Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CNC mill build log

katran

Postări Recomandate

Arată absolut superb şi sunt convins că o să funcţioneze pe măsură. Văd că ai renunţat la servo, de cât sunt stepperele ?Apropo de reducerea axei X când foloseşti menghina, nu o poţi freza câţiva milimetri ? Mă refer doar la partea superioară, dinspre blocul de rulment, pentru că să frezezi toată baza menghinei ar fi mai dificil.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 112
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• katran

51

• Badman

8

• cnc_step

8

• catalin

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@TBD : Stepperele nu sunt chiar steppere ... sunt motoare hibride , cu encoder pe coada ( 1000ppr ) . Driverele sunt digitale ( DSP , 32bit ) , si se comporta exact ca un servodrive standard . Nu se mai pierd pasi ( problema curenta la motoarele pas cu pas ) , iar vibratiile dispar cu totul . Practic , sistemul e un servopack si in plus castiga puterea stepperelor in standstill si torque ... Caracteristici : 8N/m , 6Amp/ph , 48-72V , 2800rpm .Nu mai frezez nimica ... oricum , cand folosesc menghina , frezez un bloc relativ mic ( 100 x 100 x 100 ) Daca am de frezat ceva mai mare , dau menghina afara si folosesc un tooling plate , pe care o sa mi-o fac singur ... ori din otel , ori din aluminiu ...

post-14796-139829512639_thumb.jpg

Link spre comentariu

Un user nou inscris sau un vizitator va crede ca CNC-ul nu-i lucrat in atelierul din poze. Murdariti peretii cu ceva vaselina sau ulei ars, aruncati span pe jos, orice :sparge: Nu stiu cum reusiti.Va felicit atat pentru CNC-urile construite cat si pentru ordinea si curatenia din atelier! :aplauze :aplauze :aplauze Cu stima,George.

Link spre comentariu

Un user nou inscris sau un vizitator va crede ca CNC-ul nu-i lucrat in atelierul din poze. Murdariti peretii cu ceva vaselina sau ulei ars, aruncati span pe jos, orice :sparge:

joe nu ai inteles nimic.katran lucreaza intr-o farmacie :rade:
Link spre comentariu

@joe :

Multumesc pentru aprecieri .

Mie asa-mi place sa lucrez ... in liniste , ordine si curatenie ... O fi si de la faptul ca

daca nu e ordonat si curat , habar n-am unde am pus surubelnita , de exemplu ... si-mi ia vreo juma' de ora sa-mi dau seama

ca de fapt o strang in mana disperat ca n-o gasesc ...

Daca murdaresc podeaua sau peretii , intru in panica ... las tot si ma apuc de curatenie ... unii oameni au pasarele

la mansarda , eu am un stol ...

Daca cineva nu crede ca lucrez de fapt in atelier ... am o informatie pentru el : I don't find myself in the vecinity of giving a fuck ... HA !!!

Link spre comentariu

Update :

Primele teste de miscare pe axele X si Y . Viteza 3600mm/min , am testat si la 6000 , merge fara probleme .

Nu suna cum m-am asteptat , parca tot miauna ...

Sursa de alimentare este din aia in comutatie , de 48V ... dar cred ca s-ar misca mai bine cu o sursa cu traf toroidal , la vreo 70V .

Link spre comentariu
Vizitator Dulgherul

Va salut!frumos pt inceput arata promitator,sa-l vedem la lucru.doar proiectul este de vanzare?adica desenele in format 2/3d?sau poate le faceti publice.O seara buna in continuare!

Link spre comentariu

Va salut!frumos pt inceput arata promitator,sa-l vedem la lucru.doar proiectul este de vanzare?adica desenele in format 2/3d?sau poate le faceti publice.O seara buna in continuare!

Eu nu vand proiecte din astea ... daca te intereseaza , impachetez 3D-ul si il postez ... ( format 3DM sau STEP ) .
Link spre comentariu

Felicitari pentru proiect. Il urmaresc cu interes si e o sursa importanta de informare.Din discutii am inteles ca ati avut o freza BF30 Optimum.Eu doresc sa achizitionez versiunea mai mica, BF 20 Vario ( sa incapa pe balcon langa strung ).Imi puteti spune ce obiectii aveti la modelul pe care l-ati avut? Macar sa stiu la ce sa ma astept.

Link spre comentariu

Felicitari pentru proiect. Il urmaresc cu interes si e o sursa importanta de informare.Din discutii am inteles ca ati avut o freza BF30 Optimum.Eu doresc sa achizitionez versiunea mai mica, BF 20 Vario ( sa incapa pe balcon langa strung ).Imi puteti spune ce obiectii aveti la modelul pe care l-ati avut? Macar sa stiu la ce sa ma astept.

Daca tot iei o freza de la Optimum , nu lua BF20 ... cumpara direct BF30 cu spindle ISO30 . Este o freza foarte buna , iar portsculele ISO sunt 10 clase peste standardul MT . Diferenta de 1000-1200EUR merita cu varf si indesat . Se preteaza la conversie cnc destul de simplu ( suruburi , motoare stepper , pistoane compensare ) , si este suficient de rigida sa poti prelucra otel in conditii decente . Singurele obiectii ar fi ca , fiind fabricata in China , calitatea finisajelor este relativ scazuta ... de aici si pretul destul de mic pentru o freza de 270kg ... Eu am renuntat la a mea pentru ca doream o freza CNC pe ghidaje profilate ... plus ca a stat cam 2 ani in atelier , din care a lucrat efectiv vreo 10 ore . Baiatul care a luat-o de la mine nu m-a crezut ca are 2 ani vechime pana n-a vazut factura si a vorbit cu inginerul de la Rocast care mi-a vandut utilajul ... Un alt avantaj este faptul ca spindle-ul ISO30 este perfect compatibil cu portsculele BT30 . Astea se gasesc pe ebay la preturi ridicol de mici ( 15-20USD portscula BT30 cu mandrina ER32 ) ... Sfatul meu ? Mai stangeti niste banuti si cumparati o scula serioasa ... din propria experienta va spun ca merita . Succes.
Link spre comentariu

Multumesc. La mine exista limitare din cauza spatiului si greutatii. Caut ceva pana la 120kg ca sa o pot cara pana la etajul 3 ( demontata ) si sa stea pe balcon ( fara sa se rupa balconul cu ea cand functioneaza ). De asemenea sa mai ramana si spatiu pentru mine sa operez la utilaje.Ideea e ca sa prelucrez aluminiu, alama si otel normal. Vitezele pentru otel sa fie mici sau foarte mici, actionare manuala.Sunt constient ca nu pot face o cota de piston intr-o camasa ( o reparatie la un motor de 50 cc ) cu actionare CNC pe o masina ieftina. Cote pretentioase se obtin la mana sau cu utilaje specializate. Sau daca doresc o cota intr-o carcasa sa intre un ax, sa zicem o cota la ax 20,00 si la carcasa tot 20,00 nu iese cu o masina din aceasta adaptata cu CNC, dar la mana se poate realiza.Daca as fi avut un spatiu la casa / curte as fi ales utilaje mai mari.

Link spre comentariu
  • Administratori

Nu m-ai crezut pe cuvant, ziceai ca sunt servopack... dar tot steppere raman orice encodere le-ai pune
Link spre comentariu

Nu m-ai crezut pe cuvant, ziceai ca sunt servopack... dar tot steppere raman orice encodere le-ai pune
Asa este ... dar macar am scapat de pasi pierduti ... Tot ma sacaie o chestie : daca n-am legat bine driverele ? Baietii de la keling mi-au trimis doar un set de pdf-uri , din care sper ca am inteles corect cum se face ... o sa pun ceva poze , pentru lamuriri . A...si ultimul filmulet ... masina e completa la nivel de mokup . Teste complete pe axe , merge corect . Acu' trebuie s-o fac praf si s-o pun la loc cu toate suruburile necesare , s-o aliniez , sa aranjez cumva cablurile alea sa nu mai stea asa imprastiate ... Ete :
.................
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări