Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebari

Vizitator keta

Postări Recomandate

Vizitator keta

1. Cum se poate modifica sensibilitatea unui termostat electronic ? Cine o influenteaza ? Tine de natura termistorului sau este legata de calitatea pieselor din termostatul respectiv ?2. Se poate transforma intr-un termostat un dimmer prin inserierea unui termistor cu potentiometrul original ? (Pentru o gama mica de temp.)3. Triacul BT 139 ce putere maxima rezistiva suporta ? si cu ce radiator ?4. Eu lucrez ca electromecanic la o firma si ma ocup de repararea unor generatoare de curent actionate de motoare termice. Nu ma laud, dar am reusit sa repar multe, si pe partea de mecanica si pe partea de electricitate. Ce ma enerveaza cel mai mult este ca inca habar nu am care este principiul de functionare al acestor generatoare de curent (220 V ~). Exista un stator cu doua infasurari ; una genereaza tensiunea , iar alta este in paralel cu un condensator. Rotorul este bobinat ca la curent continuu , dar are doua diode si o rezistenta in paralel.Astept o lamurire sau un link(spre o scoala) :toimonster: , eventual spre (scoala elementara) :smt005 Mersi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

3

Top autori în acest subiect

• one

one 3 postări

1.Sensibilitatea unui termostat poate depinde de componente sau de schema de aplicatie. Astfel, in multe termostate exista fenomenul de histerezis, adica pragurile de aclansare si declansare difera, altfel spus daca ai un termostat care trebuie sa mentina 40° si care aclanseaza la 38° si declanseaza la 42°, ai un histerezis de 4°. Acesta, in multe scheme, se poate regla. Histerezisul este, in general, dorit in sistemele de termostatare.2.De obicei nu, un termistor are o variatie mai mica a rezistentei fata de un potentiometru, in multe scheme sunt folosite toate 3 terminalele unui potentiometru. Ar putea exista si cazuri in care inlocuirea de mearga, dar trebuie prezentate concret.3.Cam la 2kW, cu un radiator cam cat un cooler de procesor, 5x5*4cm sa zicem, fara ventilator, ca in fotografia atasata.4.Raspunsul mai tarziu putin, sa caut si eu sa ma lamuresc.

Link spre comentariu
Vizitator keta

Exista in comert termostate care sa nu functioneze in mod clasic (on / off) ci sa mentina o anumita temperatura prin micsorarea , resapectiv marirea puterii pe o rezistenta de sarcina ? (ca un dimmer influentat de temperatura)Pe unde as putea gasi asa ceva ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări