Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Divizor de frecventa 22Mhz la 4Mhz

iora

Postări Recomandate

am un oscilator termocompensat la 22Mhz si vreau sa obtin un tact la 4Mhz,deci o divizare cu 5,5. cum as putea realiza practic acest lucru folosind logica CMOS? vreu sa imbunatatesc stabilitatea unui frecventmetru la care oscilatorul e pe 4Mhz. multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iora

2

• gica70

2

• Marele Savant

1

• tehnicus

1

Top autori în acest subiect

In revista Tehnium ai sa gasesti scheme cu divizoare "reglabile" cu tehnica ttl. Nu cred ca nu s-ar putea adapta cele cu cmos; apare o problema..si divizorul trebuie sa fie foarte precis..nu stiu cum se poate realiza asta.. Un cristal de 4Mhz, intrun montaj termostatat, cred ca e o optiune mai buna.

Link spre comentariu

In revista Tehnium ai sa gasesti scheme cu divizoare "reglabile" cu tehnica ttl. Nu cred ca nu s-ar putea adapta cele cu cmos; apare o problema..si divizorul trebuie sa fie foarte precis..nu stiu cum se poate realiza asta.. Un cristal de 4Mhz, intrun montaj termostatat, cred ca e o optiune mai buna.

ttl lucreaza pana in 10Mhz. Cmos urca pana in 50Mhz. nu cred ca nu se poate realiza un astfel de divizor,precizia e data de oscilator. oricum mai studiez problema. ideea e ca am doua TXCO STB35 la 22Mhz si le-as folosi.
Link spre comentariu

ttl lucreaza pana in 10Mhz. Cmos urca pana in 50Mhz. nu cred ca nu se poate realiza un astfel de divizor,precizia e data de oscilator. oricum mai studiez problema. ideea e ca am doua TXCO STB35 la 22Mhz si le-as folosi.

ttl lucreaza OK la 22 mhz!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări