Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatoare pe tuburi "home made" diverse configuratii

Vizitator

Postări Recomandate

Deci o alta firma care nu livreaza in Romania.Am mai intalnit o firma care desi se lauda ca trimit in Romania practic nu o fac: ca sa comanzi trebuie sa iti faci cont si asta implica "codice fiscal" Le-am trimis mai multe mailuri in care le solicitam sa-mi specifice o metoda prin care pot sa comand produsele dar nu au catadixit sa-mi trimita nici un raspuns.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 85
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

18

• hpavictor

9

• THOMAS

4

• nationalistu

4

Top autori în acest subiect

Într-adevăr 6H13C e o triodă a săracului reală, nu simulată, păcat că nu rezistă la tensiuni mai mari, să poată fi folosită la emularea altor triode celebre.

Link spre comentariu

Deci o alta firma care nu livreaza in Romania.Am mai intalnit o firma care desi se lauda ca trimit in Romania practic nu o fac: ca sa comanzi trebuie sa iti faci cont si asta implica "codice fiscal" Le-am trimis mai multe mailuri in care le solicitam sa-mi specifice o metoda prin care pot sa comand produsele dar nu au catadixit sa-mi trimita nici un raspuns.

Nu ai "codice fiscale"???? stiu ca oricine trebuie sa aiba asa ceva in ue!!!(daca are buletin si cardul sanitar ..de fapt si pe el trecut codul ...)Nici aici nu livreaza daca nu-i dau (codice fiscale) :rade:
Link spre comentariu

Se poate inlocui 6H5C cu 6H13C dar nu si cu 6080....in montajul meu pt ca deja sunt diferente:

6H13C(6H5C)...RL=2k.......(rP=450 ohm)

6080...............RL=1,2k care e de fapt f apropiat cu 6AS7..(rP=280 ohm)

....................................................................................

rP=rezistenta interna

Ca sa spun asa; tuburile sunt cam p'acolo,daca-mi este permis,insa nu pot fi puse direct in aceeasi schema datorita nu numai biasului (a se vedea pe caracteristici) dar si datorita nivelului de atac.

Deci pentru a fi inlocuite direct,trebuie avut grija la cele de mai sus.Eu am ascultat 6N13S la userul si suna exceptional de frumos intr-un SE de 3W.

Un mic tabel cu acele mici diferente:

6080

Ua=130V

Ia=90mA

Pda=11.7W

Ug=- 48V

6N13S

Ua=130V

Ia=90mA

Pda=11.7W

Ug=-50V

6N5S

Ua=130V

Ia=90mA

Pda=11.7W

Ug=-40V

Am ales acelasi Pda pentru toate cele trei tipuri,ce rezulta de aici,veti observa si dv.

***************************************************************************************

Si daca privim atent pe grafice stiiind ca u(miu)=DUa/DUg veti observa si in acest sens ce diferente sunt intre aceste tuburi.

Intr-adevar,6N13S poate reprezenta cu adevarat trioda sarcului.

ATENTIE!!..nu am afirmat ca nu pot fi inlocuite,sa nu fiu acuzat de asa ceva.

O mica erata:

multumesc d-lui pentru atentionare privitor la alegerea (tiparirea) gresita a biasului Ug pentru desenul de mai sus.

Este vorba de - 48V nu de - 30V,imi cer scuze...

grafic corectat:

Posted Image

Link spre comentariu

Asta arată că 6H13C şi 6080 sînt aproape identice, în acele condiţii desigur. Dacă mai considerăm şi o împrăştiere medie de 10% a caracteristicilor între exemplare...

Link spre comentariu

Daca ar fi sa luam in considerare randamentul total al celor 2 modele inclusiv filamentele, 6H13c ar avea cca30,3% pe cind 6080 s-ar situa la 21,5% si Df putin divers 3,3 pt 6H13c si 3,4 pt 6080 si Miller divers 30/26.....cum bine ati remarcat in ansamblu diferentele sunt minore!

Link spre comentariu

Si alimentarea celor 2 modele :

Posted Image

Particularitati sunt....astept parerii :rade:de fapt las sa le descoperiti voi!!!!!!!!!

Pot spune doar atit: silver oil a schimbat (in bine) TOTUL :limb:

Link spre comentariu

Şi cîte 1,5mm între G1 - G2 - G3K...

Oricum e putin....ia intreaba pe viobio la cit sunt alimentate 6P3C...la ampurile pt chitara...versiunea militara se duce catre +500v pe G2 si!? nimic :rade: important e sa nu se depaseasca curentul adica Rg2 ales cu grija :)
Link spre comentariu

Şi cîte 1,5mm între G1 - G2 - G3K...

Oricum e putin....ia intreaba pe viobio la cit sunt alimentate 6P3C...la ampurile pt chitara...versiunea militara se duce catre +500v pe G2 si!? nimic :rade: important e sa nu se depaseasca curentul adica Rg2 ales cu grija :)
Asta este Gabriele, un lucru bine stiut devine un amanunt :da ce inseamna silver oil ? Bine ,tradus stiu ce este, si i-mi dau seama ce inseamna Mundorf dar cum se manifesta humm-ul cu acest condensator ?Interesanta metoda de shuntare a rezistorului de 16 ohmi, ce valoare are zenner-ul ?
Link spre comentariu

Oricum e putin....ia intreaba pe viobio la cit sunt alimentate 6P3C...la ampurile pt chitara...versiunea militara se duce catre +500v pe G2 si!? nimic :rade: important e sa nu se depaseasca curentul adica Rg2 ales cu grija :)..............................................................................................................Asta este Gabriele, un lucru bine stiut devine un amanunt :da ce inseamna silver oil ? Bine ,tradus stiu ce este, si i-mi dau seama ce inseamna Mundorf dar cum se manifesta humm-ul cu acest condensator ?Interesanta metoda de shuntare a rezistorului de 16 ohmi, ce valoare are zenner-ul ?.............................................................................................................Zenerul l-am ales putin mai sus ca valoare fata de tensiunea pe rezistenta de 160 ohm/16w..(fara semnal).nu 16 ohm, prin inserierea mai multor diode zener...asfel prin activarea acestui "stabilizator"amplificatorul trece in o alta clasa de functionare...si bineinteles creste si puterea la iesire.Iar condesatorul de 8,2 microF/800v silver oil e cireasa de pe tort (am probat cu mai multe condesatoare dar cel mai bine a raspuns mundorff la toate capitolele)cei drept costa cam mult dar merita!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări