imreberes Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 Doar o mica observatie. Daca hotarati sa faceti ceva de pe paginile unguresti si aveti problele cu traducerea, eu pot sa va ajut cu multa placere -acest lucru e valabil si pt alti useri. Va "costa" doar un mp.Spor la mesterit si auditie placuta Link spre comentariu
Kosmin Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 Sper ca stiti de gluma!Sa lasam glumele pt Carciuma!!Nu vad ce cauta poza cu gu50 peste topicul omului, unde clar scrie ce finale fac obiectul discutiei! Sunt destule topicuri deschise despre si cu gu50!! Link spre comentariu
Vizitator Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 Defazorul ales ( catodina ) are cateva avantaje , pricipalul avantaj este ca o data cu uzura naturala a lampii defazajul de 180 grade se mentine total neschimbat , fata de defazorul propus de Danzup ...care are " mici imperfectiuni " din acest punct de vedere . In schimb are alte avantaje , mai putin importante ! Daca chiar doresti sa se comporte perfect , orice defazor ar trebui sa aiba ( cu o alta trioda dubla de putere medie , gen 6N6P ) un etaj repetor catodic ... Scuze de offtopic ! "o data cu uzura naturala a lampii" cum se modifică defazajul de 180° ?! (nu înţeleg-din aceste motive întreb). Are treabă "uzura naturala a lampii" cu defazajul exprimat în grade ?!,se modifică numarul de grade(180°) functie de "uzura naturala a lampii" defazoare ?!. Link spre comentariu
cibserg Postat August 31, 2012 Autor Partajează Postat August 31, 2012 Cred ca se referea la defazorul diferential din schema propusa mai sus de danzup. Nu la cel catodina. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 cibserg nu înţeleg încă(urmează...) ,văd că tu ai înţeles... Nu contează la ce tip de defazor a făcut trimetere hpavictor ..., "uzura naturala a lampii"/ne-naturală nu afectează fazele din ieşiri defazor ca număr de grade(180°) ,defazajul(180°) nu se modifică în raport cu "uzura naturala a lampii" ,sau dacă se modifică(180°) în raport cu "uzura naturala a lampii" vreau să aflu !...pentru ce tip de defazor ?!... Cât de uzat trebuie să fie tubul defazor să am diferenţa de fază 140° ?!sau 230° poftim ,sau cât vreţi voi diferit de 180° (când se răspunde la această întrebare o să înţeleg cred). Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 2, 2012 Partajează Postat Septembrie 2, 2012 Buna ziua, Am deschis acest subiect pentru ca sunt pe cale de a-mi construi inca un amplificator; de data aceasta un push-pull cu 6P3S-E. Din cateva scheme recomandate de un coleg forumist am ales varianta de aici: http://www.elektroncso.hu/cikkek/6p3se.php Am comandat deja transformatoarele de iesire, cel de alimentare, lampile si urmeaza sa adun si celelalte componente electronice si mecanice. Revenind la schema as avea cateva lucruri de lamurit si apelez la ajutorul celor care au mai multa experienta ca mine: 1. La ce curent de mers in gol se recomanda sa fixez finalele? Presupun ca acest curent se poate regla prin modificarea tensiunii aplicate in punctul -Ug (vezi schema) 2. Pana la ce putere amplificatorul va functiona in clasa A? (probabil depinde de curentul de mers in gol a finalelor). 3. Nu vi se pare prea mica valoarea condensatorului C4? 4. Sunt cativa rezistori in schema care nu au puterea specificata. Presupun ca ar fi suficient sa pun rezistori de 0,5W. Nu sunt sigur de R10 care alimenteaza driverul. Daca vedeti anumite neajunsuri ale schemei va rog sa-mi spuneti. Multumesc. Sergiu inainte de a definitiva proiectul sa faci o proba si cu G2 finale cuplate la Ua,prin rezistente de 470..1K,de multe ori se intimpla sa ai sunet mai bun cu traful de iesire montat fara UL,din proprie experienta am observat ca pe UL sunetul este mai plat,nu prea are sclipire pe medii inalte si basul este cam buhait,da senzatia de bas profund dar este cam ireal sunetul de bas daca folosesti 6H8C ,ai grija ca au probleme cu hummul de filamente,ca sa scapi de nervi si humm,alimenteaza filamentele de la 6H8C in CC,filtrat cu 10000...20000microF ,puntea sa fie de 4A poti sa te inspiri de aici viewtopic.php?f=28&t=120339 ,recomand figura 9 Link spre comentariu
cibserg Postat Septembrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2012 Mai degraba o sa pun un comutator cu care sa pot schimba UL - non UL si astfel o fac comparatie pe termen lung.Multumesc pentru sugestie. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 2, 2012 Partajează Postat Septembrie 2, 2012 Mai degraba o sa pun un comutator cu care sa pot schimba UL - non UL si astfel o fac comparatie pe termen lung.Multumesc pentru sugestie.comutara se face cu Ua 0,adica fara tensiunea anodica! Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 2, 2012 Partajează Postat Septembrie 2, 2012 S-a facut o referire la dependenta functionarii unor defazoare fata de uzura lampilor...si ca de multe ori s-a raspuns doar cu intrebari capcana.Nu faza are de suferit, ci simetria formei de una, deoarece pot aparea decalaje de nivel intre cele doua alternante. In acest caz cred ca mai fiabila e catodina, dar numai teoretic, practic nu cred ca ar trebui sa ne preocupe uzura tuburilor de semnal mic, doar daca folosim unele deja pe jumatate consumate...Scuze pentru interventie, cred ca majoritatea de aici stie deja ce am spus eu, dar mai sunt si unii care nu stiu si poate nu inteleg bine engleza, ca sa caute pe diyaudio. Incerc sa cred ca nu e vorba doar de lenea de a cauta pe net... Link spre comentariu
blue Postat Septembrie 2, 2012 Partajează Postat Septembrie 2, 2012 Teoretic uzura tuburilor afecteaza doar amplitudinea semnalului defazat si oricum tuburile finale sint solicitate mult mai mult decat defazorul indiferent de tip, asa ca discutia devine usor superflua... Link spre comentariu
cibserg Postat Septembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Am reusit sa adun cea mai mare parte a componentelor necesare: Pana va sosi si cutia metalica si voi incepe asamblarea, sper sa lamuresc cu ajutorul vostru partea de circuit. Pentru ca acum sunt si transformatoarele de iesire cred ca s-au adunat suficiente date pentru a alege schema corecta. Caracteristicile transformatorului se pot vedea in poza de mai jos. Sectiunea este de ~9,5cm2. In principiu as vrea sa folosesc etajul de atac din schema ce apare in primul post(am deja lampile 6N8S) iar push-pull-ul (6P3S-E) sa-l fac cu negativare automata pentru ca amplificatorul sa lucreze in clasa A. Tensiunea B+ va fi de 400V. Am gasit o schema care foloseste negativarea automata: Mi se pare ciudata valoarea rezistorilor R6, R7. In nici o alta schema acesti rezistori nu aveau valoare asa de mare. Este corecta? Care ar fi valorile optime pentru R6, R7, R8,R9, R10, R11, C5, C4 avand datele de mai sus pentru transformator si tensiune alimentare? Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Daca va descurcati cu limba rusa,mai aveti aici un articol interesant... http://www.radiolamp.ru/shem/unch/58/ Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 9, 2012 Partajează Postat Septembrie 9, 2012 Am reusit sa adun cea mai mare parte a componentelor necesare:**************************************************************************Pana va sosi si cutia metalica si voi incepe asamblarea, sper sa lamuresc cu ajutorul vostru partea de circuit.Pentru ca acum sunt si transformatoarele de iesire cred ca s-au adunat suficiente date pentru a alege schema corecta.Caracteristicile transformatorului se pot vedea in poza de mai jos. Sectiunea este de ~9,5cm2.**************************************************************************In principiu as vrea sa folosesc etajul de atac din schema ce apare in primul post(am deja lampile 6N8S) iar push-pull-ul (6P3S-E) sa-l fac cu negativare automata pentru ca amplificatorul sa lucreze in clasa A.Tensiunea B+ va fi de 400V. Am gasit o schema care foloseste negativarea automata:**************************************************************************Mi se pare ciudata valoarea rezistorilor R6, R7. In nici o alta schema acesti rezistori nu aveau valoare asa de mare. Este corecta?Care ar fi valorile optime pentru R6, R7, R8,R9, R10, R11, C5, C4 avand datele de mai sus pentru transformator si tensiune alimentare?O schema originala,ruseasca,cu piesle pe care le aveti dv. deja achizitionate,cred ca asta v-ar fi pe plac observati ca are negativare mixta.... Link spre comentariu
cibserg Postat Septembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Multumesc d-le. Lazaroiu. Pe prima o stiam. Am rascolit si eu site-urile rusesti. Dar pe a doua nu o vazusem. Imi place ca este calculata pentru transformatorul si tensiunea de alimentare pentru care m-am pregatit. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 16, 2012 Partajează Postat Septembrie 16, 2012 Poate ajuta la ceva...http://radiostation.ru/home/usilitel-ta ... ot%3Cbr%3E Oricum iese o ciorba...ca-n poze ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum