Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Legare buton geam electric la motor, cum ?

Vizitator dorinovic

Postări Recomandate

Vizitator dorinovic

Salutare, am montat pe o masina geamuri electrice.

Am tras doua fire de la motoras la buton si inca doua fire de + si - tot la buton.

Pe vechea masina avea altfel de butoane cu 6 pini pe care legam cele doua fire de la motoras la boton pe cei doi pini din mijloc si mai legam exterioarele cu +- si iara -+.

Dar la acest buton nu merge asa fiindca are 4 pini, am incercat sa leg cum am desenat in poza dar nu merge, dar daca leg un fir de la motoras la + si celalat la - ridica geamu, daca leg invers coboara.

Poze cu butonul Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

cum fac ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mikella

1

• strombi

1

• Luca

1

Top autori în acest subiect

Mi se pare mie sau in pozele alea se vede un sistem audio cu un potentiometru motorizat si mufa lui ?? Nuprea vad sa aibe vro legaura cu geamurile electrice de la masina.

Link spre comentariu

Vezi ca este posibil ca butonu acela sa nu poata comanda direct motorasul. El comanda un modul de inchidere care stie sa opreasca geamul cand ajunge sus/jos, si alte functii. Un fir de la alimentare este cel pe care ai si rezistenta, probabil plusul, restul cauta si tu cu un aparat de masura ce si unde face contact cand dai de buton. Cu aparatul pus pe diode poti sa vezi exact care este plus si care minus. Unul este sigur cel cu rezistanta pe el, iar celalalt il vezi ca se aprinde ledul in buton.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări