Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung Galaxy Ace - nerecomandat

Postări Recomandate

Simt nevoia sa scriu parerea mea despre acest telefon care mi-a demonstrat cat de proaste pot fi unele produse, deci sunt un fan al acestei marci in general.Am avut inainte un HTC (Wildfire) care mi-a dat satisfactie, dar zilele lui s-au sfarsit. Cand il conectam la computer cu cablul USB, aveam imediat acces la cardul microSD, ca la un disc extern. Camera de 5 Mpixeli parea slaba, cu timpul insa m-am obisnuit cu ea si am reusit sa fac fotografii destul de bune.Acest Samsung insa (de fapt versiunea HugoBoss - o versiune care se vrea mai de fite dar in realitate plasticul este de rahat) mi-a scos peri albi. Pentru a descarca o amarata de poza facuta cu telefonul, trebuie sa instalezi un driver sau Samsung Kies , cu acesta din urma nu am reusit niciodata sa conectez telefonul prin cablul USB pe nici unul din cele 3 computere pe care le am. Ma incapatanez sa nu incerc conectarea prin WiFi caci mi se pare o ineptie sa tii telefonul conectat cu un cablu la computer sa se incarce si sa folosesti conectarea "fara fir". Touch-screenul functioneaza prost, deblocarea ecranului nu merge daca esti prea rapid si nu executi "corect" procedura. Orice browser internet, dupa ce incarca pagina, o "re-dimensioneaza", incat daca citeai ceva, trebuie din nou sa dai cu degetul de ajungi unde erai.Anumite setari nu sunt organizate corect, de exemplu calibrarea accelerometrului se afla in meniul "Ecran". Pentru inchiderea conversatiei din butonul de power, trebuie activata aceasta functie din meniul "accesibilitate". Camera este o mare dezamagire, functioneaza mai prost decat cea de pe HTC si mult mai prost decat una de 2Mpixel de pe un Nokia. Sigur nu are 5Mpixeli, sunt doar interpolati sau compresia este atat de proasta incat rezultatul este echivalent.Mentionez ca aparatul l-am schimbat in garantie si am primit un alt exemplar nou care se comporta la fel.Bateria se consuma foarte repede, fac mereu comparatia cu telefonul precedent, mai slab "pe hartie". Nu stateam inainte cu cablul dupa mine.Sunetul, care inainte la HTC mi se parea prost, acum mi se face dor de el... Castile standard sunt execrabile iar radioul merge prost.Navigarea cu GPS este o adevarata aventura, utilizarea unei harti este mult mai precisa. Receptorul GPS are erori uriase si asta combinat cu busola inexistenta sau slaba. Nu pot utiliza telefonul ca busola, pentru simplul fapt ca aceasta oscileaza mereu. Trebuie sa am cu mine o busola banala separat. Asta nu se intampla cu vechiul meu HTC. Acesta avea un senzor de camp magnetic, in afara de accelerometri. In specificatiile Samsung nu scrie nimic de busola (senzor magnetic), probabil foloseste alte tehnici pentru orientare.La terminarea unei convorbiri, dupa ce iei telefonul de la ureche, mai stai vreo 2-3 secunde pana se aprinde ecranul sa poti inchide convorbirea.Dar lucrul cel mai deranjant este problema driverului. Dupa ce, in sfarsit, reusesc sa gasesc un driver functional, pe alte situri decat cel oficial, telefonul merge o perioada apoi iar trebuie sa instalezi, sa faci cautare pe Google pentru driver, caci pe cel oficial nu gasesti decat acel Kies imposibil.Probabil ca telefoanele mai scumpe de la Samsung merg bine, iar acesta este un model ieftin. Dar mi se pare strigator la cer sa pierzi 2-3 ore sa descarci o fotografie din telefon cu un cablu USB.Si nu concep cumpararea unui telefon de minim 400 euro pentru a avea aceasta functie banala. Mai degraba imi iau un aparat foto si un banal telefon cu taste. Busola o am deja si hartile din hartie.Lista poate continua cu problemele de sincronizare cu contul Google, dar ma opresc aici...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

3

• nicul

3

• Th3_uN1Qu3

1

Top autori în acest subiect

Pentru transmisie de date maruntele gen poze, muzica, in si din PC foloseste cu incredere Bluetooth. Eu am incorporat pe laptop dar exista si bluetooth'uri tip stick care costa doar cateva zeci de lei, si merg foarte bine.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator iflorin

Sal,Eu am un Samsung Galaxy Ace-dual sim.Dezavantaj:-baterie de capacitate mica, doar 1300mAh;-inchiderea conversatiei, butonul de oprire;-lipsa blitz;-lipsa cea de-a doua camera,in fata, necesara convorbirilor live.ce imi place la el:1. dual sim, se comporta f. bine cu 2 cartele;2. camera este super, face poze foarte clare in comparatie cu alte telefoane(am facut cu blackberry, nokia 5230 dar samsung-ul este net superior);Are focalizare automata a imaginii, isi reglaza imaginea astfel incat ca poza sa fie clara indiferent de conditii, imi place!3. am conexiune in permanenta la net(Cosmote), se incarca f. rapid paginile pe care le poti mari sau micsora;4. am instalat cateva softuri(WhatsApp- messenger free, Tango-convorbiri live free si cele de socializare) si se misca foarte bine;5. am instalat soft pentru vizualizarea camerelor de supraveghere, functioneaza ireprosabil.6. Conexiune wireless, functioneaza multumit la semnal slab!!!Per total: Multumit de acest model, dar dezamagit de baterie! si ce e mai rau este ca nu gasesc baterie mai mare de 2300-2500 mAh sa cumpar.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Pentru transmisie de date maruntele gen poze, muzica, in si din PC foloseste cu incredere Bluetooth.

Daca exista cablu si WiFi, atunci Bluetooth chiar nu isi are rostul...Prin cablu ar trebui sa mearga cel mai repede. Repet, daca pun telefonul la incarcat, de ce sa ma conectez wireless?Mi se pare cretina faza ca trebuie sa instalez Kiess.Oricum problema este rezolvata, am cumparat un nou HTC si este o diferenta incredibila.Am luat si o tableta Samsung si nu am probleme cu transferul prin cablu.
Link spre comentariu

ce samsung ACe ca sunt o gramada.eu am ACE II x si pot sa spun ca pozele sunt excelente, problema e ca e foarte lenta camera.in schimb am avut doua acelasi model si la unul zbarnaia metalic difuzorul, super deranjant.in schimb are baterie mare, de 1500. care chiar arata de capacitateaasta, slot microSD, android 4.0ala care zbarnaia l-am schimbat cu htc one s. ecran mai mare, constitutie fragila. credeam ca la samsung back coverul e de cacao, asta pana am vazut sfertul de back cover de la htc. camera mai performanta pe hartie, e adevarat mult mai rapida spre foarte rapida , dar pozele nu m-au convins calitativ. oricum , daca vrei poze cumperi un aparat foto nu un telefon.nu ai acces la baterie , nu are slot de card. androidul e 4.1. e inca in teste.ce tableta samsung. am una si am probleme cu transferul prin cablu.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

era sa duc inapoi htc-ul one s pentru ca aveam impresia ca transmisia bluetooth omoara wi-fi-ul.culmea, merge perfect cu alt router, se pare ca probl e in routerul meu wi-fi.pana acum e beton htc-ul, chiar nu ma asteptam.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

ce samsung ACe ca sunt o gramada.eu am ACE II x si pot sa spun ca pozele sunt excelente, problema e ca e foarte lenta camera.......ce tableta samsung. am una si am probleme cu transferul prin cablu.

Depinde ce asteapta fiecare de la camera. Ace facea poze destul de decente in natura, cu toate ca rezolutia reala, dupa parerea mea, e mai mica decat cea declarata.Eu fac des poze de aproape, in interior (masini, circuite electronice). Cu HTC ma descurc mai bine (am un model mai vechi .... Desire S), Samsung Ace era slab...Tableta este Samsung Galaxy Tab 2 10.1, fara 3G, oricum am 3G pe telefon si creez o retea locala si am net si pe tableta. Sunt foarte multumit de aceasta. De cand o am, imi dau seama cat de mic e ecranul telefonului. Deschiderea calendarului pe telefon este o durere. Bateria la tableta tine cam 5 ore, am si o tastatura prin Bluetooth. Camerele sunt slabe, dar eu nu fac poze cu tableta deci sunt multumit. Merge bine pe skype, cu video, muzica, filme. Nu sunt maniac cu jocurile, deci nu pot sa iti spun cat de buna sau rea este, probabil nu se compara cu cele de la Asus cu Tegra3 sau ce a aparut mai nou... Am doar jocuri simple gen backgamon...Sunetul este multumitor calitativ, destul de puternic, WiFi-ul merge ca la un computer, ecranul mi se pare destul de bun. GPS-ul nu prea ma multumeste (de fapt nu am reusit niciodata sa il fac sa functioneze) dar nu e ceva indispensabil pe o tableta. As cumpara-o a doua oara.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

tableta din aia am si eu , deja e un model invechit, dar a fost si inca mai este foarte decenta la banii ei.gps-ul functioneaza sau cel putin asa pare, am instalat sygic si nu prea m-a multumit.la telefon (HTC) pot sa confirm ca pozele la interior, macrouri la circuite si filmarile la interior sunt ok, insa softul e prea fortat, de exemplu hdr-ul afara e catastrofa, la fel fotografia unor flori ale caror petale reflecta lumina soarelui sub diverse unghiuri e dezastru.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări