Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Arduino Uno R3 - Placa USB plug&play cu ATmega328 - 35$


simplex

Postări Recomandate

Arduino Uno R3 - Placa USB plug & play cu ATmega328 - 35$

 

Nu stiu daca am facut o afacere buna insa acum doua zile mi-am luat de la un magazin destul de prapadit (nu este in Romania) o placa Arduino Uno R3 cu procesor ATmega328 pe care am platit la casa echivalentul a 35$.

post-19694-139829478176_thumb.jpg

Circuitul nu are nevoie de programator, trebuie doar conectat la un port USB al PC-ului si apoi instalat mediul de dezvoltare Arduino 1.0.1.

La o jumatate de ora dupa ce m-am intors din oras deja rulam programul de mai jos, care face sa clipeasca unul din ledurile de control existente pe placa. Am mai rulat un cod care determina acelasi led sa pilpiie in semnal morse si altul care transforma Arduino Uno intr-un generator de caractere pe care PC-ul le primeste pe USB.

 

Mai sunt o multime de aplicatii (program sursa + schema electrica) pe care le gasiti in lista cu exemple de aici din care mentionez doar citeva: (1) Controlul Intensitatii unui LED cu un pin PWM, (2) Detector batai in usa, (3) Masurator de distanta cu ultrasunete, (4) Controlul unui servomecanism.

 

/*  Blink  Turns on an LED on for one second, then off for one second, repeatedly.   This example code is in the public domain. */ // Pin 13 has an LED connected on most Arduino boards.// give it a name:int led = 13;// the setup routine runs once when you press reset:void setup() {                  // initialize the digital pin as an output.  pinMode(led, OUTPUT);     }// the loop routine runs over and over again forever:void loop() {  digitalWrite(led, HIGH);   // turn the LED on (HIGH is the voltage level)  delay(1000);               // wait for a second  digitalWrite(led, LOW);    // turn the LED off by making the voltage LOW  delay(1000);               // wait for a second}
Am scris toate astea deoarece m-a surprins placut cit de usor este sa realizezi repede aplicatii utile cu Arduino Uno.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • lucian_v

    5

  • simplex

    3

  • stefan_k

    2

  • nico_2010

    2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut,Ai mai avansat cu asta? Ma bate si pe mine gandul sa iau una avand in vedere ca se gasesc multe pt ea (senzori, module etc) si chiar daca sunt constient ca iesi mai scump decat daca le faci tu cu exemplele gasite pe forum, pe mine cel putin m-ar scuti de multe batai de cap...Ce parere ai pana acum despre asta? Mai sunt topicuri sau forumuri pe aici despre asta?Ai facut ceva practic cu ea sau inca te joci?zi buna :)

Link spre comentariu

Salut Nico,Da ai dreptate, nu vreau sa se interpreteze ca am cerut mura in gura, am cautat, am gasit si am citit dar tot la fel de bine am avut destule experiente cu proiecte "de pe net" care nu mergeau....e adevarat ca si cunostintele mele in electronica cel putin sunt limitate...:)Multumesc de intentie

Link spre comentariu

Ai facut ceva practic cu ea sau inca te joci?

Inca ma joc. Initial aveam intentia sa folosesc placa pentru un robot ca cel de mai jos. Totusi investitia este prea mare si in momentul de fata caut alte aplicatii mai ieftine.post-19694-139829479813_thumb.jpga se vedea: Build your own Arduino-Controlled RobotIn orice caz, placa merge frumos: aprinde leduri, genereaza semnale PWM, citeste tensiuni.Sincer, nu as dori sa cumpar nici un modul sau senzor destinat special pentru aceasta placa. Arduino Uno este suficienta pentru cele mai multe aplicatii. Interfetele le faci singur.
Link spre comentariu

Costul unui Arduino este cam 24€ deci in dolari ar fi ceva mai putin de 35, dar oricum cred ca este un pret acceptabil. pe ebay se gaseste si varianta mega, care are mult mai multe intrari/iesiri, dar si multe extensii. Eu detin mai multe astfel de placi si le folosesc atunci cand doresc sa testez ceva imediat. De exemplu, aveam de verificat un senzor cu iesire I2C. L-am legat la Arduino, si, dupa ce am scris programul corespunzator, am putut vedea in monitorul serial (integrat in mediul Arduino) datele transmise de senzor. 5 minute... mai mult ia sa conectezi totul pe breadboard.Exemple de shielduri: LCD, ethernet, Zigbee, comanda servo, comanda motoare, etc.

Link spre comentariu

Ai facut ceva practic cu ea sau inca te joci?

Inca ma joc. Initial aveam intentia sa folosesc placa pentru un robot ca cel de mai jos. Totusi investitia este prea mare si in momentul de fata caut alte aplicatii mai ieftine.[attachment=0]U1J2D5xEQsESi1cn.standard.jpg[/attachment]a se vedea: Build your own Arduino-Controlled RobotIn orice caz, placa merge frumos: aprinde leduri, genereaza semnale PWM, citeste tensiuni.Sincer, nu as dori sa cumpar nici un modul sau senzor destinat special pentru aceasta placa. Arduino Uno este suficienta pentru cele mai multe aplicatii. Interfetele le faci singur.
Parerea mea este ca nu trebuie sa te sperie preturile la care ajunge o asemenea jucarie !!! De ce spun asta: poti lua la pret de nimic de prin pietele de vechituri tot felul de foste jucarii RC, unele chiar foarte bune (directie pe servo, diferential etc) pe care poti pune platforma Arduino.Practic, va trebui sa iti cumperi sau sa iti construiesti doar partea de drivere pentru motoare (uite un exemplu gasit instantaneu pe google http://schematics.circuitdiagram.net/viewer.php?id=rgh1282271219o.jpg ).Mihai
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator alxrdl

Salutare ,

Am un proiect care include un Arduino si putina electronica, in principal ma intereseaza programarea unui Arduino cu un altgoritm . Problema este ca nu ma pricep la nici una. Nu caut un ajutor ci un serviciu contra cost .

 

Urgent : 072663388 Alex

 

si email , [email protected]

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

salutexista posibilitatea fara a folosi un modul pt card de memorie de a stoca anumite date care pot fi rescrise?ceea ce vrea sa spun - am nevoie ca atunci cand porneste sa citeasca un fisier cu niste constante care sa poata fi modificate dintr-un meniu de exemplu...multumesc

Link spre comentariu

ceea ce vrea sa spun - am nevoie ca atunci cand porneste sa citeasca un fisier cu niste constante care sa poata fi modificate dintr-un meniu de exemplu...

Daca folosesti Atmega328, acesta are un EEPROM de 1024 bytes, care poate fi folosit pentru a stoca suficiente constante. Nu lucreaza cu "fisiere". Cauta exemple de citire/scriere a eeprom-ului, sunt destule, atat pentru arduino cat si "clasic" pt atmega.
Link spre comentariu

Salut,

Daca e vorba de Arduino UNO cu Atmega328 se poate stoca in eeprom 1k bytes, mult mai putin decit pe un card!

Exemple gasesti destule pe net, de pilda unul gasit repede: http://log.liminastudio.com/itp/physica ... rom-values

Totusi trebuie sa tii cont de numarul de cicluri scriere citire care este limitat la 100.000! Deci nu se preteaza la aplicatiile unde ai bucle de citire-scriere multe si pe durata mare de timp.

Bafta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări