Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut schema sau sursa de 13-30v, 20A si soft start 220v/10a

Vizitator vandergraf

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

4

• briobit

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator vandergraf

eee, na! pai pe el inca nu l-am scos. ca idee, ups-ul cu tot cu baterii are 27kg. Nu-l distrug pana nu am totul facut . Am ceva trafuri aici pt teste.

nu am prezentat eu cum se foloseste traful atx cu primarul bobinat in 2 sectiuni identice ca ridicator de la 12v la 32-36v?

Eu personal, nu ma bag nici batut in surse in comutatie. Pe langa ca nu prea ma omor cu piscacelile pe care le incasez invariabil din conzi de 400v, nu am nici aparate de masura pt ele.
Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Eu zic sa lasi naibii greutatea;da-te bine pe langa @miticamy si sigur te rezolva cu o sursa in comutatie,adaptata pentru situatia de fata.Nu-ti imagina ca o sursa liniara,la curentul dorit de tine e floare la ureche.In plus,la un acumulator cu Pb,se impune incarcarea cu curent constant,pana la 13,8-14,5V cand incarcarea se face cu tensiune constanta.La o sursa liniara curentul constant inseamna pierdere de putere,radiatoare imense si scumpe...Comutatia rezolva elegant acest deziderat.Pentru comparatie,o sursa de 13,5V-15A are sub un kg.

Link spre comentariu
Vizitator vandergraf

Eu zic sa lasi naibii greutatea;da-te bine pe langa @miticamy si sigur te rezolva cu o sursa in comutatie,adaptata pentru situatia de fata.Nu-ti imagina ca o sursa liniara,la curentul dorit de tine e floare la ureche.

Ba in afara de racire, chiar nu mi se pare ceva complicat. Mai ales azi , cand scapi cu un intagrat si tranzistoarel de putere. Acum vre-o 20 ani ma scrememam infiorator sa fac o sursa reglabila.Dar prefer o sursa in comutatie. O sa vb cu el, daca imi rapunde la pm si poate scap asa.
Link spre comentariu

@vandergraf -In caz ca nu stii,si acumulatorii vrla tot la 14,4V se incarca.Dar una e sa-i folosesti la incarcare-descarcare,alta e sa-i tii in permanenta sub tensiune!D-aia tensiunea cu care pot sta cuplati in permanenta e 13,6V.Dar tu poti face incarcatorul la 14,4V si cand atinge aceasta tensiune sa decupleze,iar UPS-ul sa mentina mai departe tensiunea de 13,6V.

Link spre comentariu
Vizitator vandergraf

Habar n-aveam. Probabil ca la ei nu e problema cu sulfatarea.E interesant ce zici si ar fi dragut, insa deja mai imi trebuie 2 montaje, simple ce-i drept, dar totusi incepe sa se complice. Trebuie sa studiez si pe partea asta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări