philiprobz Postat Septembrie 25, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2012 da , dupa consultari asidue cu atotstiutorul google am inteles ce e ala diametru de divizare si care nu e totuna cu diametrul exterior al rotii. astfel la roti cu diametre diferite si nr de dinti diferiti evident, imi iese valoarea constanta de 0.958 care este cea mai apropiata de modulul standardizat 1 din tabel . Link spre comentariu
radu cnc Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Eu stiu ca am mai pus aceste tabele dar nu-i bai le mai pun pentru cei interesati. Link spre comentariu
Vizitator maryo61 Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 ma multumeam si cu un raspuns simplu de genu :rotitele sunt modul 1 ;1,25 sau mai stiu eu ce valoare. acum tr sa butonez pc-ul sa vad ce d-zeu e ala diametru de divizare si prin urmare formula corecta de calcul a modulului. nu e rau pt un sfat gratis oricum... un pic ironic, stiu, dar nu e cu rea intentie. pt aparent niste amarate de roti dintate imi bat capul mai mult decat am grezut. dar partea buna e ca devreme ce am invatat si acest lucru nu o sa-l uit prea curand asa ca tot raul spre bine. nu se stie cand o sa mai am nevoie de cunostintele astea.Nu am fost ironic sunt obosit si plictisit de traiul din aceasta tara .Daca ai strung nu se stie cand mai ai nevoie de formule sunt bune de salvat undeva impreuna cu alte tabele si formule mecanice Link spre comentariu
philiprobz Postat Septembrie 25, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2012 imi cer scuze , am fost inteles gresit. eu se presupune ca eram cel ironic , nu tu . multumesc pt raspuns si ai dreptate. nu strica sa inveti si chestiuni adiacente strungariei. cand o sa castig la loto sau prin stiu eu ce alte mijloace o sa fac rost de bani cu siguranta ca ma echipez si cu o freza , asa ca e bine sa ma indop cu informatii de pe acum. Link spre comentariu
philiprobz Postat Decembrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Am incercat recent sa strunjesc canalul unei fulii, ocazie cu care am obs ca nu am posibilitatea rotirii saniei la un unghi mai mare . am fost nevoit sa ascut si sa pozitionez un cutit in asa fel incat doar prin folosirea saniei transversale sa realizez unghiul in cauza . Fireste ca rezultatul nu a fost unul stralucit . Daca e sa fie vreun truc aici pe care nu l-am aflat inca si de care sa depinda realizarea unor astfel de unghiuri imi incerc norocul si poate cineva ma lamureste. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 ...am obs ca nu am posibilitatea rotirii saniei la un unghi mai mare...Din ce motiv nu poti roti? O sanie port-cutit, se roteste de regula cu aproape 180 ⁰, sau chiar cu 180 ⁰, atunci cand suruburile de strangere se introduc pe sub sania transversala. Link spre comentariu
philiprobz Postat Decembrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2012 folosind gradatia pot roti stanga-dreapta 30 grade iar daca renunt la cate un surub de pe o parte si alta maresc unghiul la sa zicem 60 grade. daca vreau mai mult nu mai am de ce sa ma prind cu suruburile . si chiar daca as avea cum sa prind suruburile, sania se loveste de vernierul celeilalte. e nasol gandita treaba . Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Daca te referi la faptul ca scala gradata nu te ajuta decat pana la 30 ⁰, atunci problema poate fi depasita cu ajutorul unui comparator si al catorva calcule. Stabilesti unghiul, apoi folosind functia trigonometrica tg(x) stabilesti ce deplasare trebuie sa aiba echipajul mobil al comparatorului, la o deplasare a saniei longitudinale de 5...6 mm, masurata tot cu ajutorul unui comparator. Metoda da rezultate destul de precise. Link spre comentariu
philiprobz Postat Decembrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2012 nu , fizic nu pot roti sania pt ca se loveste in vernireul celei transversale. nu-mi pot imagina o modalitate de prindere care sa ma lase sa execut acel unghi la canalul fuliei . speram in vre-o solutie miraculoasa de aceea am adresat intrebarea. se pare ca asa e construit strungul si nu prea am ce-i face. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Daca este vorba despre o fulie pentru curele trapezoidale, atunci ceea ce incerci sa faci este o mare complicatie. Metoda cea mai uzuala, este confectionarea unui cutit profilat. Vei folosi un sablon cartonat tras la imprimanta dupa un desen scara 1:1 din AutoCAD, sau unul trasat cu atentie utilizand mijloace (instrumente) geometrice obisnuite. Inainte de a folosi acest cutit, se va realiza un canal drept pe toata adancimea de patrundere a cutitului, pentru a evita vibratiile datorate multiplelor sensuri de orientare ale fortelor de aschiere. Link spre comentariu
philiprobz Postat Decembrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Eu am folosit doua cutite pe care nu am reusit sa le profilez identic si rezultatul a fost un canal asimetric . O idee foarte buna e intradevar realizarea acelui canal ca si operatie de degrosare sa-i zic si care sa reduca solicitarile . O sa caut un hss suficient de lat sa-i dau forma canalului fuliei. Nu m-am gandit la aceasta solutie cu atat mai mult cu cat pe youtube am vazut ca metoda folosita la realizarea unu canal de curea e cea prin rotirea saniei longitudinale si obtinerea unui unghi de aprox 20 grade pe o parte si alta . Multumesc pt sfat . Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Solutia de prelucrare cea mai utilizata, este sugerata de schita din atasament. Degajarile succesive pentru largire, trebuie sa fie cat mai dese, astfel incat cutitul profilat, sa aiba de indepartat un adaos cat mai mic. Link spre comentariu
philiprobz Postat Decembrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Foarte limpede. Multumesc inca o data. Link spre comentariu
philiprobz Postat Ianuarie 18, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 In coltul drepta jos al tabelului cu filete de pe strungul hobbymat e o zona - cea incadrata - despre care nu stiu la ce foloseste . "Mod" -ul ala de la ce vine ? Link spre comentariu
radu cnc Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Filetele modul sunt pentru cazul in care se doreste strunjirea unui melc pentru un angrenaj melcat de exemplu si pasul este valoarea modulului inmultita cu valoarea lui pi, 3.141. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum