Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema autotransformator didactic ATR 8

elctropan

Postări Recomandate

Am un autotransformator didactic ATR - 8 la care s-a sters schema de conexiuni care era fixata sub placa de borne.Poate cineva sa imi trimita o schema sa o pot lista sa pun in locul celei vechi.Autotransformatorul este bun dar e greu de utilizat fara acea schema(trebuie mereu sa urmaresc legaturile la borne).-Multumesc

post-50634-139829477253_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• amudsen

4

• elctropan

4

• Dr.L

2

• validae

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poza am descarcat-o de pe un alt forum, nu e poza de la ATR-ul meu, care arata mult mai rau, ca aspect bineinteles.Am pus-o doar pentru identificarea tipului de autotransformator.Pe mine ma intereseaza practic , desenul de pe hartia prinsa in spatele bornelor, care la mine nu se mai vede (am varsat ceva pe ea si s-a intinat).Sper ca nu a deranjat pe nimeni faptul ca am pus aceasta poza.-Multumesc

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Buna seara. Am gasit un autotransformator intr-un morman de vechituri, plin de span......... etc. L-am curatat, vad ca bobinajul e intact, intentionez sa conectez capetele bobinajului la 220v, iar prin intermediul cursorului sa am o tensiune variabila ....... si bineinteles conectata la faza retelei  :aut: . Cred ca arata exact ca cel din poza de mai sus, am masurat bobinajul si vad ca are 3 ohmi. Il pun in priza sau am surprize? Multumesc. 

Link spre comentariu

Cam asa arata autotransformatorul refacut, imi pare rau ca nu am facut poze cu el cand l-am extras din span.......

Posted Image

si deasupra am notat tensiuni masurate, s-au cam intins inscriptionarile, cand am incercat sa le protejez cu fixativ  :rade:

Posted Image

Ca sarcina am pus toasterul........... si functioneaza bine.

Link spre comentariu

Dacă doriţi poză cu dimensiuni ale  etichetei de marcare legături aflşată sub plasticul acela transparent, vă rog să ziceţi.

Am schema acesteia  cu dimensiunile originale.

Link spre comentariu

In ce stadiu era, am facut un panou cu voltmetru si ampermetru, un intrerupator cu priza si un stecher, imi este suficient sa am o tensiune alternativa variabila pana in 5 - 8 A, cu toate neajunsurile ca nu este separata galvanic. Unde as putea gasi un plastic cam de 1 mm grosime si maleabil pentru o carcasa?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări