Vizitator iorronoct Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Putin ajutor va rog. Pentru baie am un intrerupator dublu , are un singur cablu cu cele 3 fire(nul ,faza, impamantare,) care duce la lustra din tavan. In tavan( rigips,)am mai gasit un cablu care duce la spot pt oglinda insa care nu e legat nicicum doar bagat prin pereti . Cum sa fac sa leg cablul din tavan (care duce la oglinda )la cel ce vine de la intrerupator sa pot sa le aprinde separat. Momentan le-am legat pe faze si se aprind amandoua odata insa numai de la o clapeta a intrerupatorului dublu. As dori sa le aprind separat. Nu sunt profi deci o explicatie pe culori (faze) ar fi binevenita.Mersi.intrerupator dublu lustra tavan spot oglinda []-------------------- () -----------------------() cablu 1 cablu 2 Link spre comentariu
Vizitator iorronoct Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 am facut o schema dar se pare ca nu s-a trimis cum trebuie Link spre comentariu
H Robert Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Ati cumparat dumneavostra intreruptor dublu si l-ati montat sau exista deja dar nu ati avut legat acel cablu de la oglinda? Link spre comentariu
mihai1979 Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 cam asa ar fi . nu stiu ce culori au folosit ...dar asta e principiul. sa zicem maro sau negru(neutru), legat direct cu aceeiasi culoare de la cele doua becuri. albastru sau gri (faza)[sau cum dreq au legat meseriasii] il bagi in gaura de jos de la primul intrerupator,dupa care mai faci inca o punte (o bucatica de fir) si o pui pe al doilea intrerupator.pe gaurile ce raman libere legi un bec(lustra ) si pe al doilea intrerupator legi becul de la oglinda. mai simplu de atit nu cred ca se poate. BAFTA! img062.pdf Link spre comentariu
H Robert Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Nu cred ca are intreruptor cu 4 borne sa trebuiasca sa faca punte, cel mai probabil are cu 3 si atunci, cu faza din doza intri in prima borna si din celelalte 2 borne pleci 1 la lustra tavan si 1 legi la spot si dupaia din doza pleci cu nulul, inca o intrebare lustra din tavan o parte din becuri dintr-un buton si celelalte din celalalt? Daca e asa atunci aveti acolo 2 faze +nul si nu faza+ nul +impamantare si atunci o faza cu nul legati la lustra si dupaia mergeti iar cu nulul si cu faza si legati la oglinda. Link spre comentariu
mihai1979 Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Momentan le-am legat pe faze si se aprind amandoua odata insa numai de la o clapeta a intrerupatorului dublu. As dori sa le aprind separat. Nu sunt profi deci o explicatie pe culori (faze) ar fi binevenita.Mersi. eu zic ca are doua . parerea mea Link spre comentariu
Vizitator iorronoct Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 era dublu montat domnule Robert. multumesc tuturor pentru posturi si voi incerca sa le montez conform raspunsurilor dumneavoastra. Inca o data multumesc. Link spre comentariu
Vizitator iorronoct Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 era intrerupator dublu montat domnule Robert. multumesc tuturor pentru posturi si voi incerca sa le montez conform raspunsurilor dumneavoastra. Inca o data multumesc. Si ca raspuns la becuri sunt 2, unul in tavan si unul la oglinda, simplu, vreau sa le aprind separat ori unul,ori celalalt in functie de necesitati. Link spre comentariu
Vizitator iorronoct Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Putin ajutor va rog. Pentru baie am un intrerupator dublu , are un singur cablu cu cele 3 fire(nul ,faza, impamantare,) care duce la lustra din tavan (NR 1). In tavan( rigips,)am mai gasit un cablu care duce la spot pt oglinda insa care nu e legat nicicum doar bagat prin pereti (NR2) . Cum sa fac sa leg cablul din tavan (care duce la oglinda )la cel ce vine de la intrerupator sa pot sa le aprinde separat. Momentan le-am legat pe faze si se aprind amandoua odata insa numai de la o clapeta a intrerupatorului dublu. As dori sa le aprind separat. Nu sunt profi deci o explicatie pe culori (faze) ar fi binevenita.Mersi. intrerupator dublu ................ lustra tavan ........................ spot oglinda ------------------1-------------------- (L) -------------------2-----------------------(S) cablu 1 cablu 2 Link spre comentariu
mihai1979 Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 sefu !!! ai vazut documentul atasat de mine?? acolo ai desenul cum sa le legi !! Link spre comentariu
H Robert Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Omul nu intelege ca trebuie sa traga alte fire, el tot vrea cu cele ce le are deja trase. spunene ce actiona acel intreruptor 1 buton lustra si celalat ce? Link spre comentariu
Vizitator iorronoct Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 sefu !!! ai vazut documentul atasat de mine?? acolo ai desenul cum sa le legi !!Am vazut, nu pricep , eu trebuie sa leg firele de la cablul 2 la firele de la cablul 1 ( care vine din intrerupator) sa pot aprinde separat cele 2 corpuri de iluminat. din schema reiese altceva sau chiar sunt praf. mersi de efort, revin maine daca nu fac ca melcu. Si intradevar vreau sa fac cu firele existente, nu ma apuc sa sparg peretii, e lasat asa de constructor si ma gandeam ca nu e asa idiot sa lase cabluri in pereti fara sens, ca exista o modalitate de legare . Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 ....Daca e asa atunci aveti acolo 2 faze +nul si nu faza+ nul +impamantare ...... pentru dl. @robert230: ...De regula in baie, se pune si impamantarea pentru corpul de iluminat (numai pentru anumite corpuri!!!)...Deci nu trebuie sa inducem in eroare.Pentru @iorronoct : din cate vad nu prea va pricepeti...asa ca recomandarea mea este sa chemati un meserias/societate/pfa autorizat sau macar cu cunostintele minime necesare...nu dealat dar presupun ca doriti sa dormiti un pic mai bine ...si pentru 50 lei (maxim...cat ar costa!!!) nu se merita alta varianta Link spre comentariu
H Robert Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Acel cablu de la spot de la oglinda, este trecut si el prin intreruptor sau are intreruptor separat ? Link spre comentariu
Vizitator iorronoct Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Acel cablu de la spot de la oglinda, este trecut si el prin intreruptor sau are intreruptor separat ?nu are decat un cablu care merge sus in tavan ,langa cablu ce vine de la singurul intrerupator . Schema pusa de mine reflecta sensul cablurilor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum