Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

recomandare subwoofer pentru doua boxe unitra 75

cococosmin

Postări Recomandate

Buna ziua.am doua boxe unitra 75w si nu prea sunt multumit de bass.ca amplficator am un dual cr1780.ce subwoofer mi-ati putea recomanda?ar iesi mai ieftin sa cumpar dif si sa fac incinta acasa?va multumesc:)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cococosmin

8

• ari_panterra

5

• franzm

3

Cat de mare este camera de auditie?Cum vrei sa folosesti subwooferul: amplificat tot cu Dual-ul (filtru pasiv) sau cu amplificator separat(fie integrat in cutie sau nu)?Care este bugetul si cunostintele in domeniu electronicii/lucrul cu lemnul?

Link spre comentariu

cam 8x8 este camera dar poate il voi folosi si afara.ma gandeam sa il tin cu cu Dual-ul pe un canal si celelalte doua boxe pe alt canal(la unitra nui problema impendantei pt ca nu stiu de ce fiecare boxa are vreo 16 ohmi)bugetul sa zicem..ajunge cam la 400 ron.iar la electronica ma pricep cat de cat.(clasa a XII la electronica si automatizari.)iar la incinta ma va ajuta un tamplar.

Link spre comentariu

Tonsilul acela e mic pt ceea ce cred ca vrea el sa obtina,o varianta potrivita pt el ar fi un sub activ (amplificator incorporat) cu un difuzor de 12-15'' ,nu mai mare,preferabil bandpass(4 sau 6) sau downfire,asta pt interior si bassreflex pt exterior.Bugetul nu cred ca poate acoperi un proiect diy de la 0 asa ca ramane cautarea unui aparat sh eventual cu o marire a bugetului.

Link spre comentariu

@ari_panterra: Mai ales daca tinem cont si de forma si dimensiunile camerei (distributia minimelor la 8x8m). @cococosmin: N-ar strica sa verificati boxele ce le aveti. De ce au 16ohmi? Poate ca se rezolva problema si fara subwoofer (sau cel putin se usureaza sarcina acestuia). Daca masurati rezistenta boxei, practic masurati bobina difuzorului de basi in serie cu bobinele filtrului de joase.

Link spre comentariu

probabil din cauza filtrelor au 16-17 ohmi.cand mut din selectoare scade la 13 ohmi.bassul cred ca este slab din cauza ca leam schimbat suspensia care initial a fost de burete si s-a scopt.si la subwoofer vreau mai mult bubuiala nu prea ma intereseaza fidelitatea :freaza:

Link spre comentariu

Verifica ca nu cumva sa fi legat gresit unul din difuzoare de bas in unitra,astfel basii celor doua boxe lucrand in antifaza(se anuleaza unul pe celalalt) sau verifica polaritatile direct de la bornele amplificatorului pana la difuzorul de bas.Legat de impedanta boxelor,pe langa rezistenta elecrica a bobinei din filtru care se adauga la rezistenta electrica a bobinei difuzorului mai trebuie luat in seama si pozitia bobinei difuzorului in intrefier (in campul magnetic generat de magnet) ,pozitie care poate influenta valoare rezistentei electrice citita la bornele difuzorului.Totul rezultand in urma inlocuiri defectuase a suspensiei vechi cu una necorespunzatoare,....Subwoofer poti opta pt unul auto,de 30cm diametru al dif de bas,cu un volum mai mare al incintei fata de una dedicata pt auto, ceva cu un spl de minim 92 db/w/m (pioneer,jbl,....) la care adaugi un modul de amplificare,un filtru activ de subwoofer,transformator,punte redresoare,condensatori de filtraj,radiator si conectica aferenta si-l introduci in cutia subwooferului.La ce ma gandesc eu,nu ar trebui sa sari de 700 lei.

Link spre comentariu
Legat de impedanta boxelor,.... mai trebuie luat in seama si pozitia bobinei difuzorului in intrefier (in campul magnetic generat de magnet) ,pozitie care poate influenta valoare rezistentei electrice citita la bornele difuzorului./quote] In curent continuu? Numai daca avem efect magnetorezistiv.
Link spre comentariu

ok..va multumesc pentru sfaturi.am luat subwooferul din masina si lam pus sub birou si parca e mult mai bine dar imi intra statia in protectie daca dau putin mai tare..diful la subwoofer e de 16cm si nu ii stiu puterea rms

Link spre comentariu

nu cred ca se strica ceva.e de 6 ohmi subwooferul si statia de minim 4 ohmi.statia am tinuto o seara intreaga la 9 din 10 din volum pe boxe de 4 ohmi si nu a avut nimic.

Link spre comentariu

Ok, dar cum ai legat acum subwoofer-ul,pe el singur pe un canal,fara filtru ,.....?Pe celalalt canal ce aveai?Frecventele de banda larga pot distuge un subwoofer.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări