nickxyzt Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 Am desfăcut o sursă care transformă curentul de la 220V AC la 12V DC.Între împământare și cele două fire de alimentare există câte un fel de condensator (albastru în cazul meu), pe care scrie G 472 2KV. Seamănă foarte mult cu un condensator tip disc ceramic. Am încercat să verific cu multimetrul (cu funcția de ohmmetru), dar nu se încarcă absolut deloc.Îmi poate spune cineva ce este această componentă, și ce rol are? Link spre comentariu
iora Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 Am desfăcut o sursă care transformă curentul de la 220V AC la 12V DC.Între împământare și cele două fire de alimentare există câte un fel de condensator (albastru în cazul meu), pe care scrie G 472 2KV. Seamănă foarte mult cu un condensator tip disc ceramic. Am încercat să verific cu multimetrul (cu funcția de ohmmetru), dar nu se încarcă absolut deloc.Îmi poate spune cineva ce este această componentă, și ce rol are?sunt condensatori de 4,7nF cu tensiune de strapungere mare -2KV.au rol de filtrare,daca aparatul este impamantat corect.se verifica ca orice condensator obisnuit,insa din motive de siguranta se inlocuiesc doar cu condensatori de minim 2KV Link spre comentariu
nickxyzt Postat August 24, 2012 Autor Partajează Postat August 24, 2012 Practic, paraziții sunt filtrați printr-un circuit realizat cu împământarea? Nu este acest lucru periculos pentru utilizator? (În cazul meu, carcasa este de plastic, dar în alte cazuri s-ar putea să fie de metal).De asemenea, nu înțeleg de ce nu reușesc să îi verific folosind funcția de ohmmetru. (Poate bateria multimetrului nu este suficient de puternică?)Mulțumesc. Link spre comentariu
Relav Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 De asemenea, nu înțeleg de ce nu reușesc să îi verific folosind funcția de ohmmetru. (Poate bateria multimetrului nu este suficient de puternică?) Pe ohmmetru (analogic) poti verifica condensatori mai mari de 1 microfarad. Cei mici ca valoare, au un curent de incarcare mult prea mic ca sa poata fi observat pe instrument. Trece instrumentul pe cea mai mare treapta de masurare a rezistentelor. Poate observi ceva. Link spre comentariu
Marian Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 Condensatorii nu se verifica pe Ohm, desi electroliticii de capacitati mai mari pot fi vazuti de ohm-metru ( mai ales cele analogice ) ca un soi de rezistenta variabila care isi modifica valoarea in functie de timpul incarcarii capacitatii, totusi asta nu iti va spune nimic, cu ohm poti vedea eventual daca acel condensator este in scurt sau nu, in schimb masuratorile normale asupra lor se fac cu capacimetrul ( pentru capacitate ) si ESR-metrul ( pentru caracteristica esr ).PS: Un condensator de 4,7n nu va fi vazut cu nici un chip de catre ohm-metru indiferent de scala la care acesta este setat...sau cel putin nu trebuie sa fie vazut, deoarece altfel este acel condensator tocmai bun...de schimbat! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum