Vizitator AndreiV Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 Am cautat pe google si nu am gasit nimic si m-am gandit sa intreb si aici. Deci, am nevoie de un senzor care sa detecteze aluminiu, doar aluminiu din alte materiale. Sau si mai bine, daca poate identifica fiecare metal si sa trimita o anumita valoare in functie de metal. Stiu ca nu exista metale cu puritate de 100%, dar mie imi trebuie un senzor capabil sa-mi spuna daca acea bucata este aluminiu sau cupru, plastic etc.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
avolocaru Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 Probabil nici nu ai sa gasesti la un nivel de pret acceptabil. Eu am un detector de metale "profesional" de bani multi si care este cam la furat. In general din cate stiu aceste detectoare functioneaza pe principiul modificarii campului magnetic cand antena aparatului se afla in proximitatea obiectului. Nu spun ca nu exista astfel de senzori dar probabil folosesc mai multe combinatii de metode de detectie pt a obtine un rezultat multumitor. Link spre comentariu
Vizitator AndreiV Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 Din cate stiu eu detectoarele de metale folosesc un circuit LC pentru a crea un camp magnetic oscilant. Si detecteaza prezenta metalelor in functie de amortizarea acestui camp. Dar, fiecare metal produce un anumit rezultat? Sau este modificat rezultatul in functie de dimensiunile metalului? Pentru ca daca fiecarui metal i-ar corescunde o anumita valoare sau o arie de valori ar fi ok. Nu imi trebuie ceva super precis, doar sa identifice metalele cunoscute. Vreau sa fac un robot care sa adune deseuri reciclabile, si trebuie sa deosebeasca un metal de celalalt findca e mai simplu sa reciclezi fiecare metal separat decat sa le extragi dupa topire. Link spre comentariu
cristi71 Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 un detector de metale poate avea discriminare(posibilitatea de a detecta feros-neferos). exista detectoare care pot face discriminare si intre metale la preturi prohibitive din ce am citit.oricum detectia este oarecum evaziva ,nu cred ca exista detector cu acuratete asa mare cum vreti d voastra,cel putin eu nu am vazut. exista si un subiect dedicat pe forum viewtopic.php?f=14&t=22089 Link spre comentariu
DREDD Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 Din cate stiu separarea industriala a deseurilor metalice se poate face dupa proprietatile lor magnetice (dia- sau paramagnetice, altfel spus de a fi atras sau respins de campul magnetic). Ma indoiesc ca vei gasi un detector care sa iti spuna ce metal ai in deseu plus ca trebuie sa faca asta in timp real.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum