Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare surse comutatie televizoare

Marian C

Postări Recomandate

Buna ziuaO intrebare daca se poate : sunt amator dar cunosc in mare functionarea tv-ul si sunt in stare sa repar, dar azi ocupandu-ma cu alimentatoare pt telefoane mobile mi-a venit in cap ideea ca la televizoare daca se scurtcircuiteaza tranzistorul fet de putere din sursa (de ex. la sasiu 12.6 beko)ce se intampla ? va merge tv-ul la tensiuni maxime se va arde tot? in cazul asta ce protectie se asigura de asa laudatele surse in comutatie ?MultumescNumai bine

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian C

4

• Th3_uN1Qu3

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca se scurtcircuiteaza FET'ul baga tensiune continua in traf, care nu se poate duce mai departe. Se loveste de rezistenta foarte mica in DC a trafului, si arde siguranta.Daca se intrerupe reactia, da, atunci tensiunile o pot lua razna. Sursele mai serioase au protectii impotriva acestor situatii.

Link spre comentariu

Niciodata printr'un transformator nu va putea trece curent continuu, pentru ca nu exista o legatura directa intre primar si secundar, numai cuplajul magnetic. Iar ca energia sa se poata transfera prin acest cuplaj magnetic, campul magnetic trebuie sa alterneze. Transformatoarele merg numai cu tensiune sinusoidala (cele de retea) sau pulsatorie (cele din SMPS).

Link spre comentariu

si care este problema-in acest caz traful se cupleaza printr-un condensator ce blocheaza componenta continuacomponenta variabila va trece prin trafeste si cazul unui amplificator audio cu alimentare asimetrica;la iesirea lui avem o semisinusoida ce evolueaza intre jumatate de alimentare si alimentare( +Va in majoritatea cazurilor) si o semisinusoida ce evolueaza intre jumatate alimentare si masadaca vrem sa punem un difuzor cu o conexiune la masa va trebui sa-l cuplam prin condensator la iesirea amplificatoruluiin locul difuzorului putem pune un transformator fara problemesi intr-adevar ai sesizat bine, exista sinusoida care privita fata de o referinta(masa in cazul amplificatorului audio din exemplu) are valori numai de o polaritatedar e un truc si cu referinta;daca fac un divizor capacitiv pe alimentare din 2 cond egali pot conecta difuzorul acolo fara problemedaca pun masa osc-ului la aceasta noua "masa" pe iesirea amplif voi vedea o sinusoida cu ambele polaritati

Link spre comentariu

da asa este, am gresit eu m-au bruiat niste chestii,am crezut ca, campul electromagnetic se formeaza si la trecerea unui curent continuu prin primar dar de fapt e vorba ca traf-ul functioneaza la trecerea unui semnal variabil.Desi stiam asta din deflexia orizontala nu stiu cum de am pus aceasta intrebare ,mai greseste omul. Si multumesc pt raspunsuri

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări