Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Combine audio obisnuite VS Amplificatoare hi-end

Vizitator patto25

Postări Recomandate

Salutare,  ce parere aveti despre acest aparat? ( http://olx.ro/oferta/combina-jvc-cu-boxee-ID4zRoG.html#31eec56fef )  Merita el pretul de 140ron? As dori sa ascult un cdradio in garaj cand mai mesteresc cate ceva....  Proprietarul spune ca nu detine telecomanda si partea de caseta nu functioneaza. Nu am pretentii mari de la ea ...... macar poate se incadreaza in partea de entry level HIFI.

Editat de turcu_dan
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Este ideala pentru genul ala de auditii.

Principal este ca etajele de amplificare sa fie in parametrii si boxutele, neminarite (desi nu par umblate), insa sa iti garanteze ca, CD-ul citeste bine, altfel ti-ai cumparat un radio, stereo.

Merita banul, daca respecta conditiile de mai sus.

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfaturi, am vorbit cu proprietarul, este o persoana mai invarsta si zice ca nu stie  sigur daca citeste CD-uri facute pe PC, doar originale. Nu inteleg de ce acest tip de combine au toate probleme cu partea de cd........  Referitor la partea de radio, credeti ca o combina se poate compara cu un tuner de linie? Sau acesta are o sensibilitate mai mare si receptioneaza mai calitativ posturile radio? Este si tunerul o varianta de luat in calcul....

Link spre comentariu

Au probleme cu CD-ul pentru ca sunt chinezarii facute special pentru Europa de Est. Intr-un caz fericit sunt facute in Malayesia...Dupa o perioada "oboseste" unitatea optica, incepe sa citeasca numai CD-uri originale, dupa care nici pe alea (sunt patit cu asa ceva). Trebuie aflat ce unitate optica foloseste si ce pret are una noua, altfel nu va puneti mari sperante in partea de CD. In afara de mine, mai am cel putin 3 cunostinte care au acest gen de combine si partea de CD e de mult scoasa din uz. Un electronist poate resuscita unitatea optica cat pentru vanzare, urmand ca dupa un timp relativ scurt sa cedeze definiv unitatea optica. In caz ca totusi, prin absurd, combina este made in Japan merita cumparata.

Cat despre partea de Tuner...eu cu un Tuner de linie bunicel receptionez pe langa cele 20 de posturi FM apropiate (50-60dB), inca doua posturi FM care emit din Bucuresti (peste 60 km), este drept cu fasait, (10dB)...Un Tuner de linie nou (din zona medie de pret) a costat cat toata combina asta la un loc (tot noua), asa ca n-are rost sa facem comparatii nici la receptie posturi, nici la calitatea sunetului reprodus. Pentru garaj insa e buna, cu conditia sa poata fi inlocuita unitataea optica la un pret rezonabil. Sau se poate adapta un modulator FM si in felul asta castigati formatul MP3, care se pare ca nu-l citeste combina ...

Editat de marius75
Link spre comentariu

Problema ascultarii de muzica in garaj /atelier mai prezenta un aspect.

Un cd este un element sensibil, optica noua costa 20-40usd, si in conditii de garaj (sau daca este chinezeasca iefitna) nu va tine mult nici dupa inlocuire.

O alta solutie cam in aceiasi bani, mai robusta si mai versatila, ar putea fi un radio-cd auto cu intrare de stik si decodor MP3, unul sh - desigur. La acesta se pot atasa orice boxe (versatilitate), si in plus un stick poate incarca o mare cantitate de muzica, putand functiona in conditii mult mai vitrege decat un cd.

O alta varianta ar fi o combinuta ca aceea la care sa se adauge un radiocd vechi si partial defect, dar cu intrarea mp3 ok.

Link spre comentariu

Sistemul ăla cu trei sertare a fost cam cu probleme, totuşi la JVC citea orice cd, deci e posibil să fie obosită optica după vreo 15 ani de la producere.

La fel partea de casetofon se poate repara prin schimbarea curelelor, de aia a rămas mecanica într-o poziţie oarecare şi nu mai funcţionează.

În privinţa aspectului, JVC au fost pionieri cu acest dizain copiat şi de alţii, combina arată modern deşi e destul de veche.

Link spre comentariu

@turcu_dan ar mai fi o varianta la ce s-a discutat aici in legatura cu acea combina

Te pricepi la surubarit ?

Chiar daca partea optica e moarta sau partial moarta, poti monta pe carcasa combinei, undeva pe laterale, un modul de panou care citeste mp3 din stick, card SD si micro SD

Modulul se poate monta mai usor daca acea combina are intrare de semnal auxiliar, notata deobicei cu AUX in dreptul unor mufe mama RCA. Chiar daca nu are neaparat acea intrare se poate monta si in alta parte, dar putin mai dificil, se poate conecta la iesirile de semnal ale partii de CD

Eu in felul asta am adus la viata, recent, cateva combine care in mod normal nu le mai puteai folosi decat pe radio ca la caseta nu mai asculta nimeni

Modulul arata ca in poza de mai jos. Iti dau pe privat unde il poti gasi sa il cumperi, daca te intereseaza, sa nu se considere reclama

post-195032-0-98429200-1445462668_thumb.jpg

Editat de maxente
Link spre comentariu

Multumes pentru indicati, am renuntat la ideea achizitionarii combinei, in ciuda faptului ca avea un pret chiar mic. Doar boxele meritau 100Ron, zic eu. Am decis sa folosesc amplificatorul cu LM3886 facut in regim DIY in garaj, iar ca sursa de semnal audio folosesc o tableta chinezeasca, ca boxe am 2 Jamo pe 8 ohm. Tableta reda fisiere flac/mp3 si prin intermediul internetului WI-FI am chiar si radio ...... Pana acum aveam un radiocasetofon auto vechi la care ascultam doar radio..... asa cum a propus si @shambala,

Link spre comentariu

pana la urma totul se reflecta in boxe,adica traducatorul.orice boxa bine realizata poate scoate sunete dintr-o tigaie de aparat de nu-ti vine a crede.restul e...can can.

exact ca la tv-urile cu TK. pui tub de calitate vezi calitate.degeaba daca sasiul este cu foita de aur si zbatut cu zvaroschi daca tubu' e chinez...

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări