Vizitator doar2gi Postat August 18, 2012 Partajează Postat August 18, 2012 Cu ce pot curata un instant pe gaz de piatra. Ceva mai bun decat detratantul. Multumesc Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat August 18, 2012 Partajează Postat August 18, 2012 Incearca cu otet, preferabil acid acetic, insa este mai greu de gasit concentrat. Link spre comentariu
Vizitator georgesialin Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 acid citric (sare de lamaie) da rezultate excelente. bafta Link spre comentariu
Marius84 Postat Octombrie 12, 2012 Partajează Postat Octombrie 12, 2012 eu cu detartrant am curatat un instant pe curent. Ce-i drept, bazinul era din plastic... Link spre comentariu
wally_gatter Postat Octombrie 12, 2012 Partajează Postat Octombrie 12, 2012 cum dizolva otetul calcarul nu o face nici o alta solutie , nu zic ca altele nu dizolva , dar toate au otet la baza.. Link spre comentariu
dumitru_a Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 se mai poate folosi cu bune rezultate sare de lamaie, nu o sa vina sa credeti ce rezultate da eu asa curat expresorul de cafea Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 Am folosit si acid acetic glacial(otet concentrat),si acid citric(sare de lamaie),si nici unul n-a fost la fel de rapid ca detartrantul(acid clorhidric diluat).Nu stiu de ce se prefera altceva(mai ales ca nu e domeniu alimentar),cand detartrantul e cel mai usor de gasit,ieftin si face treaba buna...dar gusturile nu se discuta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 Ca veni vorba de detartranti;cel mai valabil a fost cel de la Nufarul care avea in compozitie acid sulfuric+acid clorhidric(cate 5%din fiecare, restul apa si alte vrajeli parfumuri...).Zic ca a fost, pentru ca acidul sulfuric a fost inlocuit cu acid metasulfonic care....Dar sunt cazuri cand cel mai bun detartrant este un instant NOU;unele(instanturi) sunt atat de colmatate ca nu ai nici o sansa sa le cureti cat de cat! Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 La noi se gasea o vreme detartrant preparat de un SRL local,nu avea alte trasnai gen detergenti,parfum si alte alea...nu retin daca avea in reteta si sulfuric,dar am curatat schimbatoare in placi colmatate de abia mai trecea apa prin ele,le lasam sa spumege cateva ore,si la final erau ca noi... n-am mai vazut de o vreme,dar e drept nici n-am fost la sediul lor sa ma interesez,mi-am facut treaba cu cel gasit uzual la raft,e mai scump,dar la final face aceeasi treaba...cu acid acetic am incercat inainte vreme la un radiator din alama,pt auto,si dupa ce m-am plictisit fara sa vad un rezultat palpabil,i-am bagat detartrant si a iesit ca nou,dupa care am neutralizat cu soda si spalat cu apa multa.N-a cedat nici la lipituri nici n-a corodat peretii coloanelor,ca de asta mi-a fost teama sa folosesc de la inceput,a mers fara probleme,si de atunci m-am invatat ca mai bun ca detartrantul si mai usor de gasit, nu e nimic...la agregate alimentare e alta treaba,ramane miros de acid multa vreme,si se duce greu,probabil acolo merita efortul sa te chinui cu altceva,dar cand nu sunt restrictii,personal nu vad sa fie altceva mai bun decat banalul detartrant. Link spre comentariu
radorim Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 otetul distruge tot ce-i cauciuc...garnituri,etc.. Link spre comentariu
gabiunu Postat Octombrie 22, 2012 Partajează Postat Octombrie 22, 2012 Este bun Nufarul(nu asta mai nou-gel): 1. se foloseste doar pentru maxim 5-10 minute,se clateste incet cu apa rece sa nu va stropiti.Dupa cateva clatiri usoare interior/exterior se trece la agitare/clatire puternica cu apa de cateva ori; 2.se repeta din nou metoda; Operatia este valabila pentru schimbatoare primare,secundare si bitermice.Fiecare o face pe proprie raspundere si trebuie sa stie ca astfel de operatii sunt interzise daca nu sunt executate de o firma autorizata. Otetul este bun dar doar in circuitul de ACM=apa calda menajera(circuitul pe unde intra apa rece si iese apa calda) al unui secundar/schimbator bitermic/schimbator instant. Link spre comentariu
gabiunu Postat Octombrie 22, 2012 Partajează Postat Octombrie 22, 2012 otetul distruge tot ce-i cauciuc...garnituri,etc..De fapt garniturile /oringurile sunt distruse/deformate termic si in jurul lor sunt depuneri de calcar si alte reziduuri care la spalarea chimica sunt atacate de acizi.Multe schimbatoare sunt sparte de fapt inainte de curatare,orificiul este colmatat/oxidat si daca nu atentionezi clientul inainte... : :cry: Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 .Fiecare o face pe proprie raspundere si trebuie sa stie ca astfel de operatii sunt interzise daca nu sunt executate de o firma autorizata. Autorizare="tu" dai bani, si "ei" iti dau voie... De multe ori mi-a fost dat sa vad "autorizati" saraci cu duhul,asa ca nu e chiar o regula,detinerea unei autorizatii platite de o firma, nu constituie garantia ca in casa ti-au trimis omul potrivit(cel putin la noi).Cu treaba "pe proprie raspundere"sunt perfect de acord,daca individul le are,scapa de dat bani,daca nu le are,va plati in plus si prostia facuta. Link spre comentariu
gabiunu Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 Prefer ca la reparatia centralei/convectorului/aragazului vecinului meu,sa vina un incompetent care a mai desfacut macar 1000(una mie) mie de astfel de aparate si care a platit legal aceasta taxa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum