Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Trioda adevarata ...6B4G !

hpavictor

Postări Recomandate

• Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

10

• felixx

7

• 300B SE

6

• zbodeoc

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

...Problema este pusa din start gresit...

Consideri tu.

..........................................................................................................................................................

In cutie bass reflex de 170 litrii sta bine la 50Hz beta 15A eminence-ul lui viobio. Acum nu a specificat viobio daca are open baffle sau nu. (incintele recomandate pentru Beta 15A http://www.eminence.com/pdf/Beta_15A_cab.pdf)

Arcus are aici specificatiile: http://www.hifi-wiki.de/index.php/Arcus_TS_100 deci pleaca de la 42Hz.

Viobio ai open baffle sau nu?

Aşa cum se vede din grafic Normalized Amplitude Response (dB-SPL/Hz) , Eminence BETA-15A pus în incinta recomandată înregistrează circa-1db la 50Hz(poate chiar mai puţin de -1db).Pentru 40Hz găsim circa -5db ,şi um maxim de +5db între 70Hz-80Hz ,astfel Eminence BETA-15A asigura un răspuns "energic" în banda 40Hz-400Hz şi peste.

Tot de la Eminence se poate reţine DELTALITE®-II 2515 Neodymium.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

mai am doar doua perechi de incinteunele construite cu anul trecut aveam alte inalte pe ele Incintele sunt PE GUSTUL MEU,orice parere pro sau contra ,nu ma afecteaza in nici un fel icon_jook

Link spre comentariu
Vizitator viobio

@viobio Probabil ca o schema simpla dar OK pentru a pune in valoare posibilitatile KT120 ar putea fi urmatoarea , este schema unui amplificator pentru sonorizari Pro de la Carvin , binecunoscuti ca experti in amplificatoare de instrument .Pana la urma triodele au ceva deosebit sau nu folosite ca finale in amplificatoare PP ? In SE este clar ...sunt premiante .

schemele de mai sus nu sunt clasice sunt superclasice,se pot intilni in orice amp de instrument,deci nimic nou.Victor ,la ampuri de instrument NU AI CU SE SA MA UIMESTI,nu se folosesc decit citeva topologii pe care le pot desena trezit brusc din somn la doua noaptea sau dupa o sticla de tariedaca vrei sa ma uimesti fa-0 cu un sunet amplificat cu pentoda pt RF GU50 icon_jook
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Întreb şi eu de curiozitate în această situaţie care dintre incinte dezvoltă o presiune sonoră mai mare în cazul unui amplificator

Problema este pusa din start gresit.Interesant este la ce frecventa poate dezvolta o presiune maxima.....comparativ vorbind.Pentru ca se stie faptul ca sunt woofere cu spl peste 100db dar acest aspect este absolut irelevant daca la 50Hz poate oferi doar 85db.Cu Alpha 15A am lucrat in trecut.In primul and datorita unui Qts marisor,se preteaza pentru incinte cu volum foarte mare sau si mai bine in open baffle.Am folosit 4 bucati:http://www.diyaudio.com/forums/multi-wa ... ery-3.htmlMai multe aici:http://picasaweb.google.com/11558683761 ... KCtJGkBXjw
ARCUS pot reda sunetul celei mai grose corzi de la chitara bas,in schimb la Beta15 pe linga sunetul corzii simti si vibratia,ai senzatia de concert live,ligheanul impinge un volum mare de aersunt doar parerile si perceptiile mele,nu trebuie sa fie nimeni de acord cu minefiltrul este taiat la 450hz si 3500hz
Link spre comentariu
Vizitator viobio

In cutie bass reflex de 170 litrii sta bine la 50Hz beta 15A eminence-ul lui viobio. Acum nu a specificat viobio daca are open baffle sau nu. (incintele recomandate pentru Beta 15A http://www.eminence.com/pdf/Beta_15A_cab.pdf)

Arcus are aici specificatiile: http://www.hifi-wiki.de/index.php/Arcus_TS_100 deci pleaca de la 42Hz.

Viobio ai open baffle sau nu?

incinta inchisa! a fost alegerea mea

BR ,am incercat,nu-mi place,bas buhait si mormait

OB ,am incercat,nu-mi place,mari probleme de amplasat incintele in timpul auditiei,sunetul fuge aiurea prin camera,se aude imprastiat

citiva useri elforum stiu incintele,ZAL,fcon,hpavictor,saptemari

Link spre comentariu

Si eu am testat tot felul de incinte si pina la urma am ramas pe incinte inchise - pentru auditii, mira-m-as sa ma razgindesc... Bass-reflex e bun la nunti si open baffle in radiourile de epoca cu tuburi. Ma distreaza sa constat ca acest "clasament" este dat de fapt de o plaja de maxim 1k din cei 20kHz.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Si eu am testat tot felul de incinte si pina la urma am ramas pe incinte inchise - pentru auditii, mira-m-as sa ma razgindesc... Bass-reflex e bun la nunti si open baffle in radiourile de epoca cu tuburi. Ma distreaza sa constat ca acest "clasament" este dat de fapt de o plaja de maxim 1k din cei 20kHz.

colegii forumisti au intrebat si discutat despre registrul grav,deci am raspuns la obiectam fost si suntem off topic,ca mai mereu :jytuiyu :cry: :sparge:,ma refer la mine si la cei care am scris altceva in afara de miraculoasa trioda descoperita de Victor,multi o stim de ani buni :da
Link spre comentariu

Ca o observaţie, chiar şi la aceste preţuri, banda de frecvenţă folosită e 20Hz-20kHz, nu cum visează românii sute de kHz. Asta spune cîte ceva despre ce înseamnă cultura.

Link spre comentariu

Ca o observaţie, chiar şi la aceste preţuri, banda de frecvenţă folosită e 20Hz-20kHz, nu cum visează românii sute de kHz. Asta spune cîte ceva despre ce înseamnă cultura.

Poi la ce frecvente uriase viseaza?Putini oameni "aud" peste 15000 Hz.E o aberatie sa crezi ca te ajuta cu ceva un amplif care reda"liniar" 20-100000 Hz.SporAlex
Link spre comentariu

Un amplificator demn de luat in seama cu triode adevarate : http://www.troelsgravesen.dk/AudioMirror.htmCred ca ar putea sa-l multumeasca pe @viobio ...Ascultarea frecventelor inalte reprezinta o problema reala , pur fiziologica iar redarea lor reprezinta o alta problema , de data asta tehnica . Distorsiunile armonice nelineare ( extrem de deranjante ) se formeaza in cazul cand este limitata prea jos banda de frecvente ...Mai studiati putin , e simplu : cautati Mati Otala cu Google si va lamuriti imediat ( daca nu sunteti rauvoitori si/sau analfabeti ) .Dupa ce Mati Otala a fundamentat conceptul ca un amplificator are distorsiunile armonice nelineare direct proportionale cu raspunsul amplificatorului la frecvente mari a aparut " goana " dupa cati mai multi KHz...perfect justificat , pentru a obtine distorsiuni cat mai mici . Este vorba de acele distorsiuni care deranjeaza urechea adica distorsiunile armonice neliniare . A nu se confunda cu distorsiunile armonice lineare ... Incredibil , acesta este raspunsul corect la intrebarea audiofililor " oare de suna asa de bine vechile amplificatoare WE " Raspunsul este formulat simplu : pentru ca desi banda audio in epoca respectiva era maxim 7000Hz ( modulatie AM sau telefonie , sonorizarea salilor de cinema ) , WE reusise sa liniarizeze in banda 20Hz-20KHz la putere maxima , fara reactie negativa globala , cu trafo de inalta calitate in etajele interstage sau in etajul final pe iesire ...Golden ages , golden ears !@zal

Asta spune cîte ceva despre ce înseamnă cultura.

Pacat , tocmai de cultura te-ai luat...Asta este , cu totii mai avem de invatat .GU50 ?@allexx1968

E o aberatie sa crezi ca te ajuta cu ceva un amplif care reda"liniar" 20-100000 Hz.

Va rog sa nu va mai faceti de ras sutinand aberatii de genul celor de mai sus...20000Hz este un minim necesar !
Link spre comentariu

Bineinteles ca scoate cei 20W , asa cum este descris in text . Dar nu specifica la ce nivel al distorsiunilor ...pentru SE se poate accepta ca limita suportabila este 8% distorsiuni armonice lineare...dar depinde de modul de formare a acestora .Daca te gandesti la 6N13S ( sau chiar mai departe , la 2x GU50 in modul trioda A1 ) ...nu stiu cum se comporta etajul final daca ai 25% diferenta intre triode , poate ne sprijina Dnul Lazaroiu cu o simulare !Datorita raportului foarte mic al trafo out ( pentru 6N13S ) probabil ca sunetul de lampa ( efectul de loudness dinamic ) ar fi exceptional daca vei folosi boxe cu difuzoare de banda larga...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări