Mishu_17 Postat August 18, 2012 Partajează Postat August 18, 2012 Buna seara. Am un transformator toroidal cu 2 infarsurari de 22V in secundar, cu puterea de 150VA. Vreau sa leg in paralel aceste 2 infasurari deoarece am nevoie de un curent mai mare. Cum se poate face acest lucru? Este mai bine sa leg in paralel secundarele, sau este mai bine sa conectez cate o punte redresoare pe fiecare secundar, si apoi sa leg in paralel puntile? Link spre comentariu
cristianvalentin Postat August 18, 2012 Partajează Postat August 18, 2012 Salut ,cred ca mai bine ar fi daca ai leaga in paralel secundarele, asa scapi de o punte redresoare .Nu iti pot spune sigur cum se pot lega ,tot ce stiu e ca trebuiesc fazate infasurarile.Eu am acasa un traf de 2x22 V la 250 Va si i-am facut priza mediana pentru a alimenta diferential +/0/- ,legand sfarsitul primului secundar cu inceputul celui de-al doilea. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat August 18, 2012 Autor Partajează Postat August 18, 2012 Salut ,cred ca mai bine ar fi daca ai leaga in paralel secundarele, asa scapi de o punte redresoare .Nu iti pot spune sigur cum se pot lega ,tot ce stiu e ca trebuiesc fazate infasurarile.Eu am acasa un traf de 2x22 V la 250 Va si i-am facut priza mediana pentru a alimenta diferential +/0/- ,legand sfarsitul primului secundar cu inceputul celui de-al doilea.Multumesc. Astept si alte pareri, deoarece azi am citit pe mai multe forum-uri si site-uri si am observat ca unii spun ca e mai bine sa legi in paralel secundarele, iar altii ca e mai bine sa conectezi 2 punti redresoare si apoi sa le legi in paralel. Link spre comentariu
zal Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 O explicaţie simplă: prima metodă e bună cînd secundarele au aceeaşi tensiune (chiar dacă au curenţi diferiţi), a doua metodă e bună cînd cele două secundare sînt diferite ca tensiune şi/sau curenţi (tensiunea rezultată în gol va fi cea dată de secundarul mai mare, în sarcină va coborî spre cea dată de secundarul mai mic). Link spre comentariu
emilberculescu Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 Nu iti pot spune sigur cum se pot lega ,tot ce stiu e ca trebuiesc fazate infasurarile.Eu am acasa un traf de 2x22 V la 250 Va si i-am facut priza mediana pentru a alimenta diferential +/0/- ,legand sfarsitul primului secundar cu inceputul celui de-al doilea.FOARTE CORECT ! Nu incercati ceva opus ( daca sfarsitul primei infasurari nu il conectati la inceputul celei a doua = indiferent de primar sau secundar = puteti folosi traful pe post de prajitor de .. paine , mici , sau ...)Infasurarile secundare se pot lega in paralel DAR ... sa nu fie una consumatorul celeilalte ( prietenii stiu de ce ) = fara reclama ! Link spre comentariu
zal Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 Dacă cele două secundare au terminalele accesibile, atunci se desface legătura centrală, se identifică cu multimetrul pus pe ţiuiac, cele două capete, fiecare cărei înfăşurări aparţine şi se leagă în consecinţă, început cu început, sfîrşit cu sfîrşit (convenţional ales, dacă nu e vizibil acest fapt). Link spre comentariu
emilberculescu Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 Si daca daca transformatorul este pe tole U + I ( si nu au legatura centrala ??????? )si ai vreo 4 - 5 infasurari separate ..... Link spre comentariu
miron1947 Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 In titlu scrie ca este cu miez toroidal. Link spre comentariu
Marian Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 Si daca daca transformatorul este pe tole U + I ( si nu au legatura centrala ??????? )si ai vreo 4 - 5 infasurari separate .....Simplu, daca tensiunile sunt ideintice pe toate infasurarile ( sau cat mai aproape de identic ) se pot lega toate in paralel pentru obtinerea unui curent mai mare, daca insa tensiunile sunt diferite atunci se poate folosi si varianta cu redresare mono-alternanta cu insumare de tensiuni, pretul fiind un riplu marit, insa depinde si tipul sarcinii.Fazarile sunt cam asa ( pe scurt ):-Pentru obtinerea unei singure tensiuni mai mari din 2 sau mai multe infasurari mai mici se inseriaza iesirile respective legandu-se sfarsitul uneia de inceputul celeilalte.-Pentru obtinerea unui curent mai mare din 2 infasurari cu un curent mai mic se conecteaza aceste iesiri in paralel legandu-se inceputul unei infasurari de inceputul celeilalte si sfarsiturile intre ele, daca separarea infasurarilor nu este posibila atunci se foloseste redresarea in prealabil si apoi conectarea in paralel a tensiunilor astfel obtinute. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum