pop_ady44 Postat Septembrie 26, 2012 Partajează Postat Septembrie 26, 2012 acolo singura greseala eu cred ca este inversarea fazei cu nulu si atunci contoarul ar trebui sa o ia invers dar noile modele a-u o piedeca succese in continuare atentie curentul nu iarta si te omoara mare atentie ce facii Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Septembrie 27, 2012 Partajează Postat Septembrie 27, 2012 Nu este nici o greseala si, in eventualitatea inversarii intrarii cu iesirea la bobina de curent, acel contor se va invarti invers. In poza lipseste indicatia de unisens de pe capac (ma refer la cel din poza postata de dl. crispus). Fapul ca sarcina (aeroterma) functioneaza inseamna ca sunt facute conexiunile corect. Parerea mea este ca acel contor este defect, s-a umblat in el si s-a readus la zero prin rotirea tamburului cu cifre prin demontarea discului (indicatia acestui fapt este ca cifra zero din dreapta este mai ridicata decat restul asta insemnad rotatie inversa a tamburului cu cifre) . Daca la montaj nu s-a acordat atentie la lagarele acestuia si s-au insurubat "sanatos", discul este blocat in lagare, de aceea indicasem testul cu rotirea acestuia in aer in jurul axei discului rotativ. Totusi, la o cautare dupa model, am dat de aceast link (Eng): http://www.diytrade.com/china/pd/512176 ... meter.html unde se observa tot cifre care nu sunt in linie, contorul fiind produs in China. Totusi mi se pare ciudat ca un contor sa consume 2 kW in 7 ani sau sa fie pastrat 7 ani. Link spre comentariu
crispus Postat Septembrie 27, 2012 Partajează Postat Septembrie 27, 2012 Povestea cu contorul a fost cam asa. Am stat in chirie acu cativa ani undeva unde exista suspiciunea ca as fi consumat mai mult eu. M-am enervat si am luat contorul cu pricina din magazinul Obor.L-am adus acasa, il montez la singura priza din camera, si la fel nu se invartea deloc.Ca a fost dat inainte, inapoi n-am nici cel mai mic indiciu.La scurt timp m-am mutat de acolo si n-am mai avut nevoie de el. Si se punea praful pe el, pana cand voiam sa monitorizez o masina de spalat si un frigider sa-mi fac o idee mai exacta de consumul lor. Si tot nu merge.I-am dat capacul de plastic jos, si discul nu pare sa se invarta cursiv, parca ar agata undeva.Pe de alta parte, masurand rezistenta in cc a bobinei? (sau ce e dracovenia - ceva invelit in niste plastic albastru - aia de ar trebui sa masoare tensiunea) e infinita. E bine asa? Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 27, 2012 Partajează Postat Septembrie 27, 2012 De ce nu incerci cu asa ceva? http://www.shopmania.ro/componente-elec ... 1-29101595 Ceea ce ai luat tu din targ cine stie ce aventuri a avut pana a ajuns la tine(din moment ce spui ca discul "agata"),si odata umblat in el,in mod sigur nu mai poti pune baza pe o calibrare corecta. Adresa e luata la imtamplare de pe net,dar am vazut in targ la supermarchet cam la acelasi pret. Link spre comentariu
crispus Postat Septembrie 27, 2012 Partajează Postat Septembrie 27, 2012 Buna idee. Cred ca o sa-mi iau o priza din aia si am rezolvat problema. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Septembrie 28, 2012 Partajează Postat Septembrie 28, 2012 Daca ai masurat continuitatea intre prima sau a doua borna din stanga si una din celelalte borne (din dreapta) si ai rezistenta infinita atunci este intrerupta bobina de tensiune. Aparatul de masura este de preferat sa fie setat pe 20 kiloohm sau o gama asemanatoare pentru ca valoarea rezistentei acelei bobine este mare, de ordinul kiloohmilor, din ce-mi aduc aminte. Daca nu indica nimic si, la fel nu indica nici pe o gama mai mare, este intrerupta. Verifica conexiunile daca are firul rupt la una din ele, poate poti sa le refaci, daca nu, aparatul este compromis. Link spre comentariu
crispus Postat Septembrie 28, 2012 Partajează Postat Septembrie 28, 2012 Multimetrul are 20 MOhmi si arata infinit (incepand de la 200 ohmi pana la 20 mega). O sa verific firele mai bine, dar pareau prinse bine in suruburi. O fi bobina intrerupta (deci e bobina pana la urma, inseamna ca am tinut minte bine )...Oricum chiar daca s-ar invarti nu stiu ce precizie ar avea, dar eram intrigat ca nu intelegeam ce se intampla... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum