Marian Postat Septembrie 4, 2012 Partajează Postat Septembrie 4, 2012 @icar mi-as permite un sfat pentru tine ( si de ce nu si pentru altii care iti impartasesc punctul de vedere ): Ocoleste stimate domn Sectiunea incepatorilor, e penibil sa spui ca cineva te streseaza cu intrebari pe un forum care este public, sectiunea asta chiar pentru asa ceva a fost creeata, adica pentru intrebari care pot parea tampite, si atata vreme cat nici moderatorul si nici administratorul nu a certat autorul temei pentru intrebarea pusa, atunci tu cu ce drept o faci? te consideri mai presus decat cei cu functii de pe forum sau ce? Hai sa fim seriosi si sa lasam o data aroganta asta de prost gust ca nu ne sta bine deloc cu ea, daca o sectiune ne deranjeaza atunci nu o mai vizitam, simplu si eficient, insa nu ne putem permite sa fim atat de aroganti incat sa pretindem propriile principii si standarde/standarduri tuturor celorlalti, asta ar insemna ca ne consideram noi insine perfecti si afirm cu toata convingerea ca nu este cazul, asadar repet, cine te-a obligat sa citesti tema asta? cine te-a obligat sa raspunzi? Simplu: Nimeni, ci doar si tu si altii cu aceeasi opinie v-ati bagat in seama ca sa aveti motiv de polemici si dispute, ca din cate pare unii din asta traiesc. Imi cer scuze daca par dur dar sunt de-a dreptul consternat de unele mentalitati si de cat egosim exista pe la noi, mai vizitati si voi forumuri externe ca sa va lamuriti! Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 4, 2012 Partajează Postat Septembrie 4, 2012 Marian, se pare ca nu intelegi esentialul: munca individuala vs pica para malaiata in gura lui natafleata! Ex. intrebare: la ce ma ajuta un tranzistor ? care este rolul lui ? Fara suparare, asta se invata in clasele de liceu!, Nu cred un "savant", care are in spate sute de ore de munca si invatare e musai sa-si piarda timpul raspunzind la o intrebare la care raspunsul ar trebui stiut deja! Revin cu exemplul: daca pe un forum de poezie as intreba de ce Luceafarul lui Eminescu coboara pe Pamint si la ce foloseste o metafora, cum crezi ca as fi tratat? (ma rog, problema a fost deja dezbatuta la bac: Luceafarul a coborit pe Pamint ca sa faca sex cu fata!). Sau, intru pe un forum despre motoare si masini si intreb cum functioneaza un motor in patru timpi! Cu alte cuvinte, intru pe partea incepatorilor, poate pot fi de folos cu ceva, daca e cazul. Daca e vorba de munca individula si pere malaiete, sunt al dracului de ironic, ca si asta poate fi un ajutor! Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 4, 2012 Partajează Postat Septembrie 4, 2012 Pai daca tot apelam la analogii atunci gandeste-te ca daca toti profesorii din scoli ar gandi asa atunci nu ar mai preda nimic la ore si in nici un caz n-ar raspunde vreunei intrebari ci doar ar da ordin sa se deschida manualul la pagina cutare si toata lumea sa citeasca acolo ce scrie, Dumnezeu cu mila pentru cei care nu inteleg totul doar din manual ca proful este prea egoist sa lamureasca pe cineva cu ceva.In fine, am zis ce am avut de zis, inchei prin a constata cu amaraciune ca noi Romanii ne-o facem cu mana noastra, avem o mentalitate penibil de depasita dar in care insistam, nu cumva sa invete si altul ce stim noi ca Doamne fereste, ne ia painea de la gura, sau ne face concurenta, asta-i Romanul, asta-i mentalitatea lui si asta este unul din motivele pentru care Romania nu va urca niciodata prea mult in nici un domeniu, prea mult egoism.Imi cer scuze daca am jignit pe cineva, nu asta este scopul meu, mie nici o intrebare nu mi se va parea prea banala la sectiunea incepatorilor, dar fiecare cu principiile lui. Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 5, 2012 Partajează Postat Septembrie 5, 2012 Pai daca tot apelam la analogii atunci gandeste-te ca daca toti profesorii din scoli ar gandi asa atunci nu ar mai preda nimic la ore si in nici un caz n-ar raspunde vreunei intrebari ci doar ar da ordin sa se deschida manualul la pagina cutare si toata lumea sa citeasca acolo ce scrie, Imi pare rau, nu ai inteles nimic! Profesorul are obligatia si datoria, ca la ore, sa predea si sa raspunda la intrebari pentru invatarea (sau invatarura, cum vrei) elevilor! Acolo, la ore se deprind cunostintele generale din diverse domenii! Ca acum nu se mai prea face asta, e alta poveste, vizibila la bacalaureat! A, porofesorul poate cere elevilor, ca acasa, mincind individual, sa rezolve probleme din culegeri specializate pentru aprofundarea cunostintelor de la ore, normal, pe linga temele zilnice!Asta pentru lamurirea aspectului munca individuala vs para malaiata. avem o mentalitate penibil de depasita dar in care insistam, nu cumva sa invete si altul ce stim noi ca Doamne fereste, ne ia painea de la gura,Iar gresesti, una este sa-ti impartasesti niste cunostinte si alta este para malaiata in gura lui natafleata! Oricind imi pot pune cunostintele, indiferent de domeniu, la dispozitia celor interesati (si chiar o fac!), nu ma tem ca, vezi doamne, cineva imi poate lua locul! Nu ma consider unul din aia de neinlocuit! Prin miinile mele, ca sa zic asa, au trecut zeci de tineri, care, sper, au invatat cite ceva din experienta mea, nu am tinut nici un "secret profesional" doar pentru mine, ba le-am impartasit cu placere tot felul de "gaselnite" din profesia mea.Si, ca sa incheiem discutia si, poate, sa lamurim problema cu "intrebarile de incepator" sa-ti povestesc o treaba de pe vremea cind faceam "practica" dupa primul an de studiu in ale fizicii nucleare. In laboratorul de vid, seful de laborator, ne-a rugat sa masuram, cu un aparat, vidul dintr-o incinta, apoi a parasit laboaratorul. Noi ne-am uitat la aparat, normal ca nu-l cunosteam, desi principiul de functionare l-am invata la cursuri, si, dupa citeva minute, am catalogat ca "nu stim sa folosim aparatul" si ...gata. Dupa cam o jumatate de ora a venit seful de laborator, si a avut loc un dialog, cam asa: - Ei, ati masurat vidul? - Nu! - De ce? - Pai nu stim sa folosim aparatul! - Zau? Ati cautat cartea tehnica/manualul de utilizare, e pe raft, in spatele vostru?!! - Aaaaa....pai.... e in limba rusa!, zicem, ca sa scapam cu fata curata. - Aha, dar de dictionar, ati auzit? E tot pe raft, in spatele vostru! Ei bine, de atunci am lucrat cu zeci de aparate, dar niciodata nu am mai motivat "ca nu stiu sa folosesc aparatul", chiar daca era de producie ruseasca, germana, frantuzeasca sau englezeasca! Cine vrea sa inteleaga cele de mai sus bine, cine nu, iara bine! Link spre comentariu
zvartoshu Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Se poate arde... A fost o glumă.sau poate nu se aprinde. mi-a placut.in linii mari am facut pe vremuri experimentul dioda cu bec si de la 2,3-2,7 incepea sa mearga cel de 3.8.App, o intrebare nostima, care era dioda aceea care se aprindea, ca ma pisat unu la cap mai acum cateva zile si ma uitam luuung la ce imi spunea ca si in circuitul sau se aprindea. era o dioda gen 1n4148 Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Stiam ca ,caderea de tensiune pe o dioda e in functie de curentul care o strabate .Si acum cu ledurile ,aveam si galbene care mergeau la 1,5 ...pe timpul regretatului mai toate ledurile le masurai cu avometru . Tin minte ca aveau o bentita metalica la baza si erau de facute de IPRS (probabil dar in RSR sigur) .Jonctiunile cu germaniu (diodele de sticla ,romanesti sau sovietice) au caderea de 0,2V . Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 aveau o bentita metalica la baza si erau de facute de IPRS (probabil dar in RSR sigur)Cred ca erau fabricate de Microelectronica si partea inferioara era realizata pe o capsula TO18 fara capac. Mai am citeva galbene din anii '80. Aveau terminale rotunde si se oxidau foarte rapid. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Asa,asa ...si ce-am mai umblat dupa MMP1206 -tot de Microelectronica facut . Al dracu terminale ,desi erau subrtiri (si rotunde) nu se rupeau . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum