Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3-30 V/2.5 A Stabilized power supply

homer

Postări Recomandate

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costi002

13

• homer

12

• frantuzu_lan

2

• gauss

1

Top autori în acest subiect

Da, variaza si acolo. Bun, deci caz inchis. Concluzia 2N3055 ars.O alta intrebare. Daca vreau sa adaug un potentiometru multitura pentru reglajul fin al tensiunii unde ar trebui introdus si ce valoare ar trebui sa aiba ?

Link spre comentariu

pai daca vrei unul multitura, il inlocuiesti pe cel existent. mai exista o varianta, pe care o folosesc si eu la sursa mea : in serie cu potentiometurul existent mai pui unul de 500 ohm - 1k. intai reglezi grosier cu cel existent, apoi fin cu cel nou PS: nu conecta nicio sarcina pana nu pui un nou 2n3055, o sa arzi si bd-ul.

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru ajutor.Am sa imi procur 2n3055 si dupa trec la teste sa trag de ea un pic sa vad cat duce.Chiar, ca mai aveam o nelamurire. Ce rol are capacitorul ceramic de 100nF de pe intrare si de ce nu e indeajuns sa fie doar cel de capacitate mare ?

Link spre comentariu

cel de capacitate mica face o deparazitare , daca pot spune asa, de frecvente inalte ce pot afecta functionarea corecta a CI-ului. daca nu este asa, poate ma corecteaza careva. oricum, pune-l si pe el si cel de pe iesire.oups am facut 2 posturi consecutive :jytuiyu

Link spre comentariu

Multumesc pentru ajutor. Am rezolvat. Am inlocuit 2N3055 ul si acum functioneaza corect.Se poate adauga ceva la schema existenta pentru a putea controla si valorile curentului ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări