Vizitator Cristi_21us Postat Octombrie 10, 2004 Partajează Postat Octombrie 10, 2004 stie cineva vre-o schema prin care as putea realiza un montaj care cu ajutorul unui led si fifuzor ( tweeter ) sa ma avertizeze cand ajung la o turatie ex: 4800 rpm. Link spre comentariu
i0nutzb Postat Octombrie 10, 2004 Partajează Postat Octombrie 10, 2004 daca este dacia, poti sa iei impulsurile de la bobina, la fel ca si turometru... mai departe cred ca ai putea face ceva cu un pic sau ceva asemanator...la fel de bine poti pune un senzor optic, asemanator cu cel de la mouse, in dreptul turatiei care o vrei tu, iar pe acul indicator (de fapt SUB el) pui ceva sa reflecte o raza de lumina.. mai departe cred ca tine mai mult de indemanare ;) Link spre comentariu
niq_ro Postat Octombrie 11, 2004 Partajează Postat Octombrie 11, 2004 http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?p=18337#18337 poti folosi f. bine schema de la avertizorul de depasire viteza, fara senzorul magnetic .. nu mai ai nevoie de comutatorul de oras/exterior adica mai elimini si 2 potentiometre si 2 diode :wink: Link spre comentariu
Vizitator Cristi_21us Postat Octombrie 11, 2004 Partajează Postat Octombrie 11, 2004 dar am inteles ca nu e finala schema cu avertizoru de viteza si nu prea sunt meserias la electronica.sunt mai novice iar cel putin programare nu stiu deloc. Link spre comentariu
v3l0 Postat Octombrie 14, 2004 Partajează Postat Octombrie 14, 2004 E doar o idee, dar in locul tau imi luam multimetrul si masuram efectele trecerii rotitzei mouse-ului prin fatza senzorului mai sus mentionat si dupa ce dibuiam piciorushele, in caz ca reusheam, mai ramanea doar interfatzarea cu circuitul generator de sunet. Chestia asta ar trebui gandita bine, pentru ca nu vrei sa tiuie in continuu dupa o anumita turatie, pentru ca poate o sa ai nevoie de ea vreodata (liniutze, ceva?), ci preferabil ar fi sa te gandesti la o metoda de a produce un sunet scurt, audibil, nederanjant. Link spre comentariu
Vizitator Cristi_21us Postat Octombrie 14, 2004 Partajează Postat Octombrie 14, 2004 v3l0 pt asta o si vroiam.nu am folosit nicidata sistemul de la mouse si cum nici la electronica nu sunt eu cine stie ce nu stiu daca o sa ma descurc. Link spre comentariu
v3l0 Postat Octombrie 16, 2004 Partajează Postat Octombrie 16, 2004 http://www.redcircuits.com//Page23.htm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum