Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cebora135

branisteanu

Postări Recomandate

Am un invertor Power Rod 1365 CEBORA la care erau in scurt circuit doua diode ultrafast MUR3020(30A/600V) si un varistor de la intrare in trafo retea, 220v,nu stiu tipul si valoarea acestui varistor ,era distrus complet.Dupa inlocuirea diodelor din secundarul trafo iesire ,invertorul nu trece in regim de lucru:Ledul verde se aprinde iar cel galben licureste dupa citeva secunde ,iar la iesire am "0 volti".Daca cineva a intilnit acest defect,v-as ruga un sfat .Cu respect Branisteanu.PS.Toate IGBT-urile sunt bune ,nu este nici un scurtcircuit,protectia termica este buna.Daca are cineva o schema minimala.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• branisteanu

4

• johnny79

3

• gauss

2

• em2006

1

Top autori în acest subiect

N-am afirmat ca nu merge .... numai ca din pacate ( citeodata , si numai din intimplare ... ) nu merge ... Cam coincide cu arderea varistorului de la intrare ... Mental ma duce cu gindul ca supratensiunea pe alimentare a determinat pentru scurt timp ca tensiunea de la iesire sa creasca peste ... De aceea am spus ca era bine sa fie la 600 V ... Dar daca merge , merge ... ( unii mai pun cite un varistor sau transil de 150 V si pe iesire , de ce oare ? ) ...P.S. N - am facut decit sa comentez afirmatia celui care a deschis topicul referitoare la diodele de pe iesire , probabil o scapare din vedere ... nu doream sa deschid o discutie privind criteriile de alegerea diodelor din redresorul secundar ...

Link spre comentariu

Imi pare rau ,dragi colegi de forum ,nu aceasta era problema postata de mine pe forum,diodele noi sunt la 600v,de tipul FFAF60UA60DN dar merg si alte tipuri in redresare,va rog sa cititi cu atentie postul si nu va duelati, ca nu se stie ce descoperim.Multumesc.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

rezistorul de putere ce asigura curentul initial al condensatorilor de filtraj al tensiunii de 220V este sigur bun?Apoi trebuie verificat daca contactele releului mai lucreaza(de obicei se aude mecanic releul,dar nu realizeaza conexiunea electrica)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări