iora Postat August 25, 2012 Partajează Postat August 25, 2012 am un oscilator termocompensat la 22Mhz si vreau sa obtin un tact la 4Mhz,deci o divizare cu 5,5. cum as putea realiza practic acest lucru folosind logica CMOS? vreu sa imbunatatesc stabilitatea unui frecventmetru la care oscilatorul e pe 4Mhz. multumesc Link spre comentariu
gica70 Postat August 25, 2012 Partajează Postat August 25, 2012 In revista Tehnium ai sa gasesti scheme cu divizoare "reglabile" cu tehnica ttl. Nu cred ca nu s-ar putea adapta cele cu cmos; apare o problema..si divizorul trebuie sa fie foarte precis..nu stiu cum se poate realiza asta.. Un cristal de 4Mhz, intrun montaj termostatat, cred ca e o optiune mai buna. Link spre comentariu
iora Postat August 25, 2012 Autor Partajează Postat August 25, 2012 In revista Tehnium ai sa gasesti scheme cu divizoare "reglabile" cu tehnica ttl. Nu cred ca nu s-ar putea adapta cele cu cmos; apare o problema..si divizorul trebuie sa fie foarte precis..nu stiu cum se poate realiza asta.. Un cristal de 4Mhz, intrun montaj termostatat, cred ca e o optiune mai buna.ttl lucreaza pana in 10Mhz. Cmos urca pana in 50Mhz. nu cred ca nu se poate realiza un astfel de divizor,precizia e data de oscilator. oricum mai studiez problema. ideea e ca am doua TXCO STB35 la 22Mhz si le-as folosi. Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 ttl lucreaza pana in 10Mhz. Cmos urca pana in 50Mhz. nu cred ca nu se poate realiza un astfel de divizor,precizia e data de oscilator. oricum mai studiez problema. ideea e ca am doua TXCO STB35 la 22Mhz si le-as folosi.ttl lucreaza OK la 22 mhz! Link spre comentariu
tehnicus Postat Septembrie 1, 2012 Partajează Postat Septembrie 1, 2012 Poate te ajuta doua exemple de divizoare asemanatoare cu ce vrei tu. Make a Half Integer Divider.pdf 20051028154856422.pdf Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 2, 2012 Partajează Postat Septembrie 2, 2012 ttl lucreaza OK la 22 mhz!Chiar 30Mhz si mai mult! Link spre comentariu
radu42 Postat Septembrie 2, 2012 Partajează Postat Septembrie 2, 2012 La ce fx vrei sa adaptezi acest montaj termocompensat ?E o schema cu componente discrete sau cu microcontroller ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum