Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire becuri halogen cu leduri

Postări Recomandate

Salutare,Deschid un subiect care cred eu o sa intereseze mai multa lume deoarece vreau sa incerc ceva care ar putea ajuta pe toti cei care folosesc lumini pe becuri si s-au saturat sa tot schimbe lampi.In jocurile de lumini gen Derby sau Mushroom adesea se gasesc becuri de 300w pe 120v sau 220 v model GX-6,35 sau JCD dupa cum le stiu altii.Dupa cum se stie acestea nu tin mult,sunt sensibile la socuri electrice si sunt destul de scumpe si in unele orase nu se prea gasesc.Din cautari pe net despre caracteristici am gasit ceva de la Osram si spuneau ca are 8000 de lumeni ceea ce este foarte mult.Si acum sa trec la subiect,doresc sa trec 2 lumini de acest gen pe led sau grupuri de led-uri astfel incat sa optin nu la fel dar macar pe aproape acelasi efect.Ce ma intereseaza e ce caracteristici trebuie sa aiba led-ul sau grupul de led-uri ca sa obtin acelasi efect.Am vazut o lumina pe led cu un singur led de 9w care batea superb dar nu am fost interesat atunci sa o studiez mai bine.Am desfacut-o ca a cazut un surub in ea si atat.Am de unde cumpara led-uri dar nu stiu ce sa cer.Daca ma ajuta cineva ar face foarte multa lume fericita.L.E. daca are cineva poze cu o lumina pe led desfacuta sa posteze sau un link cu lumini pe led desfacute sa vedem ce si cum.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

1

• dyrty

1

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...
Vizitator andreimihai3

Unde inlocuiesti halogenele? La masina sau in casa? Daca le folosesti in casa, in locul spoturilor cu halogen, vezi ca exista leduri de 3W/120lm alb cu priza ca la halogen, 2 pini, alimentare la retea. Dar sunt si spoturi cu priza ca la starter. Eu mi-as pune led de 10W warm white recuperat din proiectoarele de 10W, care cu tot cu scc ajunge pe la 80lei. Sursa e de 18-36V/300mA, fata de 12V/0.9A pt led alb rece 10W, acelasi tip de proiector. De luat, le iau la proba, nu pe incredere. Lasa pozele, am lanterne a caror spot, lumina n-arata ca pe site, aia mai prelucreaza pozele, doar e reclama! Si oricum, orice poza tine de aparat, setari, sensibilitatea senzorului la o anumite lungimi de unda. (Multi vand alb-neutral drept alb cald, si nu-i tot aia; la un alb cald ai "impresia" ca ledul lumineaza mai puternic). Daca n-ai un magazin cu leduri pe stoc, comanda unul de pe net si daca-ti place mai iei. La fel si la reflectoare, dispersoare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări