Avram Ion Postat Decembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2012 din pacate nu se potrivesc datele respective, am in fata un motor similar functional si din cate vad are cam acelasi diametru la sarma de bobinaj si la infasurarea de lucru si la cea de ajutor(nu o pot masura, sa zic asa un 0,4-0,45, doar apreciere cu ochiul liber), si mai are asa...4 bobine cu cate 2 sectiuni concentrice pentru infasurarea de lucru si 4 bobine cu o sectiune pentru infasurarea de ajutor.daca aveti si datele corespunzatoare motorului 'explicat' de mine, va rog sa le scrieti aici. Parca am observat ca acest motor are bagat intr-o crestatura o sectiune a bobinei de ajutor si peste o sectiune a bobinei de lucru...e mai complicat decat credeam eu Multumesc. Link spre comentariu
c m Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Ce lungime si diametru are statorul (pachetul de tole)? Link spre comentariu
Avram Ion Postat Decembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Lungime 30 mmdiametru interior(unde intra rotorul)=60mmdiametrul carcasei 12cmlungimea unei crestaturi=15mmgrosimea crestaturi la jumatate din lungime =5mmDimensiunea exterioara a pachetului de tole (forma lui fiind un patrat cu colturile rotunjite) din colt in colt=12cm, iar dintr-o latura in cealalta latura 11cm. Link spre comentariu
c m Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Ok atunci datele se modifica astfel:pentru bobinajul de lucru:4 bobine cu 2 sectiuni concentrice prima cu pasul 1-4 si CuEm 0.45 diametru la care prima sec. are 110 spire a doua sec. are 170 spirepentru bobinajul ajutator:4 bobine concentrice cu 2 sectiuni prima cu pasul 1-4 si CuEm 0.35 diametru la care prima sec. are 92spire a doua sec. are 240 spireSucces! Link spre comentariu
Avram Ion Postat Decembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Astazi m-am apucat de treaba, mai am de montat 4 bobine de la infasurarea de 'ajutor' si sper ca maine sa-i fac o proba. O intrebare ....cele 2 bobine de la infasurarea de lucru care sunt montate concentric se leaga in serie? Adica se leaga inceput cu sfarsit.... Link spre comentariu
molioa Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Multumesc inca o data pentru ajutor, astazi am reusit sa-l asamblez dupa ce in prealabil a fost impregnat cu lac si i-am schimbat rulmenti. Pana acum merge foarte bine, astept sa vad si cat tine. Numai bine, si multumesc inca o data. Ce fel de lac ai folosit?Imi spune cineva la ce temperatura se usuca un bobinaj, in etuva? Link spre comentariu
c m Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Da, sectiunile se leaga in serie, sfarsitul de la prima cu inceputul celei de-a doua. Link spre comentariu
Avram Ion Postat Decembrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Momentan nu am impregnat motorul cu lac, se pare ca mi se incalzeste infasurarea de ajutor (probabil am gresit cand am conectat un grup din cele 2 bobine concentrice ale vreunui pol). Condensatorul folosit este ce 7,5 uF. Curentul de mers in gol este undeva la 0,5A. O sa revin cu alte informati despre stadiul motorului. Numai bine. Multumesc inca o data pentru ajutor. Link spre comentariu
ALEy Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Am vazut foto: da frumos ,ingrijit LUCRAT. bravo, asa DA.Frumos ( am avut ocazia sa fiu si prin preajma multor bobinatori) rar am vazut asa migala !Bravo Domnule! Link spre comentariu
c m Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Imi spune cineva la ce temperatura se usuca un bobinaj, in etuva?Fiecare tip de lac cu temperatura lui de uscare. Exemplu: 150-160 grade. Link spre comentariu
ALEy Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 "Lacul" polimerizeaza (da mult mai bine in cuptor cu etuva) functie de tipul de emulgator" Intaritor "Majoritatea la 120~150 grade celsius timp de 3 ore. cu exaustor la declansare ( la terminarea timpului)Sau cu vopsea duco la 100 de grade timp de 1 ora( ridica temp pina la valoare in cuptor incide rezistenta) atasaza bobina la uscat in cuptor lasal 1 ora apoi il scoti. si cam atit.Depinde de posibilitati ce tip de lac poti folosi.(uni cumpara lac pentru fibra de sticla) nu cunosc exact denumirea. nici proportia. Link spre comentariu
Avram Ion Postat Ianuarie 6, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Poze cu ultima realizare. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Octombrie 19 Partajează Postat Octombrie 19 Am și eu o mașină albalux cu motor fără condensator 'acum cand pun o salopeta in mașină și opreste motorul din viteza lui și rămâne într-o alta viteza mai mica apoi îl salt în sus prinde iar viteza și când da de greu se opreste mai încet dacă nu-l ajut nu prinde iar turație ce sa fie sau cum pot face sa aibă putere Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum