pusu Postat Septembrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2012 De la pagina viewtopic.php?f=210&t=127661&start=45#p1097089 , ori nu place nimanui subiectul asta ori nu stiu ce e, de nu zice nimeni chiar nimic . Link spre comentariu
mihaighe Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 De la pagina http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=2 ... 5#p1097089 , ori nu place nimanui subiectul asta ori nu stiu ce e, de nu zice nimeni chiar nimic .Personal nu stapanesc teoria transformatoarelor trifazate si nu am ce sfat sa-ti dau. Link spre comentariu
em2006 Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Interesant ar fi daca ai reusi sa-l faci cu infasurarile concentrice. La maximum, ar veni primarul peste secundar (macar partial), se poate realiza un cuplaj mai strans. Sursele "Arcos" despre care vorbeam cateva pagini in urma asa erau. Din pacate, imi amintesc de ele foarte vag ca sa dau detalii, nu le-am mai vazut de vreo 20 de ani. Erau redresoare de 400A pentru sudarea automata pe verticala ("Vertomatic") a rezervoarelor de mare capacitate (zeci de mi de mc).Nici nu cred ca o sa le mai vad, au ramas prin depozite in Abu Dhabi de prin anii '90 de la ultima lucrare, n-au mai revenit in tara. Link spre comentariu
pusu Postat Septembrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2012 Interesant ar fi daca ai reusi sa-l faci cu infasurarile concentrice. La maximum, ar veni primarul peste secundar (macar partial), se poate realiza un cuplaj mai strans.Vad foarte dificila o astfel de realizare dar totusi posibila. E mai simplu cu bobine mobile (varianta cu sunt magnetic nu-mi place, are mai multe dezavantaje), cam asa: Link spre comentariu
pusu Postat Septembrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Interesant ar fi daca ai reusi sa-l faci cu infasurarile concentrice. La maximum, ar veni primarul peste secundar (macar partial), se poate realiza un cuplaj mai strans...Desi va fi o realizare dificila, faptul ca voi obtine mai multe tipuri de caracteristici, de la abrupt cazatoare pana la una slab cazatoare, ma incumet sa-l fac asa. Va pun alaturat un desen si va rog foarte mult o parere despre cum am gandit bobinele. Toate bobinele bobinate cu Al (greutate mica, usor de lucrat si ieftin). Stima. Link spre comentariu
Vizitator Ujica Marius Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 daca te rugam frumos poti sa ami spui si mie cm2 si nr de spire an primar Link spre comentariu
pusu Postat Decembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2012 daca te rugam frumos poti sa ami spui si mie cm2 si nr de spire an primarDesigur, poti privi poza de la pag. 1, viewtopic.php?f=210&t=127661#p1091473 si observi ca 10cmx5,5cm=55cmp. In primar are 207 spire si prize la spirele 191 si 178. Secundarul are 47spire. Link spre comentariu
Vizitator Ujica Marius Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 domnu PUSU cum se bobineaza platbanda la secundar se antrerupe daca vine pe coloane spira peste spira Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Dupa cum bine vezi din imagine, platbanda este izolata. Mai exista si solutia bobinarii straturilor cu distantieri intre ele. Link spre comentariu
pusu Postat Decembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2012 domnu PUSU cum se bobineaza platbanda la secundar se antrerupe daca vine pe coloane spira peste spiraDaca iti este greu sa-l faci mai bine apleleaza la cineva sa ti-l faca ca nu e scump. Poate-l gasesti facut gata pe la cereva care vrea sa se scape de el din diverse motive (si-a luat invertor, vin sarbatorile, etc)... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum