Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Traf sudura cu primar si secundar din alumniu

pusu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 69
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pusu

30

• em2006

10

• Ion_Bumbu

5

• mihaighe

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Interesant ar fi daca ai reusi sa-l faci cu infasurarile concentrice. La maximum, ar veni primarul peste secundar (macar partial), se poate realiza un cuplaj mai strans. Sursele "Arcos" despre care vorbeam cateva pagini in urma asa erau. Din pacate, imi amintesc de ele foarte vag ca sa dau detalii, nu le-am mai vazut de vreo 20 de ani. Erau redresoare de 400A pentru sudarea automata pe verticala ("Vertomatic") a rezervoarelor de mare capacitate (zeci de mi de mc).Nici nu cred ca o sa le mai vad, au ramas prin depozite in Abu Dhabi de prin anii '90 de la ultima lucrare, n-au mai revenit in tara.

Link spre comentariu

Interesant ar fi daca ai reusi sa-l faci cu infasurarile concentrice. La maximum, ar veni primarul peste secundar (macar partial), se poate realiza un cuplaj mai strans.

Vad foarte dificila o astfel de realizare dar totusi posibila. E mai simplu cu bobine mobile (varianta cu sunt magnetic nu-mi place, are mai multe dezavantaje), cam asa:

post-28414-139829489297_thumb.png

post-28414-139829489315_thumb.png

Link spre comentariu

Interesant ar fi daca ai reusi sa-l faci cu infasurarile concentrice. La maximum, ar veni primarul peste secundar (macar partial), se poate realiza un cuplaj mai strans...

Desi va fi o realizare dificila, faptul ca voi obtine mai multe tipuri de caracteristici, de la abrupt cazatoare pana la una slab cazatoare, ma incumet sa-l fac asa. Va pun alaturat un desen si va rog foarte mult o parere despre cum am gandit bobinele. Toate bobinele bobinate cu Al (greutate mica, usor de lucrat si ieftin). Stima.

post-28414-139829490045_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

domnu PUSU cum se bobineaza platbanda la secundar se antrerupe daca vine pe coloane spira peste spira

Daca iti este greu sa-l faci mai bine apleleaza la cineva sa ti-l faca ca nu e scump. Poate-l gasesti facut gata pe la cereva care vrea sa se scape de el din diverse motive (si-a luat invertor, vin sarbatorile, etc)...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări