Jamaicanu Postat August 20, 2012 Partajează Postat August 20, 2012 Ma intereseaza si pe mine ce reprezinta sageata aceea intoarsa de unde am incercuit eu cu rosu si e numerotat cu numarul 1, si ce fel de releu e la numarul 3, a-s vrea sa cumpar unul si sa realizez schema aceea. Stima Link spre comentariu
japan Postat August 20, 2012 Partajează Postat August 20, 2012 Buna dimineata. R1 5M POT (potentiometru de 5 mega ohm ) sper sa nu ma insel. Link spre comentariu
Jamaicanu Postat August 20, 2012 Autor Partajează Postat August 20, 2012 Am inteles, dar la punctul 3 stie cineva ce releu e ? Link spre comentariu
M1Hai Postat August 20, 2012 Partajează Postat August 20, 2012 Un simplu releu care se alimenteaza la 12Vcc. Link spre comentariu
Jamaicanu Postat August 20, 2012 Autor Partajează Postat August 20, 2012 Am terminat si montajul de facut dar am o problema, am impresia ca circuitul functioneaza invers, de ex: am pus un bec in loc de releu, becul sta mereu aprins, daca ating acea celula becul isi micsoreaza intensitatea. Ar trebui in mod normal ca becul sa stea stins iar cand ating acel senzor sa se aprinda, sa ii dea impuls. Singura piesa care nu am pus-o la valoarea ei e acel semireglabil de 5M ohm pe care nu l-am gasit si am pus de 2.5 ohm. Ce sa fi gresit, care sa fie problema ? Link spre comentariu
gabiferaru Postat August 20, 2012 Partajează Postat August 20, 2012 Pai nu crezi ca e cam mare diferenta intre 5 Mohm si 2.5 ohm?Banuiesc ca asta stiai deja: 1 Mohm = 1.000.000 ohm (un milion, 1 ori zece la puterea a 6-a). Link spre comentariu
Jamaicanu Postat August 21, 2012 Autor Partajează Postat August 21, 2012 Scuze am gresit 2.5 M ohm, dar oricum e o diferenta mare Link spre comentariu
costi002 Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 daca ai fi pus releul, ar fi functionat corect, doarece ai pune becul pe contactul normal inchis. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum