Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa alimentare comutatie 162-186 v cc 30 v cc 40A


aerodinamic

Postări Recomandate

Salut deschid acest topic pentru ca am nevoie de un cobortor de tensiune de la 162-186 v cc 30 v cc 40 A pentru a Il folosi la un sistem fotovoltaic de 1200 W as avea nevoie de o schema electrica daca se poate realiza la nivel de amator.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • aerodinamic

    14

  • Dr.L

    6

  • gauss

    1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

  • 1 lună mai târziu...

Multe se pot face la nivel de amator, dar exista si aici o ierarhie, un soi de nivel al nivelului.Chiar daca pare deplasat, recomand semipunte.

Am cunparat o sursa comutatie 220v ac 24v dc 14.6 A este reglabila de la 18v -27.5v am alimentato la panouri dar surpriza scoate maxim 2,8 A la 26v si suna cum ar intra pe protectie sursa este semipunte asemanatoare cu sursele de calculator este cu tl494 si finali 2sc3320 frecventa sursei este de 25 KHz cred ca tensiunea pe intrare este mica 186 v dc din panouri fotovoltaice se poate modifica sursa prin schinbarea frecventei mai mica undeva la 20 KHz nu prea am experenta in surse in comutatie .
Link spre comentariu

Pai sursa aia are in mod normal 300V pe condensatorii din primar. Tu ii dai doar 180V. Ti se pare ca mai are cum sa-ti dea tensiunea maxima de iesire,la curentul maxim? :nas: Raspunsul e NU,ca traful are raportul infasurarilor prea mic

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Sursa e proiectata sa functioneze la 220V.Dupa redresare si filtrare se obtin cca 300V,curent continuu;mult peste cei 186V livrati de panou.Asta ar putea fi un motiv,pentru functionarea descrisa.Exista surse in comutatie care accepta la intrare o tensiune cuprinsa intre 100-230V;cred ca un astfel model ar fi mai potrivit.Sau poate s-ar putea modifica sursa pe are ai cumparat-o...Daca tensiunea pe panou ar fi undeva in jurul valorii de 150-160V,iar sursa se poate comuta de pe 220V pe 110V,ai putea-o incerca pe 110V.Dar numai in conditia in care tensiunea nu depaseste 160V.De exemplu ai putea face un test dimineata sau seara,cand tensiunea pe panou e minima.

Link spre comentariu

Sursa e proiectata sa functioneze la 220V.Dupa redresare si filtrare se obtin cca 300V,curent continuu;mult peste cei 186V livrati de panou.Asta ar putea fi un motiv,pentru functionarea descrisa.Exista surse in comutatie care accepta la intrare o tensiune cuprinsa intre 100-230V;cred ca un astfel model ar fi mai potrivit.Sau poate s-ar putea modifica sursa pe are ai cumparat-o...

Tensiunea la esire din panouri am 225 v fara consum dar puterea maxima a panourilor este la 186 v cu sursa conectata aveam pe esirea panourilor 198 v cred ca numai prin rebobinarea trafului se poate modifica sursa.
Link spre comentariu

Nu numai.Mai poti cumpara o sursa identica si folosesti sursa actuala cu 2 trafuri: primarele in paralelel si secundarele inseriateSau poti modifica electronica de putere,din half-bridge in full-bridge (depinde cum e facuta sursa). Evident,mai sunt niste adaptari de finete

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Daca puterea maxima se obtine la 186V,pentru un randament maxim,tensiunea la intrarea sursei ar trebui mentinuta la aceasta valoare.S-a mai discutat pe forum acest aspect,e drept ca puterea panoului era mult mai mica,iar tensiunea la fel.Daca esti interesat,cred ca s-ar putea gasi o solutie si in cazul tau.Asta daca va accepta @smilex provocarea,ca modificarea sursei numai el o poate rezolva.

Link spre comentariu

Daca tensiunea pe panou ar fi undeva in jurul valorii de 150-160V,iar sursa se poate comuta de pe 220V pe 110V,ai putea-o incerca pe 110V.Dar numai in conditia in care tensiunea nu depaseste 160V.De exemplu ai putea face un test dimineata sau seara,cand tensiunea pe panou e minima.

Ma tii sub tensiune...NU merge varianta propusa. De ce nu merge: Sursa merge la 300Vcc,pe care ii obtine din 110Vca prin redresare cu dublare de tensiune!Avand tensiune continua la intrare,dublarea nu va functiona.Doar o sursa cu PFC activ (de accepta 80-260V la intrare,fara comutator) ar putea sa mearga nemodificata.Apoi,m-am mai gandit la ceva: daca panourile nu pot sa dea puterea ceruta de consumator,in acel moment? (daca nu-s iluminate calumea,au tensiune,pana cand apare consumatorul si aceasta scade f mult!)
Link spre comentariu

Cu panourile,depinde f mult de iluminare. Eu am participat in subiectul cu invertorul diy mmpt chiar la partea cu ce pot panourile (grafice si caracteristicile ce trebuie respectate).

Ce-i drept,de la 1kW la 60W e cale lunga!

 

In legatura cu PFC-ul activ,lucrurile iarasi nu sunt asa simple.

Ca exemlu dau un balast electronic pt neoane cu pfc activ. https://www.bltdirect.com/downloads/pro ... allast.pdf

(230Vac nominal, 198Vac minim)

Ideea e ca in caz de urgenta,poate fi alimentat si de la acumulatori,dar ia uite la ce tensiune minima: 176Vcc ,iar tensiunea pt iluminat normal e de 220Vcc.

 

Ma gandesc in special ca sunt surse cu PFC activ,care merg la doar 230Vca nominal.

Deci sursa trebuie neaparat d-aia cu intrare universala (80-260Vca,fara intrerupator de selectare)...si asa ceva e greu de gasit si scump (banuiesc).

Link spre comentariu
Cu sursele ai dreptate,nu va functiona decat cu cca 300V pe intrare,sau una cu PCF activ;cu panourile as zice ca nu.Au totusi peste un Kw.[/quot

Am 6 panouri In serie un panou are 235W x6=1410W.

Link spre comentariu

Am Incercat sursa alimentata la 230 v Ac la retea dar nu scoate mai mult de 3.3A 27.5 v Dc intra pe protectie dar pe sursa scrie pe esire 27 v 14.6 A nu nu stiu ce sai modific pentru nu a intra pe protectie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări