Vizitator TBD Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Arată absolut superb şi sunt convins că o să funcţioneze pe măsură. Văd că ai renunţat la servo, de cât sunt stepperele ?Apropo de reducerea axei X când foloseşti menghina, nu o poţi freza câţiva milimetri ? Mă refer doar la partea superioară, dinspre blocul de rulment, pentru că să frezezi toată baza menghinei ar fi mai dificil. Link spre comentariu
katran Postat Octombrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2012 @TBD : Stepperele nu sunt chiar steppere ... sunt motoare hibride , cu encoder pe coada ( 1000ppr ) . Driverele sunt digitale ( DSP , 32bit ) , si se comporta exact ca un servodrive standard . Nu se mai pierd pasi ( problema curenta la motoarele pas cu pas ) , iar vibratiile dispar cu totul . Practic , sistemul e un servopack si in plus castiga puterea stepperelor in standstill si torque ... Caracteristici : 8N/m , 6Amp/ph , 48-72V , 2800rpm .Nu mai frezez nimica ... oricum , cand folosesc menghina , frezez un bloc relativ mic ( 100 x 100 x 100 ) Daca am de frezat ceva mai mare , dau menghina afara si folosesc un tooling plate , pe care o sa mi-o fac singur ... ori din otel , ori din aluminiu ... Link spre comentariu
katran Postat Noiembrie 3, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 Update : Blocul piulitei pe X ( baza ) . Am urcat motorul in pozitie si am gasit si o cutie unde sa inghesui electronica ... ........................ Link spre comentariu
joe Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Un user nou inscris sau un vizitator va crede ca CNC-ul nu-i lucrat in atelierul din poze. Murdariti peretii cu ceva vaselina sau ulei ars, aruncati span pe jos, orice Nu stiu cum reusiti.Va felicit atat pentru CNC-urile construite cat si pentru ordinea si curatenia din atelier! Cu stima,George. Link spre comentariu
znecula Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Un user nou inscris sau un vizitator va crede ca CNC-ul nu-i lucrat in atelierul din poze. Murdariti peretii cu ceva vaselina sau ulei ars, aruncati span pe jos, orice joe nu ai inteles nimic.katran lucreaza intr-o farmacie Link spre comentariu
katran Postat Noiembrie 5, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 @joe : Multumesc pentru aprecieri . Mie asa-mi place sa lucrez ... in liniste , ordine si curatenie ... O fi si de la faptul ca daca nu e ordonat si curat , habar n-am unde am pus surubelnita , de exemplu ... si-mi ia vreo juma' de ora sa-mi dau seama ca de fapt o strang in mana disperat ca n-o gasesc ... Daca murdaresc podeaua sau peretii , intru in panica ... las tot si ma apuc de curatenie ... unii oameni au pasarele la mansarda , eu am un stol ... Daca cineva nu crede ca lucrez de fapt in atelier ... am o informatie pentru el : I don't find myself in the vecinity of giving a fuck ... HA !!! Link spre comentariu
katran Postat Noiembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Update : Primele teste de miscare pe axele X si Y . Viteza 3600mm/min , am testat si la 6000 , merge fara probleme . Nu suna cum m-am asteptat , parca tot miauna ... Sursa de alimentare este din aia in comutatie , de 48V ... dar cred ca s-ar misca mai bine cu o sursa cu traf toroidal , la vreo 70V . Link spre comentariu
alin 105 Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 absolut demential arata si se misca.Am mai bagat si eu un post aiurea in plus, ca nu m-am putut abtine.Scuze de off topic (?).... Link spre comentariu
Vizitator Dulgherul Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Va salut!frumos pt inceput arata promitator,sa-l vedem la lucru.doar proiectul este de vanzare?adica desenele in format 2/3d?sau poate le faceti publice.O seara buna in continuare! Link spre comentariu
katran Postat Noiembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Va salut!frumos pt inceput arata promitator,sa-l vedem la lucru.doar proiectul este de vanzare?adica desenele in format 2/3d?sau poate le faceti publice.O seara buna in continuare!Eu nu vand proiecte din astea ... daca te intereseaza , impachetez 3D-ul si il postez ... ( format 3DM sau STEP ) . Link spre comentariu
andreigradu Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Felicitari pentru proiect. Il urmaresc cu interes si e o sursa importanta de informare.Din discutii am inteles ca ati avut o freza BF30 Optimum.Eu doresc sa achizitionez versiunea mai mica, BF 20 Vario ( sa incapa pe balcon langa strung ).Imi puteti spune ce obiectii aveti la modelul pe care l-ati avut? Macar sa stiu la ce sa ma astept. Link spre comentariu
katran Postat Noiembrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Felicitari pentru proiect. Il urmaresc cu interes si e o sursa importanta de informare.Din discutii am inteles ca ati avut o freza BF30 Optimum.Eu doresc sa achizitionez versiunea mai mica, BF 20 Vario ( sa incapa pe balcon langa strung ).Imi puteti spune ce obiectii aveti la modelul pe care l-ati avut? Macar sa stiu la ce sa ma astept.Daca tot iei o freza de la Optimum , nu lua BF20 ... cumpara direct BF30 cu spindle ISO30 . Este o freza foarte buna , iar portsculele ISO sunt 10 clase peste standardul MT . Diferenta de 1000-1200EUR merita cu varf si indesat . Se preteaza la conversie cnc destul de simplu ( suruburi , motoare stepper , pistoane compensare ) , si este suficient de rigida sa poti prelucra otel in conditii decente . Singurele obiectii ar fi ca , fiind fabricata in China , calitatea finisajelor este relativ scazuta ... de aici si pretul destul de mic pentru o freza de 270kg ... Eu am renuntat la a mea pentru ca doream o freza CNC pe ghidaje profilate ... plus ca a stat cam 2 ani in atelier , din care a lucrat efectiv vreo 10 ore . Baiatul care a luat-o de la mine nu m-a crezut ca are 2 ani vechime pana n-a vazut factura si a vorbit cu inginerul de la Rocast care mi-a vandut utilajul ... Un alt avantaj este faptul ca spindle-ul ISO30 este perfect compatibil cu portsculele BT30 . Astea se gasesc pe ebay la preturi ridicol de mici ( 15-20USD portscula BT30 cu mandrina ER32 ) ... Sfatul meu ? Mai stangeti niste banuti si cumparati o scula serioasa ... din propria experienta va spun ca merita . Succes. Link spre comentariu
andreigradu Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Multumesc. La mine exista limitare din cauza spatiului si greutatii. Caut ceva pana la 120kg ca sa o pot cara pana la etajul 3 ( demontata ) si sa stea pe balcon ( fara sa se rupa balconul cu ea cand functioneaza ). De asemenea sa mai ramana si spatiu pentru mine sa operez la utilaje.Ideea e ca sa prelucrez aluminiu, alama si otel normal. Vitezele pentru otel sa fie mici sau foarte mici, actionare manuala.Sunt constient ca nu pot face o cota de piston intr-o camasa ( o reparatie la un motor de 50 cc ) cu actionare CNC pe o masina ieftina. Cote pretentioase se obtin la mana sau cu utilaje specializate. Sau daca doresc o cota intr-o carcasa sa intre un ax, sa zicem o cota la ax 20,00 si la carcasa tot 20,00 nu iese cu o masina din aceasta adaptata cu CNC, dar la mana se poate realiza.Daca as fi avut un spatiu la casa / curte as fi ales utilaje mai mari. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Noiembrie 16, 2012 Administratori Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Nu suna cum m-am asteptat , parca tot miauna ... Nu m-ai crezut pe cuvant, ziceai ca sunt servopack... dar tot steppere raman orice encodere le-ai pune Link spre comentariu
katran Postat Noiembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Nu suna cum m-am asteptat , parca tot miauna ... Nu m-ai crezut pe cuvant, ziceai ca sunt servopack... dar tot steppere raman orice encodere le-ai puneAsa este ... dar macar am scapat de pasi pierduti ... Tot ma sacaie o chestie : daca n-am legat bine driverele ? Baietii de la keling mi-au trimis doar un set de pdf-uri , din care sper ca am inteles corect cum se face ... o sa pun ceva poze , pentru lamuriri . A...si ultimul filmulet ... masina e completa la nivel de mokup . Teste complete pe axe , merge corect . Acu' trebuie s-o fac praf si s-o pun la loc cu toate suruburile necesare , s-o aliniez , sa aranjez cumva cablurile alea sa nu mai stea asa imprastiate ... Ete : ................. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum