Vizitator Nymphetamine21 Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 Buna seara, as dori sa stiu si eu daca se poate face o chestie de genu' http://www.instructables.com/id/Make-an ... Generator/ si daca da, unde gresesc ... ca am aproape o ora de cand ma chinui si nu iese nimic in afara de nervi, poate fi din cauza faptului ca alimentez tot cu un transformator ? Sau e doar un fake ? Link spre comentariu
cristi71 Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 nu e fake. in principiu orice traf este si ridicator . trebuie alimentat cu CC nu din traf.trebuie mentionat ca doar la primul impuls e generata scanteie.ca sa obtineti scanteie continuu ,traful trebuie comandat de un circuit astabil,eventual printr un tranzistor Link spre comentariu
mircea888 Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 Merge sigur, asta daca ai un traf cu o tensiune mica in secundar (6-12V) si primar de 220 sau chiar mai mult.Conectezi bateria la secundarul trafului, altfel nu merge. Poti face o proba si fara intrerupator dar apoi daca vrei sa scoti mai rapid scantei folosesti acel intrerupator.Arcul eletric obtinut nu este continuu, acesta apare doar cand apesi pe intrerupator. Pozele alea te induc in eroare.Vezi ca te zguduie destul de tare, nu recomand sa incerci pe tine. Link spre comentariu
cristi71 Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 http://www.pocketmagic.net/?p=2217 da un ochi aici..s a discutat de curind pe forum.. Link spre comentariu
strombi Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 Merge i-a un traf dintr-un castefon dala vechi care scoate 9 v si punei bateria pe iesirea de 9 v si pune mana la 220 sa vezi ce ciupe,si ca sa il faci sa dea scantei intruna punei un pulsator cu LM 555 care sa iti intrerupa curentu rapid.Ala din linku furnizat de tine are un intrerupator... Link spre comentariu
dan cod Postat August 20, 2012 Partajează Postat August 20, 2012 In primul link cred ca bucata aceea neagra este ceva burete conductiv sau asa ceva .Nu vei optine niciodata dupa mine un aemenea arc electric(de cativa cm) cu un traf din ala.Plus ca traful nu functioneaza cu curent continuu niciodata. Link spre comentariu
H Robert Postat August 20, 2012 Partajează Postat August 20, 2012 Nu veti obtine arc de cativa cm eu am obtinut dar are 2-3mm dar totusi functineaza, poate ne explica cineva mai avansat cum sta treaba, pt ca toti stim ca trafo functineaza numai in c.a. din cauza frecventei etc... Link spre comentariu
Vizitator Nymphetamine21 Postat August 20, 2012 Partajează Postat August 20, 2012 In primul rand multumesc tuturor pt. raspunsuri ! Am reusit sa-l fac, problema e ca nu stiu cum, sau ce tre' sa pun sa pot obtine o scanteie apox. continua, pentru o faza "beta" am facut un intrerupator actionat de un motoras, dar as vrea sa-l fac mai mic ... daca mai puteti da sfaturi .... Link spre comentariu
dan cod Postat August 20, 2012 Partajează Postat August 20, 2012 Fa un oscilator cu 555 cu care comanzi baza unui tranzistor care sa iti cupleze si decupleze traful din montaj. Link spre comentariu
LostCell Postat August 23, 2012 Partajează Postat August 23, 2012 robert230, traful functioneaza doar in c.a,dar in momentul conectarii bateriei de 9V tensiunea la bornele trafului creste de la 0V la 9V =>tensiune variabila de la 0 la 9V ,daca intrerupi circuitul tensiunea coboara de la 9V la 0V,daca inchizi iarasi urca.Se aseamana cu modul de functionare al surselor in comutatie. Link spre comentariu
H Robert Postat August 23, 2012 Partajează Postat August 23, 2012 M-am gandit eu ca asa e, dar nu eram sigur,multumesc pt raspuns. Link spre comentariu
Marian Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 Transformatoarele nu pot functiona decat cu tensiune alternativa ( forma acestei tensiuni depinde de topologia folosita ), la conectarea unei surse de curent continuu la traf bobina acestuia se incarca cu energie, se incarca cu un anumit curent iar la intreruperea alimentarii energia inmagazinata este eliberata si in functie de inductanta apare pe cealalta infasurare o tensiune pentru foarte scurt timp, scanteia in sine nu apare in momentul conectarii bateriei ci la deconectarea ei cand energia inmagazinata de inductanta este eliberata, insa ma indoiesc de faptul ca orice traf poate creea o asemenea scanteie pentru care este nevoie de tensiune mare ( daca cititi putin textul din link veti observa ca se vorbeste de KV, probabil ar putea merge un traf de retea cu iesire de 3 sau 6V, la al carui secundar sa se conecteze bateria de 9V si in bobina care ar reprezenta primarul se poate obtine acea scanteie. Link spre comentariu
dan cod Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 Eu as folosi traf pe miez de ferita si as lucra cu frecvente mai mari pentru a obtine tensiune mai mare.Ai putea incerca cu un traf de linii de TV sport. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 va salut facea un prieten ceva electrosocuri din astea si bobina secundara a trafului o ataca cu un curent optinut printrun oscilator ce comanda secundarul unui traf ce ridica tensiunea si o inmagazina intrun condesator de 250v 25-40 microfarazi (eu personal m-am curentat la bornele acelui condesator de m-o trecut toti nervi)de acolo prin alt oscilator o elibera intrun alt traf care trebuia sa scoata cam relativ 20 volti iesea pe primarul trafului o scanteie foarte mica si de o intensitate enorma daca aveai bafta sa pui mana te dureau incheieturile 20-30 minute acest gen de aparat foloseste firma LACME la aparatele de ingrijit animale eu am o schema cu bobina de inductie ce scoate scanteie daca reglezi aproape continu la 3-centimetri in functie de bobina folosita mult succes PS daca esti interesat de acea schema ti-o postez Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 Îmi cer scuze atât pentru off-topic cât şi colegilor care până acumau postat în acest topic.Eu nu înţeleg de ce îi îndrumaţi în acest gen de montaje pe toţiamatorii care nu au habar nici de cele mai elementare noţiuni dinelectrotehnică.Mie mi se pare straniu să recomanzi oscilatoare realizate cu 555cuiva care nici măcar nu a auzit de legea inducţiei electromagneticesau de efectele biologice ale curentului electric.Decât asemenea prostii, spectaculoase ce-i drept, dar cărora nu levăd nici-o valoare educativă în lipsa cunoştinţelor de bază, mai binear căuta pe internet un manual de fizică. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum