Vizitator cyclonb Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 ceva simplu pt 3.3vviewtopic.php?f=11&t=82903Salut,Merci frumos! O sa trag o privire.cB Link spre comentariu
MatyC Postat August 20, 2012 Partajează Postat August 20, 2012 @cyclonb: Dupa cum potzi citi in alt topic http://elforum.info/viewtopic.php?f=11&t=36395&start=105#p836934 am supervizat constructia acestui programator si singura chestie ciudata a fost legat de pozitia pe PCB a rezistentelor R4 si R6. Alte probleme nu am avut cu aceasta clona. Faptul ca VPP este de 11,94 V nu vad a fi o problema. nea_bobina a explicat clar cum se obtine tensiunea Vpp si nu mai intru in detalii. Rezultatele n-au fost prea concludente pentru mine. Astfel:- la TEST VPP, am masurat cu AVO 11.94V, desi la Results scria 12V, Test passed;- la /MCLR ON, cand pinul trebuia sa fie "pulled low", adica 0V, am masurat ... 3.7V !- la /MCLR OFF, am masurat 4.42V si nu stiu ce ar fi trebuit sa gasesc aici.La /MCLR ON trebuie sa fie 0V si tine de R4=75 Ohm sau o fi de la strapul de care ziceai mai sus.In cazul cand verifici VDD (in poza cu Step 1 etc) eu am patit faza ca nu merge sa introduc 4.5V (4punct5) cum este in sistem american. Cand am folosit virgula pentru delimitarea zecimalelor a functionat softul si a corectat tensiunile corect. Link spre comentariu
Vizitator cyclonb Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 La /MCLR ON trebuie sa fie 0V si tine de R4=75 Ohm sau o fi de la strapul de care ziceai mai sus. In cazul cand verifici VDD (in poza cu Step 1 etc) eu am patit faza ca nu merge sa introduc 4.5V (4punct5) cum este in sistem american. Cand am folosit virgula pentru delimitarea zecimalelor a functionat softul si a corectat tensiunile corect.Buna dimineata,Multumesc pentru raspuns, o sa incerc sa vad ce mai pot corecta. Pana acum functioneaza OK, doar ca MCLR-ul in stare off e de aprox. 4V, nu 0 (!). Rezistorul R4 e de 75 ohmi... o sa ma mai uit si in topicul dvs... si poate va mai deranjez cu vreo intrebare!O zi buna si spor in toate!cB Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum