Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Orientarea antena satelit

cri5tian

Postări Recomandate

Salut.

Cine a văzut o maşină de la vreun post de televiziune, sigur a observat acele antene montate pe plafonul lor. Ei... am văzut şi eu una zilele trecute şi ghici ce? Antena se conectează singură la satelit. Se ridică şi se poziţionează singură.

Întrebare: se poate face un aşa sistem să-l montez pe cabina de la camion? Am un kit de Dolce, dar de fiecare dată trebuie să mă chinui singur să mă ''agăţ'' de satelit. Şi nu de puţine ori nici nu reuşesc.

Eventual conceput un sistem cu 2 motoraşe (unul pentru mişcarea stânga-dreapta şi unul pentru sus-jos) şi pe care să-l comand din cabină. Îmi trântesc antena sus pe plafon şi eu din cabină mă ''joc'' din butoane până găsesc satelitul. (evident zic eu, trebuie ceva motoraşe cu mişcări ''finuţe'', o deviere de 1-2 cm şi adio semnal).

Ce părere aveţi?

editat de mircea calin

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

1

• one

1

• cri5tian

1

• salsa

1

Top autori în acest subiect

Salut,

Cred ca asa ceva iti trebuie. http://www.explorerss.com/en_home.html

Flacaii vand si instaleaza asa ceva, dar sunt peste garla. Intra in legatura cu ei si vezi daca vor sa-ti trimita ceva. Nu te astepta sa fie ieftin. Atat softul cat si constructia mecanica nu sunt chestii pe care sa le faci pe genunchi intr-un weekend. Intamplarea face sa am oarece tangenta cu cei care au proiectat cutia de control. :)

Cirip

Link spre comentariu

Era intr-o revista Elektor ceva asemanator... dar pentru panouri solare. Se orientau singure dupa soare... si avea un receptor gps. Pentru satelit ar fi chiar mai simplu pe de parte, pentru ca acesta este stationar si nu trebuie sa ai calendare sau functii pentru calcularea pozitiei de-a lungul anului, pe de alta parte, cum spuneai si tu, precizia are o mare importanta. Eu cred ca localizarea cu ajutorul GPS si busolei si orientarea sunt completate cu un sistem de reglaj fin in care se masoara probabil intensitatea semnalului si care ajusteaza probabil pozitia si in timpul transmisiei/receptiei.Cum spunea si cirip, nu ar fi de facut pe genunchi in week-end...

Link spre comentariu

Aia e o scula profesionala si nu cred ca merita investitia...Teoretic e simplu, un GPS care transmite coordonatele unui sistem care face niste calcule si pe urma comanda motorasele. Eventual mai face un reglaj fin dupa ce a "prins" semnalul, cum zic colegii. Foarte greu de facut in practica...Presupun ca te chinui cu suportul pe care ti l-au furnizat cei de la Dolce. E mult mai simlu daca ai un suport polar. Cauta pe net "montura h-h instalare". Sistemului astuia trebuie sa-i "spui" numai unde e sudul si care e latitudinea locului unde te afli, usor de aflat cu un gps. Nu stiu ce receivere se mai practica pe la Dolce, daca stiu comanda un H-H. In cel mai rau caz cumperi un receiver FTA pentru orientare. Avantajul e ca vei putea receptiona si alte sute de canale necodate. Antena se deplaseaza automat la satelitul cu pricina cand schimbi canalul din telecomanda. Du-te la un magazin de specialitate, te rezolva baietii. Dupa 2-3 incercari vei reusi sa reglezi antena in 5 minute, indiferent de locatie.Referitor la Dolce, depinde prin ce zone te deplasezi, s-ar putea sa n-ai semnal peste tot.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări