Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SEPP cu 6AS7

adrian_pic

Postări Recomandate

Poate oferi cineva mai multe date despre cum ar trebui sa fie traful de iesire din schema de mai jos?

Posted Image

Merita abordata aceasta schema? (ma gandesc ca se poate utiliza fara probleme 6H13C)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pic

5

• blue

4

• carageae

2

• zal

1

Top autori în acest subiect

400 reprezintă Ra a acelui trafo? Personal nu aş merge pe această schemă din cauza condensatorilor electrolitici folosiţi, sînt exact veriga slabă (calitativ). Şi cond de semnal mi se par mici.

Link spre comentariu

Condensatorii de cuplaj se pot mari de la 47nF la 470nF fara problema (banuiesc ca este o schema veche). Condensator MKP de 100uF /400V nu costa o avere. In boxe de multe ori la filtre nu sunt pe medii conzi MKP dar cand nu-i vedem nu ne "zgarie" auzul. Deci Eu zic ca un 100uF MKP nu reprezinta problema decat din punct de vedere al gabaritului.

Link spre comentariu

Eu am facut schema lui Flemming Madsen, cu anodica de 420V si Ra de 600 ohmi. Am folosit un electrolitic nou de 47 uF si nu mi s-a parut sa sune rau...voi reveni cu detalii cand ma intorc din vacanta...am promis de mult, am suspendat temporar acel proiect din cauza unor probleme la alimentare.Autorul recomanda 20uF MKP, eu am pregatite niste condensatoare pentru motoare...din alea mari, nepolarizate. Dar asta cand voi face ultimele retusuri, ca sunt mari si impiedica accesul la componente.

Link spre comentariu

Eu eram interesat de "cum trebuie sa arate" traful de iesire.

...si eu am facut o trimitere indirecta catre o schema destul de cunoscuta de cei interesati de aceasta configuratie, in care e descrisa si realizarea unui traf pt. o configuratie asemanatoare...cred ca e suficienta si regula de trei simpla pentru a modifica valorile pentru 400 ohmi, daca valoarea asta e corecta pt. PSF ales.Mai exact e vorba de acest articol:http://www.fva.is/~flemming/hsakram/int ... gasine.pdfConfirm ca schema functioneaza bine, nu am facut inca masuratori, dar sunt sigur ca se obtin cel putin 3-4W in conditii decente de auditie. Traful a fost realizat aproximativ ca acolo, de fapt am scos niste spire de pe un traf existent, bobinat de mesterul lui Dj Dog, raportul de transformare e din schema lui Madsen, doar ca la mine numarul de spire e cu vreo 20-30% mai mare. Trafurile mele au cam 10cm2 si tola e de UPS...cu intrefier o foaie de hartie de 80g/m2, aprox. 0,1mm.EDIT: În schema lui Madsen referinta sarcinii e fata de masa, in afara de faza schimbata cu 180 de grade e vreo diferenta in realizarea transformatorului de iesire pentru aceasta schema? Eu inclin sa cred ca nu, dar daca cineva stie mai mult si vrea sa ne spuna si noua cred ca ar fi util...sau imi poate scrie mp daca asta deranjeaza pe autorul topicului.
Link spre comentariu

Schema lui Madsen este un SRPP ce lucreaza in clasa A iar SEPP prezentat de adrian pic in general se seteaza pt AB1. Cuplarea transformatorului la masa sau la +Ea este d.p.d.v a curentului alternativ indiferenta, condensatorii de filtraj reprezinta un scc. pentru aceasta componenta (daca se respecta anumite reguli)

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Un traf de iesire cu Ra mic este mai usor de facut si avand si condensator => miezul folosit va fi mai mic. Eu doream doar niste date despre cum ar trebui sa arata un astfel de traf si nu cautam sa improvizez un traf de iesire. O alta nelamurite ar fi diferenta intre SRPP si SEPP.

Link spre comentariu

Un traf de iesire cu Ra mic este mai usor de facut si avand si condensator => miezul folosit va fi mai mic. Eu doream doar niste date despre cum ar trebui sa arata un astfel de traf si nu cautam sa improvizez un traf de iesire. O alta nelamurite ar fi diferenta intre SRPP si SEPP.

SRPP si SEPP sint montaje push-pull cu tuburile alimentate serie d.p.d.v al c.c. si paralel fata de c.a.Pt SEPP nu este nevoie de defazor fiindca tubul configurat ca generator de curent constant este defazat cu 180 de grade fata de cel ce preia semnalul de amplificatSRPP-ul necesita un defazor clasic dar exista niste complicatii legate de amplitudinea celor doua semnale defazatePrimul lucreaza in clasa A, al doilea in AB1 deci randamente diferite, principalul avantaj pt cele doua situatii este dat de impendanta de iesire mica iar ca dezavantaj major tensiune dubla de alimentare
Link spre comentariu

SRPP si SEPP sint montaje push-pull cu tuburile alimentate serie d.p.d.v al c.c. si paralel fata de c.a.Pt SEPP nu este nevoie de defazor fiindca tubul configurat ca generator de curent constant este defazat cu 180 de grade fata de cel ce preia semnalul de amplificatSRPP-ul necesita un defazor clasic dar exista niste complicatii legate de amplitudinea celor doua semnale defazatePrimul lucreaza in clasa A, al doilea in AB1 deci randamente diferite, principalul avantaj pt cele doua situatii este dat de impendanta de iesire mica iar ca dezavantaj major tensiune dubla de alimentare
Vitzavercea
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări