Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Greutatea maximă remorcă (permis BE)

ionescu liviu

Postări Recomandate

Vizitator tyc

Pai nu poti tracta o remorca incarcata de 2 tone jumatate cu o masina de 1700kg .

Sa nu raman dator ,regulamentul intern zice : conducerea unui autovehicul fara a poseda categoria necesara ,depasirea masei maxima autorizata , periclitarea vietii. La 100km/h nu se poate opri in conditii de siguranta ansamblului,orice fir de nisip ,denivelare,vant lateral duce la rasturnare (eventualul curentul de aer creat de un autotren care circula cu aceeasi viteza pe sens opus ) .Deci sant destule motive intemeiate pt a ramane fara permis .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• oficemircea

9

• Ion_Bumbu

4

• yo9hrb

2

• cianyika

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai nu poti tracta o remorca incarcata de 2 tone jumatate cu o masina de 1700kg .

Daca o fac inseamna ca pot,deci eu pot.Asta este articolul din lege care spune ca nu am voie sa tractez cu BE Singurele autoritati care ar putea sanctiona asa ceva ar fi RAR si SICTIR(ISCTR),orice spui fara argumentezi o faci conversatie sau sa dai cu parerea,ca astia suntem noi romanii numai sa dam din gura suntem buni,dar sa ne unim si sa facem ceva nu suntem in stare.
Link spre comentariu

f) categoria B:

1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8;

2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;

3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg;

Coroborat cu ultima observatie care nu era in vechiul cod rutier:

(3) Persoanele care poseda permis de conducere categoria B au dreptul de a conduce ansamblurile de vehicule prevazute la lit. f) pct. 3 din anexa nr. 1, in cazul in care ansamblul depaseste 3.500 kg, numai daca fac dovada ca au absolvit un curs de formare in cadrul unei unitati autorizate de pregatire a conducatorilor de vehicule.

Deci au scos prevederea aia cu remorca ce putea depasi 750Kg cu conditia ca sa nu fie masa maxima a ansamblului peste 3,5T si remorca mai grea decit auto.

g) categoria BE: ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg;

Pe Garsia il doare la cascheta de greutate si cintar, ia talonul de la remorca si de la autoturism .

Acolo scrie masa maxima admisa a remorcii si cea maxima tractata de autoturism.

Nu conteaza ca ai remorca goala de 2,5T daca masina poate tracta o remorca de max 1500Kg cu dispozitiv de frinare.

E gata baiul.

Grig

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Pai nu e gata baiu din acelasi motiv pe care tu lai invocat si anume , in acelasi talon este si masa remorci goale care nu are cum sa depaseasca greutatea maxima remorcabila admisa a autoturismului cat b.Cu alte cuvinte te pupa in dos garcea daca remorca este goala.oficemircea si te mai lauzi ca esti sofer profesionist pune mana si citeste noul regulament si vei vedea ca nu ai dreptate.Daca o faci nu inseamna ca e si legal , ci o faci pe proprie raspundere.

Link spre comentariu

Pai nu e gata baiu din acelasi motiv pe care tu lai invocat si anume , in acelasi talon este si masa remorci goale care nu are cum sa depaseasca greutatea maxima remorcabila admisa a autoturismului cat b.Cu alte cuvinte te pupa in dos garcea daca remorca este goala.oficemircea si te mai lauzi ca esti sofer profesionist pune mana si citeste noul regulament si vei vedea ca nu ai dreptate.Daca o faci nu inseamna ca e si legal , ci o faci pe proprie raspundere.

Eu sunt mai greu de cap,raspunsul l-am dat fara sa analizez legea in detaliu,tie ti-au trebuit 8 luni sa dai aceasta replica.Totusi nu am vazut ce articol din lege ma poate sanctiona pentru acest ansamblu,nu depaseste 4250Kg,am acea pregatire profesionala despre care amintesc legiuitorii.Daca poti vorbi pe articole de lege ti-as fi recunoscator,dau si o sticla de vin pentru asta,de vorbit vorbe m-am saturat.
Link spre comentariu

@cianyika

2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;

Te rog să te concentrezi doar asupra textului de lege , pe ăla se îl scrie Garsia in PV.

Din cauza aia îl doare la caşchetă , banană , ori unde vrea el si in nici un caz nu-l interesează daca-i

plină sau goală, in lege nu se specifică decît ce vezi cu rosu.

Daca i se pare lui ca-i prea incarcată şi are echipaj de la RAR pe lîngă el, te va ruga

frumos sa o pui pe cîntar si daca depaşesti 750Kg iara e bai .

Aia insă doar cu cei de la RAR, ei sint abilitaţi sa constate astfel de incălcari de la normele tehnice ale auto.

Grig

Link spre comentariu

g) categoria BE: ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg;

Pe Garsia il doare la cascheta de greutate si cintar, ia talonul de la remorca si de la autoturism .

Acolo scrie masa maxima admisa a remorcii si cea maxima tractata de autoturism.

Nu conteaza ca ai remorca goala de 2,5T daca masina poate tracta o remorca de max 1500Kg cu dispozitiv de frinare.

E gata baiul.

Din ce ai spus tu aici reiese ca eu cu autovehiculul meu cu mtma de 1700kg care este din categoria B si remorca cu MTMA 2500kg care este din categoria E,unde se incadreaza?

Pe text de lege,cel putin eu asa inteleg, autovehicul cu mtma3500+remorca mtma 3500= permis B+E.

c) CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei

masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a intregului ansamblu

depaseste 3.500 kg;.

Mai am o nelamurire poti cita un articol de lege la ce contraventie sau infractiune se incadreaza fapta ca eu cu auto care are dreptul sa tracteze 1200kg,tractez 2000kg?ce va scrie garcea sau garsia,cum spui tu,in PV de contraventie? asta fara un control comun RAR?

Link spre comentariu

Cinstit pe mine m-a interesat ce am dreptul să conduc si mai putin sanctiunile.Alea le gasesti tot in regulament .Din amintiri zic ca s-ar putea să risti un dosar penal pentru punerea in circulaţie a unui vehicol pe care nu-ţi dă dreptul categoria ce o ai in carnet.Cel mai bine e să citesti unde se incadreză , la infracţiuni sau contravenţii.Ca idee unii din colegii mei au fost gasiti de Garsia conducind o masina de teren cu o remorca de 750Kg acum citiva ani , cind era vechea lege in vigoare la care masa maximă a trenului era de 3,5T şi s-a lasat cu dosar penal si proces. Deci trebuie prudentă şi sa stii ce rişti .Grig

Link spre comentariu

REGULAMENT RUTIER RUTIER 2013Art. 157(1)Remorcarea unui autovehicul se face cu respectarea urmatoarelor reguli:a)conducatorii autovehiculelor tragator si, respectiv, remorcat trebuie sa posede permise de conducere valabile pentru categoriile din care face parte fiecare dintre autovehicule;b)autovehiculul tragator sa nu remorcheze un autovehicul mai greu decât masa lui proprie, cu exceptia cazului când remorcarea se efectueaza de catre un autovehicul destinat special depanarii;art.157 litera b.Multumit ?Daca masina ta are 1600 kg nu ai cum sa tractezi 2500kg ci maxim 1600kg

Link spre comentariu

REGULAMENT RUTIER RUTIER 2013

Art. 157

(1)Remorcarea unui autovehicul se face cu respectarea urmatoarelor reguli:

a)conducatorii autovehiculelor tragator si, respectiv, remorcat trebuie sa posede permise de conducere valabile pentru categoriile din care face parte fiecare dintre autovehicule;

b)autovehiculul tragator sa nu remorcheze un autovehicul mai greu decât masa lui proprie, cu exceptia cazului când remorcarea se efectueaza de catre un autovehicul destinat special depanarii;

art.157 litera b.

Multumit ?

Daca masina ta are 1600 kg nu ai cum sa tractezi 2500kg ci maxim 1600kg

Nu. Sunt nemultumit de raspuns,deoarece eu am intrebat ceva iar tu raspunzi la ce vrei tu sau la intrebari imaginare.

Am intrebat:In ce clasa de sanctiuni se incadreaza fapta si cum este sanctionata.

Tu raspunzi la intrebarea imaginara :Care sunt regulile pentru remorcarea unui autovehicul?,remorca nu este un autovehicul ci este un vehicul,deoarece nu este autopropulsat. De aici inainte nu mai raspund la nici o provocare datorita faptului ca am obsrvat ca nu iti dai seama de ceea ce spui.

Link spre comentariu

in cele din urma nu conteaza cat ai tu voie in fiunctie de permisu' tau ci cat are voie masina , n-am intalnit nici o masina din categoria B omologata sa traga o remorca de 3500Kg, personal nici nu cred sa existe !!!! chiar si 2500 e exagerat , nu cred ca passatu' e omologat pentru asa ceva .... 1000, 1200 Kg si 100Kg incarcare verticala pe acolo "bat" autoturismele . cel mai bine trage MONTERO scurt cu motor de 3,2, asta pe probate !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări