Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pedala dubla pentru tobe electronice

Vizitator Andrew72nd

care varianta e mai buna (dintre cele din topic)  

2 membri au votat

1. 1. care varianta e mai buna (dintre cele din topic)

• 2. Intretaierea cirucitelor
      1
    • 3. Alta(descriere in topic)
      0
    • 1. Transformarea semnalului in impuls de o anumita lungime
      1

Postări Recomandate

Vizitator Andrew72nd

Salut. M-am inregistrat pe forum ca sa adresez o intrebare.

Ma poate ajuta cu ceva informatii despre cum pot face ca doua switchuri sa se "intretaie". Mai pe inteles avand 2 switchuri in paralel, cand un switch inchide un circuit, celalalt circuit sa se deschida automat , chiar daca switchul 2 este inca inchis(buton apasat), iar la orice inchidere de switch circuitul celuilalt switch sa fie deschis. :41

Ca sa va faceti o idee , tobosaru' din trupa are doua pedale de toba mare, electronice, si un padboard (un Alesis Performance Pad Pro ) cu o singura intrare de pedala. A pus un adaptor in care baga cele 2 pedale cu 2 jack mono , dar cum e si logic, logic merg numa daca le foloseste intermitent; daca tine o pedala apasata, teoretic circuitul din padboard e inchis, atunci cealalta pedala e inactiva...nu va avea nici un efect.

Exista 2 idei:

1. Teoretic transform semnalul de la pedale in semnale scurte de 10 - 50 milisecunde (o frecventa de 100Hz - 20Hz ) prin intermediul a doua circuite ca in poza (cu timer 555) care comanda un tranzistor legat la inputul (jack mare) Padboardului

post-69284-139829478073_thumb.gif

2. Sa reusesc un circuit care sa faca "intretaierea" de care vb mai sus... care ar fi mai bun dupa parerea mea.

In concluzie, are cineva o idee cum se poate realiza punctul 2? Analogic nu prea vad cum, dar astept pareri, sau cu microcontroller - astept ceva sugestii.

:wav:

Link spre comentariu
Vizitator Andrew72nd

cam la asta am ajuns pana acum... am facut comanda pt un breadboard sa vedem cum iese. o sa folosesc niste butoane, initial, in loc de pedale, sa vad cum functioneaza

Schema 1

Astept un raspuns la cealalta optiune (posibil sau nu ?!)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări