Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire piesa cu alta, sfat?

Postări Recomandate

am un Tv care are ceva pete in colturi, din cate am citit pe forum si din cate m-au sfatuit colegii este de vina termistorul pentru demagnetizare, am recuperat de o placa de monitor un termistor si va rog sa imi spuneti daca il pot inlocui pe cel de pe TV cu cel de la monitor Later Edit: dupa ce am cautat pe net fiecare piesa am vazut ca unul are 3 pini si cel de pe monitor are 2 pini :)Multumesc!

post-5461-139829477404_thumb.jpg

post-5461-139829477411_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dem3ntor

4

• radu ionel

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Se poate pune cel cu doi pini in loc de cel cu 3 pini.Un fir al bobinei este cuplat direct la 220V celalalt capat il treci prin PTCul cu doi pini de la celalalt traseu de 220V Adica il pui in placa unde se lipeste 2 pini mai apropiati al PTCului vechi.Daca urmaresti traseele vei vedea exact.P.s.daca nu te descurci pune o poza in care se vad traseele in jurul PTCului si iti spun in care gauri trebuie pus.

Link spre comentariu

Intotdeauna cind solicitati informatii(ptr. a evita interbari suplimentare si raspunsuri corecte+rapide,necesare dvs.)trebuie sa mentionati tipul de tvc,modelul,sasiul-chiar daca este o piesa marunta.Intrebare;termistorul ptr. demagnetizare existent pe sasiu ,are 3 pini sau 2 pini si ce are inscris pe el???(fiindca nu poti monta orice in locul lui).Termistorul din monitor(foto) 9ROm are valoarea de 9 Ohmi( cu 2 pini) si este folosit si-n sasiul 11ak30-eurocolor precum si in alte sasie.Masurati de fiecare data componentele inainte de montaj si noi si din recuperari.De obicei termistorul ori pocneste ori isi mareste rezistenta, ceeace nu mai este eficienta ptr. demagnetizare( am intilnit multe cazuri ,ex;in loc de 9 omi masurat avea 47 ohmi...).Termistorul ptr. demagnetizare ,supranimit si cunoscut sub denumirea de PTC-este un termistor cu coeficient de temperatura pozitiva,care se monteaza serie 2 pini sau paralel -serie ptr. 3 pini,functie de alimentare.Atentie!!!,chiar montind un termistor bun,daca magnetizarea tubului este puternic afectata ,trebuie demagnetizat cu o bobina de demagnetizare externa-cauza; de sut puternic de retea sau existenta in apropierea tv a defuzoarelor cu magnet permanent,boxe audio ;amplasare la cel putin 1,5 metri de tv,ptr.a evita surprize neplacute...

Link spre comentariu

am inteles, voi posta toate detaliile pe viitor, problema este ca tv-ul este la tara si ajung mai rar.in prima poza este PTC-ul de pe TV iar in a doua este cel din monitor.avand in vedere ca nu este scump, voi cumpara unul cu 3 pini dupa codul celui existent pe TV.Multumesc pentru sfaturi!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări