zal Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Oricare din ei, dacă au beta potrivit şi nu merg fierbinţi. Link spre comentariu
vlasin_alin Postat Octombrie 21, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Pai asta e problema, ca actualii 2SA1837/2SC4793 montati merg foarte fierbinti, de aceea am si pus radiatoarele mici pe ei.Oare sa fie rezistentele de 220 ohmi din emitoare prea mici? Care e teoria, cum se calculeaza valoarea optima pentru acele rezistente, sau care ar fi motivul pentru care merg fierbinti? Link spre comentariu
sk24bpo Postat Octombrie 23, 2013 Partajează Postat Octombrie 23, 2013 E normal sa mearga fierbinti si deasemenea e normal sa le pui un mic radiator. Ce curent ai stabilit prin ei ? Din prima schema daca mai e valabile ca n-am citit tot, ar trebui sa ai circa 6,5mA deci cam 0.35W. Daca micsorezi rezistenta din emitor va creste curentul prin tranzistor si mai rau faci. Parerea mea si nu cred ca ma insel, tie iti oscileaza montajul. C4 si C6 de cate 10p fiecare sunt o gluma. Daca ai folosi MJE340,350 e posibil sa oscileze mai putin , dar cu acesti tranzistori performantele scad. Lasa-i pe cei actuali si mareste C-urile de la 10pF la 47pF. later edit: aaaa, stai ca m-am uitat mai atent si vad ca ai compensare de tip nested... mda . Link spre comentariu
vlasin_alin Postat Octombrie 23, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2013 Schema este aceasta atasata. Condensatorii baza-colector pentru tranzistorii piloti sunt de 33pf.Rezistentele din emitoarele pilotilor sunt de 220 ohm. O sa masor tensiunea pe ele la sfarsitul saptamanii cand ajung acasa.Deci 6.5mA ar trebui sa fie curentul optim? Ar veni aprox 1.43V peste acele rezistente, o sa verific. leach117-sch.pdf Link spre comentariu
marcellino Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Este asemanator cu acesta!!! SIMETRIC doar ca a lui alin e mai complex. Link spre comentariu
dexter_g800 Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 Este asemanator cu acesta!!! SIMETRIC doar ca a lui alin e mai complex. salut. poti sa imi trimiti si mie daca ai un cablaj pdf gata de printat cu sc5200 sa1943 ? sau eventual prin pm un link cv. ms Link spre comentariu
claw Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 Amplificatorul (cablajul) postat de @marcellino se numeste Lanzar . Se pot gasi foarte multe informatii pe google daca ai sa cauti .Pe un site rusesc ai si niste masuratori ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum