psanyi Postat Iulie 2, 2006 Partajează Postat Iulie 2, 2006 Nu e obligatoriu sa o initializezi, dar daca vrei ca prima adresa sa fie alta, o poti modifica. Important este sa ai grija sa lasi un numar suficient de mare de octeti la dispozitie, pentru stiva.Pana la detaliile "amanuntite" cu stiva, problema este ca nu pot nici macar sa aprind un LED pe oricare port ar fi..La PIC am scris programul si a mers din prima..aici sunt in ceata pentru ca nu ma plang ca nu merge un program cu n functii ci nu merge nici macar 2-3 instructiuni. Microprocesorul e bun ca l-am testat punand EA/VPP-ul la masa si a intrat in starea de citire din memoria externa de pe porturile 0 si 2. Acolo am pus in loc de memorie, un led si se aprinde intermitent si haotic.Vezi ca este diferenta intre portul unui PIC sau AVR si MCS51...MCS51 nu are drivere de putere.Pune LED-ul pe portul 0 ,dar ai grija sa nu depasesti curentul maxim admisibil pe acel pin (mi se pare 8 mA, vezi in datasheet). tSiva nu e problema daca nu ai intreruperi sau instructiuni call ,push si popde siguranta totusi dupa instructiunea jmp pune ORG 100Hjmp start ORG 100Hstart: nop nop jmp start Link spre comentariu
nosferatu Postat Iulie 4, 2006 Partajează Postat Iulie 4, 2006 Psanyi,ai avut dreptate..problema era ca ledul se aprindea dar fff putin vizibil. Am zis sa anunt rezolvarea "problemei" ca "posteritatea" sa stie.Va multumesc la toti! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum