fenddder Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Salutare! As dori sa stiu cum pot conditiona( adica sa obtin un singur puls, pozitiv dintr-un puls cu o forma aproximativ sinusoidala). Atasez o imagine cu pulsul. O simpla dioda ar face acest lucru? Senzorul provine de la un motor cu ardere interna. el da cate un impuls bipolar la fiecare rotatie completa.Toate cele bune! Link spre comentariu
fenddder Postat August 21, 2012 Autor Partajează Postat August 21, 2012 Am atasat inca o imagine cu forma de unda de care am nevoie. Link spre comentariu
cirip Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 O simpla dioda ar face acest lucru? Da, dar depinde ce amplitudine are pulsul. Link spre comentariu
fenddder Postat August 22, 2012 Autor Partajează Postat August 22, 2012 Maxim 5 volti. Am nevoie de vreun circuit specializat? sau pot face asta cu o dioda de semnal si un zenner? Link spre comentariu
fenddder Postat August 22, 2012 Autor Partajează Postat August 22, 2012 Maxim 5 volti. Am nevoie de vreun circuit specializat? sau pot face asta cu o dioda de semnal si un zenner?Am inteles gresit. Nu stiu ce amplitudine are senzorul pentru ca nu pot masura (nu am osciloscop). Este vorba de un senzor "pickup" ce detecteaza rotatia unui magnet pe un arbore cotit. Amplitudinea semnalului de iesire trebuie sa fie maxim 5v. Link spre comentariu
Ticu Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 De unde stii forma pulsului, fara osciloscop?Stii tensiunea de alimentare a electronicii senzorului? Ar putea fi o indicatie utila.Masa senzorului este comuna cu masa montajului unde vei utiliza pulsul conditionat?Tensiunea de alimentare a montajului e cunoscuta?Eu as incerca una din variantele astea, una cu masa comuna si alta cu mase separate. Link spre comentariu
fenddder Postat August 23, 2012 Autor Partajează Postat August 23, 2012 Forma impulsului o stiu de pe internet. Senzorul declanseaza scanteia la motor si se afla undeva la 12grade de punctul mort. Eu vreau sa fac o aprindere electronica cu avans variabil si vreau sa implementez senzorul aflat pe motor. Senzorul actual este din cate am observat doar o bobina cu miez metalic ce sta deasupra rotorului, rotor care are o parte cu un magnet, jumatate N si jumatate S. Masa montajului este comuna cu cea a motorului si a instalatiei electrice. Tensiunea de alimentare a sistemului de aprindere actual este de 12v insa tot sistemul este de tip CDI, o bobina genereaza tensiune inalta(aprox 300v) si incarca un condensator si un senzor (cel de care v-am vorbit) da un impuls negativ, apoi unul pozitiv, moment in care se declanseaza scanteia printr-un tiristor. Link spre comentariu
Ticu Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Dupa mp-ul "entuziast" sa inteleg ca a mers? Presupun ca prima varianta. Link spre comentariu
fenddder Postat August 30, 2012 Autor Partajează Postat August 30, 2012 Am folosit cea de-a doua varianta cu optocuplor pentru siguranta, masa ramanand aceeasi! Link spre comentariu
Ticu Postat August 30, 2012 Partajează Postat August 30, 2012 Multumesc pentru confirmare. Ar mai fi de ajustat rezistenta in serie cu LED-ul din optocuplor, in functie de tensiunea semnalului aplicat. Nici prea mica (fiindca sunteaza sursa de semnal, mai ales ca probabil foloseste si la altceva), nici prea mare ca nu se mai deschide footranzistorul.LED-ul suporta pana la 60mA, dar se "aprinde" si pe la 1 mA.Am folosit adaptoare de genul asta in domeniul poligrafic, unde mi-au trebuit de multe ori improvizatii rapide pentru sincronizarea unor echipamente care nu aveau schema exacta. Link spre comentariu
fenddder Postat August 31, 2012 Autor Partajează Postat August 31, 2012 Multumesc pentru confirmare. Ar mai fi de ajustat rezistenta in serie cu LED-ul din optocuplor, in functie de tensiunea semnalului aplicat. Nici prea mica (fiindca sunteaza sursa de semnal, mai ales ca probabil foloseste si la altceva), nici prea mare ca nu se mai deschide footranzistorul.LED-ul suporta pana la 60mA, dar se "aprinde" si pe la 1 mA.Am folosit adaptoare de genul asta in domeniul poligrafic, unde mi-au trebuit de multe ori improvizatii rapide pentru sincronizarea unor echipamente care nu aveau schema exacta.Poate reusesc sa pun mana pe un osciloscop ca sa vad exact amplitudinea formei de unda. Daca folosesc un semireglabil are ceva? Link spre comentariu
Ticu Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 Merge, ceva de genul asta: Link spre comentariu
fenddder Postat August 31, 2012 Autor Partajează Postat August 31, 2012 Merge, ceva de genul asta:Am masurat azi si tensiunea ajunge pana la 11v curent alternativ la turatie maxima. La turatie mica am 1.5volti... Link spre comentariu
Ticu Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 Maurat intre intrare si masa cu voltmetrul de curent continuu?Daca sunt pulsuri simetrice fata de masa, cum se intelege din desen, ar trebui sa dea zero ! Link spre comentariu
fenddder Postat August 31, 2012 Autor Partajează Postat August 31, 2012 Maurat intre intrare si masa cu voltmetrul de curent continuu?Daca sunt pulsuri simetrice fata de masa, cum se intelege din desen, ar trebui sa dea zero !am masurat intre masa si iesirea senzorului cu voltmetru de curent alternativ!Nu e o solutie sa folosesc cititorul original al motorului, voi incerca sa adaptez propriul senzor..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum