Vizitator gabi_valcea Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 dispun de un transformator de 2x11V 1.5A ,2 boxe de câte 10W cu incinta din lemn... și as vrea sa fac un amplificator din ele + niște tranzistori/un circuit integrat și câțiva condensatori și rezistoare care o sa le cumpăr când o sa vad o schema.... Link spre comentariu
mircea888 Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 Cauta pe forum sau pe google TDA2030.Intre timp sa fii sigur ca ai destule cunostinte ca sa realizezi acest proiect.PS: roaga un moderator sa mute topicul la incepatori. Link spre comentariu
indy666 Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 Daca doriti un integrat stereo recomand LM1876 http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm1876.pdf Link spre comentariu
Vizitator gabi_valcea Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 Cauta pe forum sau pe google TDA2030.Intre timp sa fii sigur ca ai destule cunostinte ca sa realizezi acest proiect.PS: roaga un moderator sa mute topicul la incepatori.Am suficiente cunostinte...tinand cont ca am 2 ani de liceu pe domeniul electric si am mai facut diverse montaje...M-ar interesa ceva in punte... Tocmai am aflat ca pot procura 2 difuzoare de 100w pe 4 sau 8 ohmi... orice idee e bine venita... Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 Daca ai cunostinte de electronica, fa legea lui Ohm pe acel transformator, si ai sa vezi de ce nu ai suficienta putere pentru difuzoare de 100W. Pentru casa la volum normal va fi suficient, daca vrei sa faci chef, nu. Link spre comentariu
Marian Postat August 30, 2012 Partajează Postat August 30, 2012 @gabi_valcea ca sa realizezi un amplificator mono de 100W iti trebuiesc pentru varianta cu final bipolari alimentari de aproximativ +/-30Vcc si pentru final mosfet ceva mai mult de +/-35Vcc, la o putere de minim 160W, la varianta stereo puterea sursei evident se dubleaza, ori tu de la acel traf poti obtine doar +/-13Vcc ceea ce iti permite o putere maxima de aproximativ 15W, doar ca nici astia nu cred ca se pot obtine stereo datorita curentului prea mic, se exclude din start orice versiune de amplif in punte. Link spre comentariu
Patefon Postat August 30, 2012 Partajează Postat August 30, 2012 In cel mai bun caz scoti din trafu tau un amplif de 2x14W cu o clasa D. Asta daca te incumeti sa lipesti un gandac cu 36 de picioare. N-ai nevoie de radiator, dar sunt ceva piese pe langa el. Mai multe gasesti aici: http://www.st.com/internet/com/TECHNICA ... 178777.pdf inclusiv cablajul Gandacul nu stiu daca il gasesti pe la noi. La Farnell e 11 RON (la care se adauga TVA si transport). Link spre comentariu
dorian 70 Postat August 30, 2012 Partajează Postat August 30, 2012 O idee si de la mine, insa pe m.p. (cu trimitere la bazar!) Link spre comentariu
Vizitator gabi_valcea Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 Am gasit ce vroiam, dar nu stiue exact...in pdf-ul de mai jos este o schema cu transformator normal(+,GND) de 12V dupa care redresat +18V,-18V si GND . Si pe cablaj la dispunerea pieselor nu vad diodele... http://construyasuvideorockola.com/down ... da2030.pdf Link spre comentariu
leoncris Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 Sunt langa ... intrerupator . Link spre comentariu
Vizitator gabi_valcea Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 Erau chiar sub ochii mei... Link spre comentariu
Vizitator gabi_valcea Postat Septembrie 6, 2012 Partajează Postat Septembrie 6, 2012 as dori sa comand un transformator toroidal de la petra iasi... dar nu stiu cum sa scriu acolo ce-mi trebuie mie... imi trebuie 2x18V( redresata sa obtin +/-25V c.c.) la un curent de 8A , o tensiune de 9V 300mA si o tensiune de 12V dar nu stiu cati amperi... dar din cate stiu eu nu afecteaza daca curentul este mare...ca isi ia fiecare consumator cat ii trebuie... sa ma ajute si pe mine cineva cum completez formularul acela de comanda...cu o poza cu valorile... Link spre comentariu
mircea888 Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Ca sa-ti spunem ce tensiuni si ce curenti minimi trebuie, tu trebuie sa precizezi ce anume vrei sa alimentezi.Deci ce amplificator vrei sa alimentezi cu +/-25V ?Ce se alimenteaza din tensiunea de 12V ? (vezi ca 12VAC dupa redresare si filtrare devine aprox. 16VDC). Link spre comentariu
Vizitator gabi_valcea Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 -2x18V( redresata sa obtin +/-25V c.c.) la un curent de 8A la alimentarea unui amplificator cu 4xTDA7294-9V 300mA la alimentarea corectorului de ton-12V defapt sunt 10V am citit gresit pentru alimentarea vu-metrului Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 as dori sa comand un transformator toroidal de la petra iasi... dar nu stiu cum sa scriu acolo ce-mi trebuie mie... imi trebuie 2x18V( redresata sa obtin +/-25V c.c.) la un curent de 8A , o tensiune de 9V 300mA si o tensiune de 12V dar nu stiu cati amperi... dar din cate stiu eu nu afecteaza daca curentul este mare...ca isi ia fiecare consumator cat ii trebuie... sa ma ajute si pe mine cineva cum completez formularul acela de comanda...cu o poza cu valorile...la petra poti comanda si telefonic, spui doar ce tensiuni si curenti vrei in secundar si de restul se ocupa ei. Succes! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum