Freddy19 Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Este o teorie de a mea...Se poate asa ceva??Eu m-am gandit la 8 etaje de amplificare cu tda2050 facute dupa schema cu alimentare asimetrica din catalog.Aceste kituri vor fi inseriate si alimentate direct de la punte redresoare si un condensator de filtraj,iar intreg ansamblul va fi conectat direct la 220v. Link spre comentariu
lorik199 Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Si cand un amplificator o sa trebuiasca sa dea un curent mai mare la iesire(frecvente joase) o sa fie ca de anul nou Link spre comentariu
Freddy19 Postat August 22, 2012 Autor Partajează Postat August 22, 2012 Fiecare amplificator va avea la iesire cate un difuzor de 4 ohm,pt a permite circuitul curentului de la un amplificator la altul.Nu se va folosi niciun filtru de taiere a frecventelor si bineinteles tot ansamblu va primi semnal mono Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Este o teorie de a mea...Mai bine ar fi dacă aţi citi şi înţelege legile de bază din electrotehnică.În cazul schemei asimetrice o bornă a difuzorului se leagă la masă(punct de potenţial zero în raport cu tensiunea de alimentare de pepinul 5). Dvs. unde o veţi lega în acest "experiment" ?Sper să renunţaţi la această "teorie" a dvs., sau dacă nu, măcar postaţio poză făcută imediat "după", nu de alta, dar să avem şi noi de ce ne amuza. Link spre comentariu
wally_gatter Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 este o idee cam sugubeata sa le legi la 220 pe toate.. nu este recomandat , deoarece , dupa cum zicea colegul mai sus , nu toate vor avea consumul identic.. in al doilea rand separarea galvanica din parti.. tensiuni periculoase , masuri de protectie mult prea costisitoare , si evident , mult fum Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Alimentarea unui amplificator direct din reteaua de 220v, fara traf separator, este extrem de periculoasa atat pentru tine sau oricine altcineva aproape de montaj, cat si pentru aparatele conectate la el. Te las pe tine sa ghicesti de ce. Indiciu: E ca si cum ti'ai baga degetele in priza, sau ai baga laptopul direct in priza, fara incarcator. Nu iti recomand sa incerci decat daca vrei sa te distrezi bine pe urma strangand bani de unul nou. Link spre comentariu
Freddy19 Postat August 22, 2012 Autor Partajează Postat August 22, 2012 Da...acum am inteles unde e "buba". Link spre comentariu
Luca Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 ATENTIE !!! 220v este o tensiune periculoasa, pt inceput incearca sa lucrezi cu tensiuni nepericuloase 0-60v. Link spre comentariu
Freddy19 Postat August 22, 2012 Autor Partajează Postat August 22, 2012 Pentru mine si 24v este tensiune periculoasa pt c sunt foarte sesibil la curent electric! Link spre comentariu
zal Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Infinity face amplifuri direct la 220V, schema folosită e de tipul cu ieşire prin condensator. http://www.ebay.com/itm/INFINITY-150-WATT-OVERTURE-1-SUBWOOFER-AMPLIFIER-S-220V-/390337838280 Mai am radiatorul de la un astfel de amplif, pe care l-am casat. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Da, însă în link-ul dvs. e vorba de un singur etaj final alimentat la acea tensiune !Credeţi că ar putea funcţiona două asemenea amplificatoare legate în serieşi alimentate de la o tensiune dublă ca valoare ? Link spre comentariu
zal Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Adică la circa +600V??? :speriatNu pricep cum se leagă în serie la sursa de alimentare două amplifuri, cum se va menţine egalitatea tensiunilor pe cele două amplifuri, cînd consumul va diferi? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Sigur că nu-i posibilă înserierea, dar cel care a creat topicul tocmai acest lucru a întrebat.De curiozitate, ce tranzistori finali erau folosiţi în amplificatorul din link ? Link spre comentariu
Marian Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Eu nadajduiesc totusi ca tema asta este mai degraba o gluma decat un subiect real, amintiti-va totusi ca ne aflam la sectiunea inceparetilor, ori fereasca Sfantul sa-i vina cuiva care nu intelege prea bine nici diferenta dintre curent si tensiune, ideea de a experimenta asa ceva, 230Vca<=>322Vcc, o tensiune mult peste limita valorii mortale, au fost deja enumerate destule neajunsuri ale lipsei separatiei de catre retea, nu mai conteaza prea mult pagubele materiale constituite de eventuala defectare a aparaturii interconectate cu experimentul in cauza, acestea palesc pe langa faptul ca insasi viata iti este pusa in pericol, asadar dupa parerea mea, cel mai bun sfat pe care il puteti da autorului acestei teme si totodata oricui o citeste este sa NU incerce niciodata asa ceva!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum