cristianvalentin Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Salut ! Am 2 difuzoare EW08 Pro la care se incalzeste magnetul ,este normal efectul de incalzire sau puterea este prea mare ,amplificatorul este facut cu TDA 7294 si este folosit in sarcina de 4 ohmi! Va multumesc! Link spre comentariu
kuchta Petru Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Difuzoarele pot fi mai mari ( ca putere ) decat scoate amplificatorul cu 30% si atat. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat August 27, 2012 Autor Partajează Postat August 27, 2012 Difuzoarele pot fi mai mari ( ca putere ) decat scoate amplificatorul cu 30% si atat.Credeam ca daca difuzoarele sunt mai mari ca amplificatorul (ca putere) nu se intampla nimic, invers ar fi fost rau daca difuzoarele ar fi fost mai mici decat puterea scoasa de amplificator! . Link spre comentariu
mikella Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Difuzoarele pot fi oricat de mari ca nu afecteaza amplificatorul. Singurul lucru care influenteaza amplificatorul este impedanta difuzorului. Ori bagi mai mult decat poate da difuzorul ori bagi distorsiuni si nu ii comvine.Incearca cu un difuzor mai puternic, vezi daca se mai incalzeste! Link spre comentariu
cristianvalentin Postat August 27, 2012 Autor Partajează Postat August 27, 2012 Difuzoarele pot fi oricat de mari ca nu afecteaza amplificatorul. Singurul lucru care influenteaza amplificatorul este impedanta difuzorului. Ori bagi mai mult decat poate da difuzorul ori bagi distorsiuni si nu ii comvine.Incearca cu un difuzor mai puternic, vezi daca se mai incalzeste![/quote Am inteles, o sa incerc si cu un difuzor mai mare daca o sa gasesc pe la amicii mei,deoarece eu nu am.As fi tentat sa cred ca s-a incalzit de la distorsiuni .O sa incerc sa tin din PC volumul la 70% sa vad daca se mai incalzeste, apoi o sa il maresc treptat si sa vad ce se intampla. PS: daca difuzoarele sunt pe masura amplificatorului iar acesta nu baga distorsiuni se vor mai incalzi? Link spre comentariu
mikella Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 In mod normal nu ar trebui sa se incalzeasca! Link spre comentariu
zal Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 Acuma, nu ştiu ce vă aşteptaţi de la un dif ''profesional'' care costă 35 lei. Dacă scrie că are 80W, e clar că puterea e undeva la jumate, deci e chinuit de TDA7294, care scoate 70W la maxim, pe 4 Ohmi, aproape de crăpare. Link spre comentariu
Vizitator stanf Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 Poate sunt ca difuzoarele alea pe care e trecuta puterea "muzicala" adica au puterea reala cam de 10 ori mai mica Am avut niste boxe chinezesti pe care scria 50W iar pe difuzoarele din interior scria foarte mic 5W(probabil ca sa nu se vada din prima dar nici sa nu poata nime sa zica ca nu au scris) Link spre comentariu
zal Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 Cică are 160W la maxim... http://www.partysound.ro/difuzor-profesional-blue-tech-ew08-p-5271.html Link spre comentariu
franzm Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 E normal ca difuzoarele sa se încalzeasca. De altfel si puterea unui difuzur e specificata (dupa DIN) ca fiind puterea maxima pe care o suporta aceste timp de 10 minute fara sa se distruga termic.Calculati câta energie se transforma in caldura la un difuzor de 100W, Rdc=7ohm, Z=8ohm (la 1kHz) si comparati cu puterea si temperatura unui banal letcon (sau a unui bec electric). Orice candidat la bacalaureat ar trebui sa fie in stare sa faca acest calcul.De la bobina mobila caldura se transmite aerului inconjurator si componentelor mecanice ale difuzorului. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat August 28, 2012 Autor Partajează Postat August 28, 2012 Ce pot sa zic ,sunt incepator ,eu m-am uitat la puterea RMS de care se zice acolo ,de aceea am ales sa le cumpar pe acestea...Cine sa imi dea sfaturi ce ar trebuii sa cumpar?? Link spre comentariu
cristianvalentin Postat August 28, 2012 Autor Partajează Postat August 28, 2012 Cautant pe Google am gasit un post interesat unde zice ''Randamentul unui difuzor mai ales la subwoofer este mic ! in jur de 1% !Deci 100W putere electrica => 99% caldura si poate 1% sunet .!'' Si din cate am mai citit ca se poate incalzi si cafea cu restul de W radiati ca ,caldura .Totusi nu exclud ca amplificatorul sa distorsioneze. Link spre comentariu
mikella Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 Normal caldura data de bobina se duce la magnet, dar se disipa din cauza ca circula aerul de la miscarea bobinei, si sta proximativ rece, cel mult caldut. In cazul in care se incalzeste magnetul clar ceva nu este in ordine.Difuzorul cu cat are SPL mai mare cu atat si randamentul este mai bun. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat August 28, 2012 Autor Partajează Postat August 28, 2012 Da! ..am lasat boxele sa mearga cam o ora la 70% din volum (volum controlat din PC ) si magnetul este caldut ..probabil ca amplificatorul a inceput sa distorsioneze deoarece vol era la 90% ....Acum va cer si eu un sfat! Doresc sa fac amplificatorul proiectat de Domnul Marian .MP100 mono si sa il folosesc in sarcina de 4 ohmi ( doua boxe de 8 ohmi legate in paralel) cam ce difuzoare ar trebuii sa cumpar ,doresc ceva care are raportul pret/calitate bun deoarece nu dispun de fonduri foarte mari!Va multumesc! Link spre comentariu
franzm Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 Normal caldura data de bobina se duce la magnet, dar se disipa din cauza ca circula aerul de la miscarea bobinei..La un difuzor cu magnet permanent aerul din întrefier este mult mai cald decât piesele polare si caldura se transmite spre acestea si nu invers. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum