Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Trioda adevarata ...6B4G !

hpavictor

Postări Recomandate

Pana in prezent (parerea mea) am fost uimit pana la oase de un SE cu 2 x Elrog 845 in paralel ce ar fi exceptionale din toate punctele de vedere atunci cand money is no object.La Munchen 2012 m-am delectat pe indelete cateva zile cu asa ceva pe 3 sisteme diferite.Foarte foarte impresionat de controlul pe pasaje dificile si de fluiditatea raspunsului.....dar aceste chestii costa $$$$.

Single driver de la Voxativ in back loaded horn condus de un singur Elrog 845 in SE (aprox. 18W) era manusa ca sistem pentru cca. 25m2.

Din nou 845 , este ceva vreme (cred ca incepand cu anii 1990 si chiar de mai demult) de cand japonezii o tot folosesc aceasta lampa in amplificatoare SE scumpe ,cu condensatori si transformatoare chiar si mai scumpe . Adevarat ca doua in paralel au chiar mai multa putere. Am citit si eu review despre Munchen 2012 si despre acel amplificator.

Ca sa ne intoarcem la subiect : si amplificatoarele PP cu 6BG4/6S4S ( sau alte lampi : vezi amplificatorul meu cu 6P3S ) pot suna foarte foarte bine si placut dar trebuie sa bagi bani grei in transformatoare (atat alimentare cat si iesire) si piese bune (rezistente si condensatori).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

10

• felixx

7

• 300B SE

6

• zbodeoc

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dar de acest amplificator,ce spuneti???...priviti cat costa???

Audio Note Tomei Kensei 211Tube

http://www.ebay.com/itm/Audio-Note-TOME ... 0586260891

http://www.audionote.co.uk/products/amp ... i_01.shtml

Sa fie oare vorba de snobism,sau poate chiar de calitate suprema????

P.S Am o informatie de la un prieten de pe acest forum,ca in Timisoarea sunt CUMPARATE cateva astfel de amplificatoare dar si cateva clone home-made !!!!

Link spre comentariu

Dane...Nu-i prima oara cand ma intalnesc cu 845.

Sunt modele si "modeluri",facaturi (doar sa se "aprinda") si platforme proaste.....trebuie in mod obligatoriu selectia de rigoare.

Miezurile nu-s o problema....pentru mine.

AudioNote intotdeauna au exagerat si cu preturile dar si cu celelalte componente ale lor (vezi incintele).

Iura a avut Unison Research 845.

http://forum.audiofil.ro/index.php?topic=1671.45

Link spre comentariu

P.S Am o informatie de la un prieten de pe acest forum,ca in Timisoarea sunt CUMPARATE cateva astfel de amplificatoare

Pai ala din link-ul e-bay este roman din Timisoara. Dar oare de ce "s-a suparat" si l-a vandut?Triodele astea mari 845, 211 necesita totusi un atac mare in grila si nu stiu daca asta este si motivul pentru care nu au reactie negativa globala. Totusi apare intrebarea de ce sunt cu incalzire directa?
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Ai dreptate , 6B4G poate presta in amplificatoare PP cu o calitate deosebita a auditiei . In SE trebuie incinte deosebite !KT120 nu se poate compara cu aceasta trioda , face parte din ultima generatie de lampi si este probabil perfecta pentru aplicatiile de sonorizare Pro de mare putere sau pentru amplificarea instrumentelor muzicale in concerte , dar audiofilii accepta si triode de 5W...ba chiar prefera doar triode .Asta nu inseamna ca GU50 nu este OK , sau KT120 , sau EL509 etc . Consider ca nu chiar toti audiofilii sunt tampiti sau victimele manipularii marketing-ului de KKT , triodele probabil au un farmec aparte ...

Victor ,eu nu am vazut pina acum PA pe tub,vorbesc de 2000...10000w,asta inteleg eu prin sonorizare de putere sau cum spui tu proUite aici un amp [attachment=0]1773_MC2102.rar[/attachment] cu surorile mai mici ale lui kt120,adica kt88,o fi scula ,nu o fi????daca acest amplif foloseste KT88 rezulta ca tuburile din seria KT sunt dedicate pt audio,adica sa amplifice semnal de audiofrecventa ,indiferent de sursa lui.
Link spre comentariu
Vizitator viobio
SE mi de pare jalnica,cu 3,2w si 5% distorsiuni,trebuiesc incinte cu 100dB spl ,PENTRU A AUZI CEVA,nu stiu multi care au asemenea incinte

pe PP se schimba treaba,15w cu 2,5% distorsiuni! e altceva

la fel ca 300B,2A3,si acest tub este dedicat pt audiofili "extremisti"

eu prefer un PP de 100w cu KT120

Sting sau Bach pot asculta la 3w dar AC/DC,Rammstein,Metallica,NU POT ASCULTA LA 3W

Buna seara .. Tot respectul pentru Dvs. pentru ca sintetezi unul din greii de pe acest forum. cunostiintzele solide si pasiunea v-a permis sa facetzi si o afacere care iar este de laudat. Nu cred ca Dvs. nu va permitetzi sa va cumparatzi 4buc tuburi 2A3 RCA cu un singur anod cu care sa facetzi un amplif PP dupa cele mai studiate scheme reglat... bibilit la singe .. si inca doua tuburi 2A3 dar de data asta cele mai ordinare chinezesti si sa facetzi un amp. SE fara reactzie globala fara nici un reglaj sa masuratzi numai cu un AVO - metru tensiunile la bornele tuburilor ca sa fie OK. Ascultati comparativ si vetzi constata ca PP va reda fff corect nota de baza dar fara octave. Concret ghitara rece va suna sec iar pianul fara octave va suna precum un xilofon... Ampliful SE va avea un sunet 3D cu micro detalii, clar, plin, corpolent si se vor auzi si armonicile si acum daca le masuratzi distorsiunile vetzi constata cu stupoare ca montajul SE are cel putzin dublu fatza de PP. De aici rezulta ca amplificatoarele au un parametru ce nu se poate masura.

domnule ,eu nu am nimic cu aceste triode ,doar ca nu sunt pe gustul meu,e obligatoriu daca esti ascultator de muzica sa asculti doar 3w sau pe SE trioda??? nu!! fiecare cu preferinta lui.

eu sunt adeptul puterilor mari 50..100w

acum pun si eu o intrebare: daca folosesc un amp care poate livra 100w continuu dar ascult doar la o putere de 10w ,cam ce distorsiuni o sa am???

sa stiti ca sunt posesorul multor amplificatoare cu tuburi,construite de mine ,PP sau SE,SE am cu ECC83/EL84,6H9C/6H13C,EF6/EL3/AZ1, EF806S/E80L,EF12/EL12/AZ12,ca sa nu aveti impresia ca sunt "slab dotat"

eu nu stiu de unde dracu a aparut ideea ca sunetul suprem este de SE ,construit cu trioda,daca se poate si cu incalzire directa

Link spre comentariu
Vizitator viobio
parerea mea

pe SE mi de pare jalnica,cu 3,2w si 5% distorsiuni,trebuiesc incinte cu 100dB spl ,PENTRU A AUZI CEVA,nu stiu multi care au asemenea incinte

Da...dar probabil acei 100db ar trebui sa fie teoretic la 35-40Hz. :toothy2: ...cam greu.

Nu-mi pot imagina decat un single driver extrem de bun (8" dia.) montat in horn (front sau rear imens) dispus probabil in colturile camerei mari....si mai mult ca sigur augmentat cu un woofer dedicat activ.....si deja incepem sa complicam lucrurile.....ori acceptam "deficientele".

Conuri mai mari de 8",bobine calculate pentru puteri mari,suspensii rigide.....conduse doar de 3-8W.....devine foarte foarte dificil si bineinteles cu problemele stiute.Nu prea poti sa pacalesti fizica.

Sting sau Bach pot asculta la 3w dar AC/DC,Rammstein,Metallica,NU POT ASCULTA LA 3W

Hmm...nici macar Sting sau Bach.Incercati Mahler si o sa va rusinati incintele.

Cat priveste Sonne,Ich wil sau Engel pe un SE de 3W nici vorba.

Incearca Debonaire -Dope pe KT120 PP.

Ampliful SE va avea un sunet 3D cu micro detalii, clar, plin, corpolent si se vor auzi si armonicile

Well.....treaba cu 3D nu prea e de bine.Suna a cinema Mall.....

BTW......dupa ceva teste cu F2A Siemens in SE am hotarat sa le vand pe toate.

Pana in prezent (parerea mea) am fost uimit pana la oase de un SE cu 2 x Elrog 845 in paralel ce ar fi exceptionale din toate punctele de vedere atunci cand money is no object.La Munchen 2012 m-am delectat pe indelete cateva zile cu asa ceva pe 3 sisteme diferite.Foarte foarte impresionat de controlul pe pasaje dificile si de fluiditatea raspunsului.....dar aceste chestii costa $$$$.

Single driver de la Voxativ in back loaded horn condus de un singur Elrog 845 in SE (aprox. 18W) era manusa ca sistem pentru cca. 25m2.

mai am doar doua perechi de incinte

unele construite cu [attachment=2]beta-15a.rar[/attachment][attachment=1]alpha-8a.rar[/attachment][attachment=0]VIFA XT25TG30-O4 INALTA.rar[/attachment]

si o pereche de ARCUS TS100,pe acestea ascult in dormitor,sunt "pilotate"(vorba audiofila :rade: ) de un SE cu 6H9C(srpp) si 6H13C(0 trioda pe canal) ampul are doar trei tuburi,un 6H13C si 2X6H9C

pina la urma tine de gustul fiecaruia

Link spre comentariu

Ascultati comparativ si vetzi constata ca PP va reda fff corect nota de baza dar fara octave. Concret ghitara rece va suna sec iar pianul fara octave va suna precum un xilofon... Ampliful SE va avea un sunet 3D cu micro detalii, clar, plin, corpolent si se vor auzi si armonicile si acum daca le masuratzi distorsiunile vetzi constata cu stupoare ca montajul SE are cel putzin dublu fatza de PP. De aici rezulta ca amplificatoarele au un parametru ce nu se poate masura.

Pai armonicile, nu fix distorsiuni sunt? :rade: Auziti exact acel THD mai mare, acelasi parametru care este si masurat.
Buna seara Dl. Th3.... Nu asa trebuiesc puse problemele nu trebuie confundate armonicile create de un instrument muzical in cazul nostru pian ../ si armonici create de un element activ tranzistor sau tub. La un pian nu voi auzi THD-ul ci un sunet creat in mod natural cu armonici cu cit sint ele mai multe cu atit pianul este unul mai reusit. THD este creat de un ampliplif datorita faptului ca elementul activ nu este unul perfect liniar anumite armonici sint accentuate si devin suparatoare si atunci spunem ca distorsioneaza. Va salut cu respect. Si va doresc numai succesuri in constructi self made.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Pai armonicile, nu fix distorsiuni sunt? :rade: Auziti exact acel THD mai mare, acelasi parametru care este si masurat. Buna seara Dl. Th3.... Nu asa trebuiesc puse problemele nu trebuie confundate armonicile create de un instrument muzical in cazul nostru pian ../ si armonici create de un element activ tranzistor sau tub. La un pian nu voi auzi THD-ul ci un sunet creat in mod natural cu armonici cu cit sint ele mai multe cu atit pianul este unul mai reusit. THD este creat de un ampliplif datorita faptului ca elementul activ nu este unul perfect liniar anumite armonici sint accentuate si devin suparatoare si atunci spunem ca distorsioneaza. Va salut cu respect. Si va doresc numai succesuri in constructi self made.am pus si eu o intrebare ,mai sus,puteti raspunde la ea??

Link spre comentariu

mai am doar doua perechi de incinteunele construite cu [attachment=2]beta-15a.rar[/attachment][attachment=1]alpha-8a.rar[/attachment][attachment=0]VIFA XT25TG30-O4 INALTA.rar[/attachment]si o pereche de ARCUS TS100,pe acestea ascult in dormitor,sunt "pilotate"(vorba audiofila :rade: ) de un SE cu 6H9C(srpp) si 6H13C(0 trioda pe canal) ampul are doar trei tuburi,un 6H13C si 2X6H9C...

"Ce vă faceţi domnule viobio ?!" chipurile doar ARCUŞ TS100 dispune pentru registrul frecventelor joase de ţolaj mic(6,5" parcă) , BETA-15A având 15"...Întreb şi eu de curiozitate în această situaţie care dintre incinte dezvoltă o presiune sonoră mai mare în cazul unui amplificator dat ? şi în opinia dumneavoastră cum percepeţi sunetul redat pentru fiecare dintre incinte(comparativ), în sensul mai bun ARCUŞ TS100 ? sau mai bun incintele echipate cu BETA-15A... ?(să presupunem dacă se poate că amplificatorul dat ar fi cel echipat cu 6H13C putere mică...).Nu contează gradul de subiectivism din percepţia dumneavoastră.În principiu vom ştii dacă procuram ARCUŞ TS100 sau confecţionam incinte echipate cu BETA-15A...în cazul puterilor mici(eventual de ce nu chiar două unităţi BETA-15A/16Ω pentru fiecare incintă astfel mai adaugăm cred un plus 3db la joase fără să dublăm puterea amplificatorului...).
Link spre comentariu

@viobio Probabil ca o schema simpla dar OK pentru a pune in valoare posibilitatile KT120 ar putea fi urmatoarea , este schema unui amplificator pentru sonorizari Pro de la Carvin , binecunoscuti ca experti in amplificatoare de instrument .Pana la urma triodele au ceva deosebit sau nu folosite ca finale in amplificatoare PP ? In SE este clar ...sunt premiante .

Link spre comentariu

Întreb şi eu de curiozitate în această situaţie care dintre incinte dezvoltă o presiune sonoră mai mare în cazul unui amplificator

Problema este pusa din start gresit.Interesant este la ce frecventa poate dezvolta o presiune maxima.....comparativ vorbind.Pentru ca se stie faptul ca sunt woofere cu spl peste 100db dar acest aspect este absolut irelevant daca la 50Hz poate oferi doar 85db.Cu Alpha 15A am lucrat in trecut.In primul and datorita unui Qts marisor,se preteaza pentru incinte cu volum foarte mare sau si mai bine in open baffle.Am folosit 4 bucati:http://www.diyaudio.com/forums/multi-wa ... ery-3.htmlMai multe aici:http://picasaweb.google.com/11558683761 ... KCtJGkBXjw
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări