dorian 70 Postat Septembrie 2, 2012 Partajează Postat Septembrie 2, 2012 Va prezint, in continuare, o yala realizata pe baza unui actuator folosit in kit-ul de inchidere centralizata. (ca exemplu un link la care te trimite imediat gogu: http://www.automarket.ro/accesoriiauto/ ... -fire.html). Desi cred ca pozele sunt sugestive, vreau sa punctez unele lucruri: - materialele folosite sunt usor de procurat (daca nu zac prin colturi), e nevoie de putina indemanare la efectuarea sudurilor - la constructia carcasei s-a folosit tabla de 2 mm pentru partea care se prinde de usa, pentru a avea rezistenta suficienta, iar la capacul care este detasabil tabla de 0,5 mm - m-a surprins ca motorasul este actionat lejer si de o simpla baterie de 1,5V. De altfel sunt de preferat tensiuni mai mici pentru a se evita "trantirea" tijei culisante la capete, mentionez ca am folosit actuator dintr-un kit de inchidere centralizata luat de la me-tro. Este posibil ca alte tipuri sa se comporte altfel. - pentru situatii de avarii, lipsa curentului electric, o simpla baterie de 1,5V poate actiona yala, se pot imagina alimentari ascunse... Urmeaza realizarea partii de comanda electronica, am mai multe variante, poate veniti si voi cu idei ! Link spre comentariu
dorian 70 Postat Septembrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2012 Inca 3 poze care nu au avut loc la inceput. Link spre comentariu
nickrvl Postat Septembrie 3, 2012 Partajează Postat Septembrie 3, 2012 Inca 3 poze care nu au avut loc la inceput.Mi-ai furat idea, glumesc insa de mult visez la o astfel de incuietoare, am fost oarecum nevoit de-a lungul timpului sa fac/inventez diverse incuietori pe la usi, dulapuri si sertare pe unde am lucrat, deh traim in Romania, si am observat ca inchiderea "directa" adica respectivul mecanizm sa inchida singur si direct usa nu e tocmai bine, in caz de fortare o sa se indoaie in asa hal incit daca nu reuseste hotul sa sdeschida nici tu nu o sa mai reusesti asa ca eu procedez altfel, un mecanizm mai simplu sau mai complicat asigura inchiderea in cite puncte doresti iar un mecanizm simplu, fie ea si o simpla yala doar asigura acest mecanizm de inchidere.In sfirsit e mult de discutat si una peste alta e o metoda simpla si rapida de a incuia/descuia o usa, mai departe in idea mea i-asi fi pus o telecomanda ....... Link spre comentariu
dorian 70 Postat Septembrie 3, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2012 Mi-ai furat idea Chiar n-am stiut ca s-a mai postat asa ceva. Oricum nu vreau brevet! Ceea ce ma incântă cel mai mult:- o siguranta mecanica antiefractie foarte buna - eliminarea electromagnetilor si posibilitatea actionarii, in caz de avarie, cu o banala baterie de 1,5V Link spre comentariu
nickrvl Postat Septembrie 5, 2012 Partajează Postat Septembrie 5, 2012 Chiar n-am stiut ca s-a mai postat asa ceva. Oricum nu vreau brevet! Ceea ce ma incântă cel mai mult:- o siguranta mecanica antiefractie foarte buna - eliminarea electromagnetilor si posibilitatea actionarii, in caz de avarie, cu o banala baterie de 1,5VNu sa mai postat (cred) idea era doar in minte, comanda incuietorii cum o faci? sper ca nu te-ai limitat decit la doar doua borne la care pui bateria....., macar o tastatura cu cod? sau RFID? sau telecomanda? Link spre comentariu
dorian 70 Postat Septembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2012 Proiectul nu este inca finalizat. Idei pe partea eletronica "zac" de mult timp in mine, de altfel nu stiu ce modalitate sa adopt, cred ca de prin anii '90, de cand am achizitionat un disc de telefon rotativ, apoi tastature cu cifre, disponibile de ceva vreme incoace... scheme electronice din batrana revista si almanah Tehnium !Nici nu am mare urgenta si as vrea un schimb constructiv de idei si mai ales de materiale care sa prezinte suficienta rezistenta la uzura ... Link spre comentariu
nickrvl Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Proiectul nu este inca finalizat. Idei pe partea eletronica "zac" de mult timp in mine, de altfel nu stiu ce modalitate sa adopt, cred ca de prin anii '90, de cand am achizitionat un disc de telefon rotativ, apoi tastature cu cifre, disponibile de ceva vreme incoace... scheme electronice din batrana revista si almanah Tehnium !Nici nu am mare urgenta si as vrea un schimb constructiv de idei si mai ales de materiale care sa prezinte suficienta rezistenta la uzura ...Aceasi dilema inca o am si eu in cea ce priveste "o" solutie de securizare. Am trecut prin taste si alte "cartele telefonice" pina la RFID (destul de acceptabil) pina la telecomanda (cum am mai spus), exista module nu prea scumpe si usor de adaptat la un astfel de proiect, o astfel de actionare cu telecomanda se poate achizitiona de la un magazin auto, mi-am pus la masina mea cu 60 lei (cutia centrala, sirena si doua telecomenzi) si cred ca prezinta destula siguranta sau se pot "inseria" in cazuri extreme doua astfel de unitati pentru si mai multa siguranta.Sint doar idei insa e pacat sa lasi proiectul ne terminat. Link spre comentariu
morocanosul Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Ideea este f.buna,dar nu rezista in timp mai bine electromag.? Desigur,daca ai deja actuatorul nu se pune problema schimbarii! Ceva asemanator am construit si eu prin 84sau 85. Desigur ca atunci nu aveam acces la actuatori usor,deci am realizato cu electromagnet. A functionat ani buni si ar mai fi functionat,daca nu as fi desfiintat locatia. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 Eu am pe poarta de intrare (locuind la casa) cu cifru. Find construit cu ani buni in urma vro 20-25 cutia de comanda este un pic mai maricica (la timpul ala nu existau microcontrolere asa ca cititul de la 20 de butonase ..... + fiecare este citit nu numai cele bune asa incat daca apesi pe unu-l gresit sistemul se blocheaza pentru 30s). La mine este folosit un electromagnet de 12V care isi face treaba foarte bine si ocupa si mai putin loc. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 4, 2013 Partajează Postat Mai 4, 2013 Zilele trecute a fost luat curentul de la 8 la 15 pt nu stiu ce lucrare de reparatie in retea . La o yala electrica aceasta se poate rezolva cu o baterie de backup .Situatia in care se blocheaza din cauze mecanice sau chiar electrice e alta poveste ... am patit-o cu dulapul de scule de la servici si eu,personal si cu manuta mea am spart usa .Am implementat sistemul pe o yala cu autoblocare separata de se poate actiona si manual (cheie) dar foloseam telecomanda si un sistem de decodare cu 3 integrate logice .Senzorul era bagat in vizor (dioda transparenta) si tot acolo si ledul de confirmare iar firele prin balamale .Sistemul e practic invizibil dar tot am spart usa (tot personal si dupa cativa ani de folosire) . Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 6, 2013 Partajează Postat Mai 6, 2013 Zilele trecute a fost luat curentul de la 8 la 15 pt nu stiu ce lucrare de reparatie in retea . La o yala electrica aceasta se poate rezolva cu o baterie de backup .Situatia in care se blocheaza din cauze mecanice sau chiar electrice e alta poveste ... am patit-o cu dulapul de scule de la servici si eu,personal si cu manuta mea am spart usa .Am implementat sistemul pe o yala cu autoblocare separata de se poate actiona si manual (cheie) dar foloseam telecomanda si un sistem de decodare cu 3 integrate logice .Senzorul era bagat in vizor (dioda transparenta) si tot acolo si ledul de confirmare iar firele prin balamale .Sistemul e practic invizibil dar tot am spart usa (tot personal si dupa cativa ani de folosire) .Aceasta este partea cea mai interesanta, cind ajungi sa spargi usa dintr-o cauza sau alta, de acea e bine sa construiesti/adaptezi personal, la o adica sti unde sa o ataci fara daune "prea" majore.... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 6, 2013 Partajează Postat Mai 6, 2013 Da,intradevar am prevazut posibilitatea de a se bloca si am facut chiar si un sablon cu distanta si grosimea burghiului pt deblocare problema la eveniment a fost ca trebuia deblocata pe loc si sablon/masina de gaurit/burghiul nu erau accesibile instant. Link spre comentariu
Vizitator melcul-melc Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Cum faci comanda la actuator, se poate pune o schema ? Daca pun un buton, ca sa deschid tin apasat butonul pana se deschide ? Link spre comentariu
Vizitator proiect_01 Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Folosesti acel buton intr-un monostabil, la iesirea monostabilului trebuie sa obtii un semnal cu durata unei semiperioade de aproximativ o secunda. Link spre comentariu
amudsen Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Interesant proiectul, ar fi util de montat si un butuc de yala pe exterior astfel incat sa poata debloca zavorul. Acum, ca gluma......... e mai util sa "deblochezi" balamalele din usa sau chiar usa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum