Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu o placa de baza veche.

Vizitator nokas

Postări Recomandate

Vizitator nokas

Buna seara tuturor.A trecut ceva timp de cand am postat aici. Atunci ceream o donatie pentru un PC, din cauza ca sunt handicapat si nu pot sa-mi fac rost singur de un computer.De atunci, am asteptat cativa ani (nu exagerez) pana cand am fost ajutat recent cu un computer vechi, de cineva de pe alt forum.Problema o am cu placa de baza a acestui computer. Este un model AOpen MX3W, cu procesor Intel Celeron 466 MHz, 256 MB RAM, video integrat. Chipsetul este Intel 810.Problema consta in aceea ca BIOS-ul pierde mereu data si ora daca deconectez computerul de la retea sau daca cade curentul. Mi s-a spus de la inceput de aceasta problema, persoana care mi-a donat sistemul a mentionat ca a schimbat bateria BIOS cu una buna, dar problema persista.M-am gandit sa intreb aici, sa aflu daca se poate cumva rezolva problema, pentru ca este stresant sa trebuiasca sa intru mereu in BIOS inainte de boot-are, ca sa setez ora si data corecte.Multumesc anticipat pentru orice ajutor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 109
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FLORIN IORDACHE

26

• pop_ady44

22

• cristi71

10

• emilberculescu

8

Salut tinere ! Imi pare f rau sa aud asta ca ai ceva probleme de sanatate. :cry: Eu asi zice sa-i schimbi bateria de la bios,bateria se afla pe placa de baza .Uite asa arata bateria ca in poza atasata de mine mai jos .

Link spre comentariu
Vizitator Amet Sercan

Daca fostul proprietar a schimbat bateria cu una noua si functionala inseamna ca nu e de la baterie. Banuiesc ca o fi masurat si el ce tensiune scoate bateria si in functie de asta a puso. Incearca sa masori tensiunea bateriei dupa cateva minute bune de la deconectarea pc'u lui de la reteaua de electricitate sa vedem daca se descaraca .Daca tensiunea nu este cat scrie pe baterie atunci trebuie schimbata cu una noua sau de la alt pc care functioneaza.Tensiune daca dupa cateva minute bune ramane la fel cum scrie pe baterie atunci problema este din alta parte.

Link spre comentariu

Eu ii recomand sa nu mai incerce cu bateri folosite din alte pc-uri pentru ca sa nu se mai chinuie de deaba,adica s-ar putea sa mearga s-ar putea sa nu mearga,eu ii zic sa cumpere o baterie noua pentru ca nu este scumpa rau este doar 2-3 roni o baterie. :da Succes !!

Link spre comentariu

Da asta asa este,dar are mici probleme de sanatate si nu prea poate sa munceasca ca un baiat sau ca un om normal care nu are probleme de sanatate,eu stiu de la mine pentru ca am si eu ceva probleme de sanatate si daia am zis ca e mai usor pt el sa-si ia o baterie noua si gata.

Link spre comentariu

" nokas "

Lasa-mi adresa pe MP , in cel mult 2 saptamani , iti trimit un P4 gratuit .

Eee,asta da surpriza placuta (frumoasa) din partea dvs . Bravo !! :101 :aplauze
Link spre comentariu

am si eu o placa de baza cu un defect similar la o scurta verificare am constatat ca pe circuitul plus al bateriei are serie un tranzistor, care la mine este intrerupt am luat plusul bateriei si l-am dus la jumperul de resetplaca functioneaza fara probleme cam de ance e drept am tinuto sub observatie o vremeFelicitari d-lui emilberculescu !

Link spre comentariu

" nokas "Lasa-mi adresa pe MP , in cel mult 2 saptamani , iti trimit un P4 gratuit .

daca placa de la domnul emilberculescu are SATA si nu are dvdrw,aveti si de la mine gratuit un dvdrw. astept sa ma contactati in MP.
Link spre comentariu
Vizitator nokas

Buna seara.Va multumesc pentru raspunsuri. Referitor la sugestia de a masura tensiunea bateriei dupa ce a fost oprit sistemul, din pacate eu nu sunt electronist si nu am instrumente de masura. Sunt doar pasionat de calculatoare, la nivel software, nu hardware. Dar am citit si despre hardware si stiu cate ceva. M-am uitat si in BIOS si acolo arata o tensiune normala a bateriei.Am pus si o baterie noua si nu s-a schimbat nimic, sistemul se comporta la fel. Se pare ca am ghinion, apare mereu cate o problema. Am mai fost ajutat mai demult cu un Dell Optiplex GX1 cu Intel Pentium III, si la acela a aparut o problema cu regulatorul de tensiune de pe placa de baza, primeam aleator o eroare "Alert! Regulator failure". Acum si cu acest sistem am problema descrisa mai sus. Pentru d-l emilberculescu: va multumesc din inima pentru ajutor. Sper ca totusi nu depasesc vreo limita, pentru ca am mai fost ajutat si acum ar parea ca profit de bunavointa oamenilor, ceea ce nu este deloc intentia mea.Va voi trimite un mesaj privat, daca mai doriti sa va mentineti oferta. La fel si pentru d-l cristi71.Doresc tuturor numai bine si multa sanatate.

Link spre comentariu

"cristi71" :aplauze Unitatea are CD-RO singura problema am la ea si anume HDD-ul = are unul de 40 Gb dar cam face probleme( nu pot nici sa il formatez )Poate gasim un coleg sa ne ajute in aceasta privinta si " nokas " sa aiba parte deun PC bun

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări