Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

help

Vizitator masterhifi

Postări Recomandate

Vizitator masterhifi

Va rog frumos imi zice si mie cineva niste formule pt bobinaju de difuzoare...ca am un ALPINE BASS VR de bobinat si nus stiu formule...pls

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nemesis

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu cred sa iti poata da cineva o asa formula. Cel mai bine ia si masoara sarma originala si cauta pt bobinat sarma de acelasi diametru. Daca ai cum masoara cate spire (sau ce lungime a sarmei) are bobina originala . Daca poti afla nr de spire original f bine , pui exact acelasi nr de spire. Daca nu mai poti afla nr de spire original te uiti sa vezi ce impedanta avea diful (2 , 4 , 6 , 8 etc ohmi). Rezistenta sarmei (bobinei) unui difuzor este in general cam 0.9 x impedanta - deci impedanta 4 ohmi~3.6ohmi rezistenta sarmei . Pt un dif de impedanta 4 ohmi tai o bucata de sarma de 3,6 ohmi si aia ar fi sarma cu care vei rebobina difuzorul . Pt impedanta de 8 ohmi tai 7,2 ohmi etc. Daca mai ai un difuzor exact la fel ia si masoara ce rezistenta are sarma bobinei (adica ce rezistenta are la borne ) si tai o sarma de aceeasi rezistenta. Metoda aia cu taiatul unei sarme de rezistenta 0.9x impedanta originala , sarma fiind de aceeasi grosime ca originalul am aplicat-o si eu si dif-ul a iesit f bine. Sper sa-ti fie de folos sfaturile mele :yawinkle: .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări