Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceas pe baterii cu alimentator de la telefon sau usb ?

Vizitator mercury6

Postări Recomandate

Vizitator mercury6

Buna seara.

Ceasul despre care vorbesc este acesta:

Posted Image

Functioneaza cu 4 baterii AAA de cate 1,5V.

Pe placa lui de baza are o mufa de alimentare functionala la care se potriveste tipul de jack de la alimentatorul unui telefon.

Daca ii conectez un astfel de alimentator de telefon nu isi mai schimba nuantele de lumina si ramane blocat la una. Am impresia ca se si cam incalzeste.

Ce sanse sunt sa il alimentez de la un alimentator de telefon sau de la portul usb fara sa ard nimic?

Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

• one

1

Top autori în acest subiect

Acum merge si poza...Ca si raspuns: totul depindeMai exact,jackul din ceas la ce vine conectat. Masoara ce tensiune se regaseste pe el (ma rog,poate are un contact,care intrerupe alimentarea de la baterii cand bagi jackul).Apoi,pune o poza clara cu specificatiile incarcatorului. Ca unele scot tensiune stabilizata,dar alea mai vechi scot o tensiune mult mai mare (8,9V),ce scade in sarcinaDupa ce masori ce-i pe jack,am cam putea stabili daca merge alimentat de la usb

Link spre comentariu

Alimentatoarele pentru telefon au o tensiune prea mare pentru tipul acela de ceas.USB ar trebui sa mearga. Eu am alimentat un asemenea ceas cu un alimentator pentru un timp.Mi se pare ca alimentatorul este necesar doar pentru lumina, ceasul merge in continuare pe baterii cand bagi mufa. Astfel, se evita resetarea ceasului in cazul intreruperii curentului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări