vlad_2770 Postat Septembrie 1, 2012 Partajează Postat Septembrie 1, 2012 In acustica, acolo unde este posibil, validarea unei simulari numerice se face si "folosind" urechile unor muzicieni/acusticieni prin auditii repetate.Eu cred ca "validarea" (deci nu validarea unei simulari) este data de viitorul proprietar. Primul criteriu al proprietarului este pretul si apoi auzul personal. Pot producatorii si DIY-erii sa ii puna in fata sute de grafice daca proprietarul nu este multumit de sunet stramba din nas si nu cumpara. El are o "amprenta sonora" in memroie si aia o cauta. Deci practic este un test comparativ auditiv. Oricum nu cred ca toti cei care cheltuie zeci de mii de euro pe boxe chiar nu au ureche. Dar normal ca nu se vor lasa convinsi de grafice. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Septembrie 1, 2012 Partajează Postat Septembrie 1, 2012 El are o "amprenta sonora" in memorie si aia o cauta.Din pacate si eu tind sa fac la fel. De aceea e bine sa ai o ureche "educata". Ceea ce nu este foarte simplu de obtinut. Link spre comentariu
Vizitator Paddy Postat Septembrie 1, 2012 Partajează Postat Septembrie 1, 2012 Dintre dumneavoastra cred ca sunt cel mai norocos. Am o saptamana de concediu, cu plecarea pe 03. sept. 2012. Daca nu inchide Dl. Frunzila si forumul asta, putem discuta si peste o saptamana. Respectele mele. Link spre comentariu
Vizitator pwffi Postat Septembrie 4, 2012 Partajează Postat Septembrie 4, 2012 Măsurarea parametrilor Thiele-Small ai difuzorului.Parametrii Thiele-Small sînt necesari în proiectarea incintelor acustice. Înainte de existenta acestora, procesul construirii uneiincinte acustice cu răspuns în frecventă adecvat se baza mai mult pe experienta designer-ului şi consta în testarea difuzoruluiîn mai multe volume şi tipuri de incinte pînă cînd se ajungea la performanta dorită. Datorită lucrărilor teoretice şi practicecreate de inginerii australieni A. N. Thiele şi Richard H. Small cu aproape patruzeci de ani în urmă, proiectarea incinteloracustice constă astăzi doar în modelarea matematică a comportării unui difuzor într-un volum determinat. Ecuatiile caredescriu această comportare sînt astăzi baza unui număr de programe de computer cu care putem simula răspunsul înfrecventă, variatia presiunii acustice, schimbarea fazei undei acustice, etc., fără să fi construit incinta în prealabil.În lucrările lor teoretice, Thiele şi Small au identificat şi descris matematic comportarea din punct de vedere electro-mecanic /electro-magnetic şi interactiunile care apar între elementele constructive ale unui difuzor şi aerul din interiorul incintei acustice.Aceste studii au dus la identificarea şi descrierea parametrilor care le poartă numele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum