Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa alimentare comutatie 162-186 v cc 30 v cc 40A

aerodinamic

Postări Recomandate

Vizitator pisica matache

Daca acumulatorii sunt incarcati,sau pe aproape,e normal sa-ti traga din sursa cativa amperi.Testeaza sursa cu o sarcina rezistiva,calculata pentru curentul maxim livrat de sursa.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aerodinamic

14

• Dr.L

6

• gauss

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca acumulatorii sunt incarcati,sau pe aproape,e normal sa-ti traga din sursa cativa amperi.Testeaza sursa cu o sarcina rezistiva,calculata pentru curentul maxim livrat de sursa.

Am Incercat sursa pe sarcina rezistiva si scoate 14 A la 27v cum as putea sa modific tensiunea de esire sa fie la 28.8v sursa are un semi regrabil dar este la maxim este vreo solutie de a mari tensiunea .
Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Cu siguranta se poate mari tesiunea de la 27,la 28,8V diferenta fiind mica...dar pentru asta ar trebui o schema.Se poate si fara schema,dar e mai dificil..Cel mai probabil,acel semireglabil face parte dintr-un divizor rezistiv,ce citeste tensiunea pe iesire.Daca este asa,functie de cum e conectat,cresterea tensiunii se poate face prin inserierea unei rezistente,cu semireglabilul,daca acesta e la maxim,sau prin misorarea unei rezistente inseriate cu acesta,daca e la minim.Pentru inceput poti masura tensiunea pe ambele capete a semireglabilului,fata de minus,vezi si ce valoare e marcata pe el.Urmareste cablajul,vezi daca e o rezistenta inseriata cu el.Daca da,citeste valoarea.Ar fi utile si ceva poze....

Link spre comentariu

Cu siguranta se poate mari tesiunea de la 27,la 28,8V diferenta fiind mica...dar pentru asta ar trebui o schema.Se poate si fara schema,dar e mai dificil..Cel mai probabil,acel semireglabil face parte dintr-un divizor rezistiv,ce citeste tensiunea pe iesire.Daca este asa,functie de cum e conectat,cresterea tensiunii se poate face prin inserierea unei rezistente,cu semireglabilul,daca acesta e la maxim,sau prin misorarea unei rezistente inseriate cu acesta,daca e la minim.Pentru inceput poti masura tensiunea pe ambele capete a semireglabilului,fata de minus,vezi si ce valoare e marcata pe el.Urmareste cablajul,vezi daca e o rezistenta inseriata cu el.Daca da,citeste valoarea.Ar fi utile si ceva poze....

Rezistenta semireglabila de pe iesire are un Kilom inseriata cu o rezistenta de 1,5 Kilom si merge la piciorul 1 TL 494 am incercat sa misorez rezistenta de 1.5 Kilom cu 1 kilom dar tensiunea nu creste mai mult de 27,5 v nu stiu ce ar trebui sa fac.
Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Micsorarea rezistentei trebuia sa duca la cresterea tensiunii la iesire;daca nu creste,presupun ca exista un circuit de protectie la supratensiune,ce nu permite cresterea peste 27,5V.Unele surse folosesc un zenner pentru asta.Ajungem iar la schema;cum presupun ca nu ai asa ceva,incearca sa pui ceva poze cu sursa si cu ambele fete ale cablajului.Cand ai tensiune maxima pe iesire,cursorul semireglabilul e la unul din capete,sau intermediar?

Link spre comentariu

Micsorarea rezistentei trebuia sa duca la cresterea tensiunii la iesire;daca nu creste,presupun ca exista un circuit de protectie la supratensiune,ce nu permite cresterea peste 27,5V.Unele surse folosesc un zenner pentru asta.Ajungem iar la schema;cum presupun ca nu ai asa ceva,incearca sa pui ceva poze cu sursa si cu ambele fete ale cablajului.Cand ai tensiune maxima pe iesire,cursorul semireglabilul e la unul din capete,sau intermediar?

Pe linga tl494 am 2 zenner sar putea sa fie pentru protectie pun niste poze

post-52201-139829498708_thumb.jpg

post-52201-139829498712_thumb.jpg

post-52201-139829498719_thumb.jpg

Link spre comentariu

Se masoara la 27v tens in pinii 1,2,3,4 si apoi la tens max(27,5)in aceiasi pini.In felul acesta se vede pe ce cale intervine aceasta limitare.Masuratorile sa fie facute la o sarcina mica,sa nu introducem din greseala limitarea de curent.

Link spre comentariu

Se masoara la 27v tens in pinii 1,2,3,4 si apoi la tens max(27,5)in aceiasi pini.In felul acesta se vede pe ce cale intervine aceasta limitare.Masuratorile sa fie facute la o sarcina mica,sa nu introducem din greseala limitarea de curent.

Am masurat la pini 1.2.3.4 si era 27,5 nu crestea tensiunea pentru ca era protejat de un zenner am schinbat zennerul cu tensiune mai mare si se poate mari tensiunea din semireglabil pina la 32v dar mai am o problema putera de esire la28.8v5.8A am incercat sa modific frecventa pe tl494 am inseriat pe rezistenta Rt un semireglabil de 10 kilomi pentru a scadea frecventa si am obtinut la esire 28.8v 7.1A ce modificare as mai putea sa fac sa mai maresc anperaju.
Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Modificarea frecventei mi se pare riscanta;poti distruge sursa.As zice ca atata poate livra sursa la 28,8V.Fara modificarea raportului de transformare a trafului forta,nu cred ca vei putea obtine un curent mai mare.Verifica si tensiunea electroliticilor pe iesire;poti avea surpriza sa fie la 25-30V.

Link spre comentariu

Modificarea frecventei mi se pare riscanta;poti distruge sursa.As zice ca atata poate livra sursa la 28,8V.Fara modificarea raportului de transformare a trafului forta,nu cred ca vei putea obtine un curent mai mare.Verifica si tensiunea electroliticilor pe iesire;poti avea surpriza sa fie la 25-30V.

Sursa nu poate livra mai mult din cauza pe intrare am 208vDc ar trebui280v-310v si din cauza asta nu am pe esire amperaj mic pentru asta am incercar sa modific frecventa sursei pentru a nu modifica trafu la tensiune mai mica pe intrare nu stiu cum ar fi mai bine sa rebobinez trafu.
Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Nu-mi dau seama din poza,ar mai fi ceva spatiu intre izolatia trafului si miezul de ferita?Daca ar fi,ai putea incerca sa mai bobinezi o infasurare peste izolatie.Infasurarea respectiva o inseriezi cu secundarul,putand astfel sa cresti curentul pe iesire.Scapi astfel de demontarea trafului,care se soldeaza de multe ori cu spargerea miezului.Daca nu exista spatiu,nu ai alta solutie decat demontarea trafului,cu riscurile aferente.

Link spre comentariu

Nu-mi dau seama din poza,ar mai fi ceva spatiu intre izolatia trafului si miezul de ferita?Daca ar fi,ai putea incerca sa mai bobinezi o infasurare peste izolatie.Infasurarea respectiva o inseriezi cu secundarul,putand astfel sa cresti curentul pe iesire.Scapi astfel de demontarea trafului,care se soldeaza de multe ori cu spargerea miezului.Daca nu exista spatiu,nu ai alta solutie decat demontarea trafului,cu riscurile aferente.

Am scos trafu am dat izolatia primarul e bobinat ultimu strat spatiu nu mai am dar primarul e inpartit In 2 straturi 20 +20 in serie in total am 40 spire 0.8mm nu as putea pune In pararel infasurarea primara pentru 180v pe intrare dar ma gindesc ca o sa fie prea putine spire nu cred ca o sa tina tranzistori sau alta varianta sa mai scot din spire calculat pe tensiunea de 180v undeva la 27 -30 spire .
Link spre comentariu

Dar ce ai folosit ca sarcina, ca sa testezi curentul maxim la 28V?Ca daca iar ai folosit acumulatorii...masuratoarea e cat se poate de eronata,pt ca dupa ce sunt incarcati peste un anumit nivel,acumulatorii isi iau cat vor ei!

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Am scos trafu am dat izolatia primarul e bobinat ultimu strat spatiu nu mai am dar primarul e inpartit In 2 straturi 20 +20 in serie in total am 40 spire 0.8mm nu as putea pune In pararel infasurarea primara pentru 180v pe intrare dar ma gindesc ca o sa fie prea putine spire nu cred ca o sa tina tranzistori sau alta varianta sa mai scot din spire calculat pe tensiunea de 180v undeva la 27 -30 spire .

As zice sa nu scoti din spire,atata timp cat nu stii exact cate ar trebui lasate pentru cca 200V.Pe mine acest calcul ma depaseste,nu merge cu regula de trei simple;poate intervine cineva care stapaneste bine teoria necesara.Babeste,eu as face astfel;as monta traful,fara ultimul strat izolator.Din ultimul strat,fara sa tai din fir,as scoate cate o spira,cu traful montat pe cablaj urmarind obtinerea cresterii curentului pe iesire.La o adica poti bobina inapoi firul.Eu as astepta totusi interventia cuiva cu experienta,care sa-ti poata calcula exact de cate spire ai nevoie in primar.
Link spre comentariu

Sursa pare a fi half-bridge. Eu as zice ca merge cu regula de 3 simple:Pt o anume tensiune,ai un anume nr de spire,cat sa nu ai inductia prea puternica. Deci inductia e proportionala cu nr de volti pe o spira.Cum tensiunea de alimentare e mai mica,atunci se poate scade proportional si nr de spire (+ ca sursa e facuta sa functioneze intr-o praja a tensiunii de alimentare,nu numai in partea inferioara!)Apoi...pana nu aflam cum s-a facut masuratoarea,n-are rost sa dam solutii pt presupuneri (de ex...data trecuta sursa nu dorea sa debiteze 14A pe niste acumulatori incarcati...)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări